• AUTO

    Στην Aston Martin ο Νιούι!


    O 65χρονος Βρετανός, κορυφαίος αεροδυναμιστής στη σύγχρονη ιστορία του σπορ κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

    Ο Λώρενς Στρολ, βαθύπλουτος Καναδός ιδιοκτήτης της Aston Martin, έχει ένα ξεκάθαρο όραμα: Να φτιάξει μια ομάδα πρωταθλήτρια στη F1. Πιθανόν να ονειρεύεται να δει και το γιό του Λανς παγκόσμιο πρωταθλητή, μένει αυτό να το δούμε. Σε κάθε περίπτωση πάντως λειτουργεί βάση σχεδίου: Αρχικά προχώρησε σε εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων. Εξασφάλισε τις υπηρεσίες δυο πρωταθλητών, αρχικά του Φέτελ και μετά του Αλόνσο που μαθαίνουν όλα τα κόλπα στο Λανς. Μετά έκλεισε συμφωνία με τη Honda για να έχει σε αποκλειστικότητα τις υβριδικές μηχανές της από το 2026 όπου αλλάζουν οι κανονισμοί. Πέρα όμως από την υβριδική μηχανή καθοριστικό ρόλο παίζει και το σχήμα του μονοθεσίου με το βαθύπλουτο Καναδό να εξ εξασφαλίζει την πιο περιζήτητη υπογραφή του αθλήματος, σηματοδοτώντας την αρχή μιας μακροχρόνιας συνεργασίας. Ο Νιούι πέρα από την αμοιβή του θα γίνει και μέτοχος στην Aston Martin Aramco Formula One Team. Με ένα απαράμιλλο ρεκόρ 25 τίτλων παγκόσμιου πρωταθλήματος F1, ο Νιούι θα ηγηθεί στην ανάπτυξη του μονοθεσίου της ομάδας για το 2026. Ο αναγνωρισμένος Βρετανός σχεδιαστής θα αρχίσει να εργάζεται στο Σίλβερστον της ομάδας από την 1 Μαρτίου 2025. Υπάρχει πολλά να απασχολήσουν το μυαλό του σε αυτό το νέο ρόλο: η προσαρμογή στους νέους τεχνικούς κανονισμούς για το 2026, η ενσωμάτωση των υβριδικών μηχανών Honda, και η αξιοποίηση της πιο σύγχρονης αεροδυναμικής σήραγγας στο άθλημα.


    Ο Λώρενς Στρολ, ο οποίος σημειωτέων είναι ο μόνος ιδιοκτήτης από τις 10 ομάδες που εμπλέκεται ενεργά στην καθημερινότητα της Aston Martin τόνισε: «Αυτά είναι τεράστια νέα. Ο Άντριαν είναι ο καλύτερος στον κόσμο σε αυτό που κάνει – είναι στην κορυφή του παιχνιδιού – και είμαι απίστευτα περήφανος που έρχεται στην Aston Martin. Είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της φιλοδοξίας μας να χτίσουμε μια ομάδα ικανή να διεκδικήσει παγκόσμιους τίτλους. Από τη στιγμή που ο Άντριαν κατέστη διαθέσιμος, ξέραμε ότι έπρεπε να το κάνουμε. Οι αρχικές μας συνομιλίες επιβεβαίωσαν ότι υπήρχε κοινή επιθυμία να συνεργαστούμε. Είναι αγωνιστής και ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ. Όταν είδε τι έχουμε φτιάξει στο Σίλβερστον, το AMR Technology Campus, την ταλαντούχα ομάδα ανθρώπων που έχουμε συγκεντρώσει και την αεροδυναμική σήραγγα κατάλαβε γρήγορα ότι εννοούμε αυτό που λέμε όπως και αυτός επίσης. Μοιραζόμαστε τη φιλοδοξία να γράψουμε το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της Aston Martin»

    portrait, TS-Live, Aston Martin HQ Silverstone, F12416a, F1, GP, Great Britain
    Adrian Newey, Managing Technical Partner, Aston Martin F1 Team and Lawrence Stroll, Owner, Aston Martin F1 Team onstage

    Ο Άντριαν Νιούι που πρόσφατα αποχώρησε από τη Red Bull τόνισε: “Είμαι ενθουσιασμένος που θα εργαστώ για την Aston Martin. Έχω εντυπωσιαστεί πολύ από το πάθος και τη δέσμευση που έχει ο Λώρενς σε όλα όσα ασχολείται. Είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει μια παγκόσμια πρωταθλήτρια. Είναι ο μόνος ιδιοκτήτης ομάδας που ανακατεύεται ενεργά στο άθλημα. Η δέσμευσή του αποδεικνύεται στην ανάπτυξη του νέου AMR Technology Campus και της αεροδυναμικής σήραγγας στο Σίλβερστον, οι οποίες είναι όχι μόνο τελευταίας τεχνολογίας αλλά έχουν μια διάταξη που δημιουργεί ένα εξαιρετικό περιβάλλον για να εργαστεί κανείς. Μαζί με μεγάλους συνεργάτες όπως η Honda και η Aramco, διαθέτουν όλα τα βασικά στοιχεία υποδομής που χρειάζονται για να κάνουν την Aston Martin μια παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα και ανυπομονώ πολύ να βοηθήσω στην επίτευξη αυτού του στόχου».

    Διαβάστε επίσης:

    Huawei: Υπογράφει το πρώτο «ανατριπλούμενο» και πανάκριβο smartphone στον κόσμο – Πάνω από 3,7 εκατ. προπαραγγελίες

    ΗΠΑ: Απόψε η πρώτη μεγάλη τηλεμαχία Χάρις-Τραμπ

    Κρήτη: Πυρκαγιές σε Ρέθυμνο και Χανιά



    ΣΧΟΛΙΑ