• Πολιτική

    Κατερίνα Σακελλαροπούλου για Παραολυμπιονίκες: «Μας συγκινούν και μας κάνουν περήφανους»

    • NewsRoom
    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου


    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με ανάρτηση της στο Facebook συνεχάρη τους αθλητές και τις αθλήτριές που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

    «Απέδειξαν ότι το σώμα, αυτό το εύθραυστο κέλυφος μέσα στο οποίο όλοι μας κατοικούμε, μπορεί να υπερβεί κάθε αναπηρία, κάθε πρόβλημα και κάθε ατέλεια όταν καθοδηγείται από πνεύμα εμφορούμενο από θάρρος, επιμονή, πίστη, αντοχή, αποφασιστικότητα», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    «Μας συγκινούν και μας κάνουν περήφανους οι αθλητές και οι αθλήτριές μας που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Οι χρυσοί, ασημένιοι και χάλκινοι παραολυμπιονίκες μας, οι προπονητές, οι οδηγοί και οι συνοδοί τους, ολόκληρη η ομάδα την οποία θαυμάσαμε για τις προσπάθειες και τις επιδόσεις της ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων.

    Με τον αγώνα τους, στην ιδιαίτερα απαιτητική αυτή διοργάνωση, απέδειξαν ότι το σώμα, αυτό το εύθραυστο κέλυφος μέσα στο οποίο όλοι μας κατοικούμε, μπορεί να υπερβεί κάθε αναπηρία, κάθε πρόβλημα και κάθε ατέλεια όταν καθοδηγείται από πνεύμα εμφορούμενο από θάρρος, επιμονή, πίστη, αντοχή, αποφασιστικότητα.

    Θέλω ξανά να συγχαρώ θερμά όλους όσους ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών: τον Νάσο Γκαβέλα, τον Θανάση Κωνσταντινίδη, τον Λάζαρο Στεφανίδη, τον Αντώνη Τσαπατάκη, τον Κωνσταντίνο Τζούνη, τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη, την Ελένη Παπασταματοπούλου, την Χριστίνα Γκέντζου, τη Λήδα Μανθοπούλου, τη Θεοδώρα Πασχαλίδου, τον Μανώλη Στεφανουδάκη, την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου.

    Οι διακρίσεις τους, μα πάνω απ’ όλα το σθένος, η αγωνιστικότητα, η ψυχική τους δύναμη, εκείνο το «δεν τα παρατάμε» που αναφώνησε ο Αντώνης Τσαπατάκης μετά τη νίκη του, τους εξυψώνουν στη συνείδησή μας και τους καθιστούν πρότυπα για όλους μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Βασίλης Κικίλιας: «Η κακοκαιρία “ATENA” θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια» – Σε εξέλιξη διυπουργική επιτροπή

    Νίκος Ταχιάος: Στις 30 Νεμβρίου το μετρό της Θεσσαλονίκης διαθέσιμο στους πολίτες

    Gucci: Νέα βουτιά στη μετοχή της Kering-Ισχυρές πιέσεις από Κίνα



    ΣΧΟΛΙΑ