• Architecture & Design

    The Last Waltz: Η Bonhams δημοπρατεί την ιστορική Porsche 911 Turbo


    Η Bonhams δημοπρατεί ένα πραγματικά μοναδικό κομμάτι της ιστορίας της αυτοκίνησης: μια Porsche 911 Type 993 Turbo Coupé του 1998, που ονομάστηκε με «Το τελευταίο βαλς».

    Αυτό το αυτοκίνητο κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην κληρονομιά της Porsche, ως η τελευταία αερόψυκτη 911 που εγκατέλειψε το εργοστάσιο του Zuffenhausen κατά τη διάρκεια της αρχικής παραγωγής του μοντέλου.

    Κατόπιν παραγγελίας του Γερμανού συγγραφέα Clauss Vanderborg, αυτή η Porsche κατασκευάστηκε σχολαστικά σύμφωνα με τις επιθυμίες του (τμήμα Sonderwunsch της Porsche).

    Φινιρισμένο σε Ocean Blue, διαθέτει έναν αναβαθμισμένο κινητήρα 443 ίππων, πανομοιότυπο με τον Turbo S και μια σειρά από ειδικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένου ενός εσωτερικού, πλήρως διακοσμημένου με δέρμα Night Blue.

    Ο Vanderborg, καλός φίλος του Ferry Porsche, αφιέρωσε το αυτοκίνητο στον ιδρυτή της εταιρείας, με μια πλάκα στο ταμπλό που φέρει επιγραφή στη μνήμη του.

    Ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου 1998, την ίδια μέρα που πέθανε ο Ferry Porsche – έτσι το «The Last Waltz» συμβολίζει το τέλος μιας εποχής για τους λάτρεις της Porsche.

    Παρά το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε λίγο πριν το Mexico Blue Carrera 4S του Jerry Seinfeld, το “The Last Waltz” παρέμεινε στο εργοστάσιο για έξι μήνες για προσαρμογή, καθιστώντας το έτσι το τελευταίο αυτοκίνητο της αερόψυκτης σειράς 911.

    Με λίγο πάνω από 11.000 χιλιόμετρα χρήσης, αυτό το αυτοκίνητο έχει συντηρηθεί προσεκτικά, περνώντας από τα χέρια συλλεκτών, διαδοχικά στην Ιαπωνία, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

     

    Η ιστορική του σημασία, σε συνδυασμό με την παρθένα κατάστασή του, το καθιστούν ως μια από τις πιο συλλεκτικές Porsche που προσφέρθηκαν ποτέ σε δημοπρασία.

    Να σημειωθεί πως το αυτοκίνητο συνοδεύεται από μια επιστολή από την Porsche που επιβεβαιώνει πως πρόκειται για την τελευταία αερόψυκτη 911 που παρήχθη.

    Ορθά, αυτή η σημαντική δημοπρασία πραγματοποιείται στο φετινό Goodwood Revival, ενώ σημαίνει και την 50ή επέτειο της Porsche 911 Turbo.

    Διαβάστε επίσης:

    Ένα διαμέρισμα γεμάτο αγάπη

    Ένα διαφορετικό Ταξίδι στην Τήνο

    Άρθουρ Φιτσγουίλιαμ: Νέος «άρχοντας» στο Μανδράκι της Ύδρας



    ΣΧΟΛΙΑ