• Κοινωνία

    Δημήτρης Λιγνάδης – Η πρώτη δήλωση στο εφετείο: «Τραγικό να θέλουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή επειδή δεν μας εξυπηρέτησε»

    • NewsRoom
    Δημήτρης Λιγνάδης

    Δημήτρης Λιγνάδης


    Ενώπιον των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Εφετείου θα βρεθεί σήμερα ο άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης προκειμένου να κριθεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της σεξουαλικής βίας κατά αγοριών.

    Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου έφτασε το πρωί της Δευτέρας, 9 Σεπτεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών καθώς δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση βιασμών ανηλίκων και ενηλίκων ανδρών, που τον είχε οδηγήσει στη φυλακή.

    Επανεμφανίστηκε μετά από σχεδόν 10 μήνες, παρουσία του συνηγόρου υπεράσπισής του, Αλέξη Κούγια. Δίπλα του, επίσης, η Ελένη Κούρκουλα.

    «Είναι τραγικό και επικίνδυνο να θέλουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή για βιασμό, επειδή τον αντιπαθούμε, επειδή μας έχει πικράνει, επειδή δεν μας φέρθηκε σωστά. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί είναι βαθύτατα προσβλητικό για τα πραγματικά θύματα του βιασμού» τόνισε ο Δημήτρης Λιγνάδης στις τηλεοπτικές κάμερες έξω από το Εφετείο.

    Τον Νοέμβριο του 2023 η δίκη είχε αναβληθεί λόγω της αποχής των δικηγόρων.

    Υπενθυμίζουμε, ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε κριθεί ένοχος, κατά πλειοψηφία, για δύο από τους τέσσερις βιασμούς για τους οποίους κατηγορούνταν, δύο 17χρονων αγοριών, ενώ κρίθηκε ομόφωνα αθώος για την κατηγορία του βιασμού ενός ενήλικα το 2018 και κατά πλειοψηφία, επίσης, αθώος για τον βιασμό ενός 16χρονου του 2011. Η ποινή που του είχε επιβληθεί, κατά συγχώνευση, ήταν κάθειρξη 12 ετών.

    Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε αποφασίσει να του χορηγηθεί αναστολή μέχρι την έφεση, με αποτέλεσμα τότε ο Δημήτρης Λιγνάδης να βρεθεί εκτός φυλακής, προκαλώντας κύματα κοινωνικών αντιδράσεων. Τον Νοέμβριο του 2023 η δίκη είχε αναβληθεί λόγω της αποχής των δικηγόρων.

    Διαβάστε επίσης:

    Σοφία Πολυζωγοπούλου: Ζητάει την αποφυλάκιση του πρώην συζύγου της Απόστολου Λύτρα

    Η Ακρίτα δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Κασσελάκη: Είναι το μέλλον – Ομοφοβικός ο Πολάκης

    Γεωργιάδης κατά Πολάκη: «Αν διαφωνούσες με τον γάμο των ομοφύλων έπρεπε να πας να τα πεις στη Βουλή, όχι να κοροϊδεύεις»



    ΣΧΟΛΙΑ