• Business

    Lidl Ελλάς: Συνεργασία με το ίδρυμα Λασκαρίδη για δράσεις εθελοντισμού

    • NewsRoom
    Martin Brandenburger, Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς

    Martin Brandenburger, Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς


    Την πρωτοβουλία της «Plastic Free Greece» συνεχίζει η Lidl Ελλάς, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και στο πλαίσιο της εθνικής καμπάνιας «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία, η οποία φέτος συμπληρώνει πέντε χρόνια επιτυχημένης δράσης, έχει συμβάλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Φέτος, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη παράκτιοι και υποθαλάσσιοι καθαρισμοί σε 3 Plastic Free Προορισμούς, ενώ την 1η Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά εκστρατείες καθαρισμού σε περιοχές όπου η Lidl Ελλάς διαθέτει κέντρα logistics, με τη συμμετοχή 100 εθελοντών-εργαζομένων. Η πρωτοβουλία αυτή δεν ήταν απλώς μία συμβολική κίνηση, αλλά η πρώτη εθελοντική δράση της εταιρείας, προσφέροντας στους ανθρώπους της την ευκαιρία να γίνουν μέρος του οράματος της για έναν πιο πράσινο και βιώσιμο πλανήτη.

    Οι εθελοντές-εργαζόμενοι της Lidl Ελλάς από τις 4 Περιφέρειες της εταιρείας και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης επισκέφθηκαν την Αττική (παραλία Αγίου Νικολάου στο Λαγονήσι), τη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου στη Θεσσαλονίκη, την όχθη του Πηνειού στα Τρίκαλα και την παραλία Πλαζ ΕΟΤ στην Πάτρα. Με αφοσίωση και ζήλο, οι εθελοντές της LidlΕλλάς κατάφεραν να απομακρύνουν μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων, ενισχύοντας την προσπάθεια για ένα καθαρότερο και ασφαλέστερο φυσικό περιβάλλον στις τοπικές κοινότητες. Στη δράση συμμετείχαν Στελέχη και Μέλη της Διοίκησης της Lidl Ελλάς, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινή υπόθεση.

    Επίσης, στη σημαντική αυτή δράση του Plastic Free Greece συμμετείχαν επίσης οι πρεσβευτές της Lidl Ελλάς, Γωγώ Δελογιάννη και Γιώργος Καπουτζίδης, οι οποίοι συνέβαλαν ενεργά στους καθαρισμούς, ευαισθητοποιώντας το κοινό μέσω των κοινωνικών δικτύων για τη χρήση πλαστικού και τις επιπτώσεις του στο περιβάλλον.

    Με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον, οι άνθρωποι της Lidl Ελλάς συνέβαλαν στην απομάκρυνση των απορριμμάτων, τονίζοντας τη δύναμη της συλλογικότητας και της κοινής δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι καθαρισμοί στις τέσσερις περιοχές είχαν σημαντικά αποτελέσματα. Συνολικά συλλέχθηκαν 2.937,54 κιλά απορριμμάτων, με τα περισσότερα να είναι αποτσίγαρα, μικρά πλαστικά κομμάτια και πλαστικά μπουκάλια. Η συλλογική αυτή προσπάθεια άφησε πίσω της ένα πιο καθαρό και υγιές περιβάλλον.

    «Η καρδιά και η ψυχή αυτής της προσπάθειας είναι οι άνθρωποί μας. Βλέποντας τους συναδέλφους μας να αφιερώνουν τον χρόνο τους για το κοινό καλό, νιώθω βαθιά υπερηφάνεια και συγκίνηση. Αυτό που κάνουμε δεν είναι απλώς μια ενέργεια καθαρισμού, αλλά μια πράξη αγάπης και φροντίδας για τον τόπο μας και τις μελλοντικές γενιές. Είμαι βέβαιη ότι η δύναμη της συλλογικής δράσης είναι ανεκτίμητη. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι απλώς εταιρική υποχρέωση, αλλά προσωπική ευθύνη» δήλωσε η Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Βιωσιμότητας της Lidl Ελλάς.

    Διαβάστε επίσης

    Prodea-Dimand: Εγκαίνια για το επιχειρηματικό πάρκο HUB 26 στη Θεσσαλονίκη

    ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το ειδικό Εποχικό Βοήθημα του 2024 – Τα ποσά και οι δικαιούχοι

    Huawei: Υπογράφει το πρώτο «ανατριπλούμενο» και πανάκριβο smartphone στον κόσμο – Πάνω από 3,7 εκατ. προπαραγγελίες



    ΣΧΟΛΙΑ