• Business

    BMW: Βουτιά 7% στις μετοχές της λόγω ανάκλησης 1,5 εκατ. οχημάτων

    • NewsRoom

    Oliver Zipse, CEO BMW


    Ένα ακόμα πλήγμα δέχθηκε η BMW, η οποία είδε τις μετοχές της να βουλιάζουν ύστερα από την αναθεώρηση που έκανε στις προοπτικές της για το έτος.

    Λόγω ενός ελαττώματος στα φρένα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναγκάστηκε να προχωρήσει στην ανάκληση 1,5 εκατ. οχημάτων, προκαλώντας πλήγμα στα κέρδη της.

    Η εταιρεία ανέφερε ότι ύστερα από την ανάκληση υπολογίζει ότι τα κέρδη της θα είναι σημαντικά χαμηλότερα απ’ ότι ένα χρόνο πριν και προβλέπει ότι το λειτουργικό περιθώριο κέρδους της αυτοκινητοβιομηχανίας θα είναι μόλις 6%. Σε προηγούμενη ανακοίνωση η εκτίμησή της ήταν μεταξύ 8% και 10%.

    Η αντίδραση των επενδυτών ήταν άμεση με ένα άμεσο sell off που κόστισε στη μετοχή απώλειες 7%, τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή πτώση από τον Μάρτιο του 2022.

    Η βουτιά στην BMW συμπερέσυρε και τις μετοχές των άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών με την Volkswagen να χάνει έως και 4,2% ενδοσυνεδριακά και τη Mercedes έως και 3,7%, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για αντίστοιχα ελαττώματα και στις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

    Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς ήδη αντιμετωπίζουν ζητήματα επιβράδυνσης της ζήτησης, ενώ δέχονται και ισχυρές πιέσεις από την Κίνα, δηλαδή από τους ανταγωνιστές τους που ήδη επελαύνουν στην αγορά της Ευρώπης.

    Διαβάστε επίσης:

    Bank of America: Αυξάνει το κατώτατο ωρομίσθιο στα 24 δολάρια – Στα 50.000 δολ. οι ετήσιες αποδοχές

    Google: Πρόστιμο ύψους €2,4 δισ. από το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ

    Morgan Stanley: Βλέπει βουτιά του ευρώ κατά 7% – Θα κατρακυλήσει στο 1,02 δολάριο



    ΣΧΟΛΙΑ