• Ναυτιλία

    Χρήστος Στυλιανίδης: Το Λιμενικό είναι γεμάτο από ήρωες της καθημερινότητας

    Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης

    Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης


    “Όταν μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τόσους ήρωες της καθημερινότητας, όσους ήρωες του πολέμου, τότε ναι, η ανθρωπότητα θα πάει μπροστά.” Τα λόγια αυτά, λόγια συγκινησιακά φορτισμένα ανήκουν στην παλαιά Παλαιστίνια πολιτικό Χανάν Ασράουι που θύμισε χθες ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

    Ο κ. Χρήστος Στυλιανίδης με έναν σύντομο αλλά εκ βαθέων χαιρετισμό του ήθελε έτσι, όχι μόνο να αποτίσει φόρο τιμής στο καθημερινό και σημαντικό έργο του Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής στους τομείς έρευνας και διάσωσης, αλλά και να υπογραμμίσει κυρίως την κοινωνική διάσταση της αποστολής του. Αφορμή για αυτόν τον χαιρετισμό στάθηκε η πρώτη δημόσια συζήτηση (workshop) με θέμα “Το κοινωνικό πρόσωπο του Λ.Σ./ΕΛ.ΑΚΤ.” που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στο περίπτερο του Υπουργείου, στον χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως.

    Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων: “Με συνταράζει το γεγονός ότι είδα αυτούς τους ανθρώπους στη ζωντανή σύνδεση που προηγήθηκε. Άκουσα και όσα ανέφεραν ο Αρχηγός και ο κ. Κυριαζόπουλος. Το Λιμενικό πράγματι είναι γεμάτο από ήρωες της καθημερινότητας.”

    Και ο κ. Στυλιανίδης αναρωτήθηκε:

    “Ποιος τους ξέρει; Ποιος τους απέδωσε τιμή; Ποιος τους είπε συγχαρητήρια; Προσπαθούμε σήμερα να δείξουμε ότι υπάρχει ηρωισμός στην καθημερινότητα. Υπάρχει σεμνότητα, υπάρχει αποτελεσματικότητα, υπάρχει ηρωισμός.”
    Στο σημείο αυτό ο κ. Στυλιανίδης έκανε και μια αποκάλυψη: “Πήρα τηλέφωνο, τα παιδιά που είχαν σώσει εκείνο το παιδάκι στην Τήλο.

    Πήρα για να πω δυο λόγια, να ευχαριστήσω. Είπα ένα ευχαριστώ και κόμπιασα.

    Λέω: Τι νόημα έχει να πω οτιδήποτε άλλο; Εγώ!

    Που είμαι εδώ στο γραφείο μου και κάθομαι…

    Ασχολούμαι μεν με σοβαρά πολιτικά θέματα, αλλά ο πρωταγωνιστής είναι εκεί…

    Εγώ είμαι εδώ ως κομπάρσος.”

    Του χαιρετισμού του Υπουργού είχε προηγηθεί παρέμβαση σε ζωντανή σύνδεση στελεχών του Λιμενικού που είχαν σώσει τη ζωή πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας από την περσινή θεομηνία Ντάνιελ. Σε άλλη τηλεοπτική σύνδεση, τα στελέχη που έσωσαν τους μετανάστες με το νεογέννητο βρέφος στην Τήλο, περιέγραψαν με συγκινητικά λόγια τη δική τους ανθρώπινη εμπειρία επισημαίνοντας ότι έκαναν απλώς το καθήκον τους προς την πατρίδα και τους ανθρώπους.

    Η θεματική συζήτηση πραγματοποιήθηκε με μερίμνα του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων Ευάγγελου Κυριαζόπουλου και παρουσία του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη.

    Ο κ. Κυριαζόπουλος, στον δικό του χαιρετισμό παρουσίασε τις κοινωνικές δράσεις που έχει οργανώσει και συνδιοργανώσει η Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας και Λιμένων κατά την τελευταία τετραετία, σε συνεργασία κυρίως με το Γραφείο Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος, τις κατά τόπους λιμενικές αρχές, τα Λιμενικά Ταμεία και τους Οργανισμούς Λιμένων, ΜΚΟ, άλλα Υπουργεία κλπ. Χαρακτήρισε δε το Λιμενικό Σώμα ως το «Ευγενές Σώμα με τα Άσπρα».

    Στην εκδήλωση απηύθυνε επίσης έναν σύντομο χαιρετισμό και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο οποίος εξέφρασε την υπερηφάνεια και τη συγκίνησή του για την τιμή να ηγείται ενός Σώματος με τόσο έντονη εθνική και κοινωνική αποστολή.

    Διαβάστε επίσης

    Σκυλακάκης στο MEFED2024: Αναγκαίες οι ηλεκτρικές συνδέσεις λόγω κλιματικής κρίσης

    ΟΛΘ: Επίσκεψη Γερμανικής Αντιπροσωπείας

    Κύπρος – ΗΠΑ: Υπέγραψαν Οδικό Χάρτη Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας



    ΣΧΟΛΙΑ