• Διεθνής πολιτική

    Προκλητικός Ερντογάν: Απελευθερώσαμε την Αγιά Σοφιά, απαλύναμε τον πόνο του ισλαμικού κόσμου

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    «Υπάρχουμε για να μην μένουν οι μιναρέδες χωρίς κάλεσμα. Υπάρχουμε έτσι ώστε το πεδίο του ιερού πολέμου (τζιχάντ) να μην μείνει δίχως μαχητές» δήλωσε ο Τούρκος προέδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,απευθυνόμενος σε μαθητές ιερατικών σχολών.

    «Όπως λέει ο ποιητής Μεχμέτ Ακίφ, μην αγγίξει ξένο χέρι στον δικό μου ιερό χώρο. Εμείς την Αγία Σοφία την απελευθερώσαμε με αυτή την πίστη. Μετά απο 86 χρὀνια στέρησης , εμείς φροντίσαμε την κληρονομιά του Μωάμεθ του Πορθητή, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ .

    Eμείς ενώσαμε τον μεγάλο ναό του Θεού με πιστές καρδιές. Εμείς επουλώσαμε τον πόνο της Αγίας Σοφίας, της Κωνσταντινούπολης, της Τουρκίας και όλου του ισλαμικού κόσμου».

    Και συνέχισε:

    «Είμαστε με χαμηλές φωνές, Θεέ μου, μην αφήνεις τους μιναρέδες χωρίς το εζάν. Αμήν! Θεέ μου, μην αφήνεις το πεδίο της τζιχάντ ( ιερού πολέμου) χωρίς πολεμιστές. Αμήν! Θεέ μου, μην αφήνεις δίχως ήρωα,τις μάζες να περιμένουν έναν ήρωα. Aμήν! Ω Θεέ, στους δρόμους του αύριο μην αφήνεις τα χρόνια χωρίς το Ραμαζάνι. Αμήν! Θεέ μου μη μας αφήνεις χωρίς αγάπη, νερό, αέρα και πατρίδα. Αμήν! Θεέ μου, μην αφήνεις χωρίς μουσουλμάνους τη χώρα που είναι γεμάτη από μουσουλμάνους. Αμήν!

    Γι’ αυτό υπάρχουμε εμείς, ως μέλη των Ιμάμ Χατίπ (ιερατικές σχολές). Υπάρχουμε για να μην μένουν οι μιναρέδες χωρίς κάλεσμα. Υπάρχουμε έτσι ώστε το πεδίο του ιερού πολέμου (τζιχάντ) να μην μείνει δίχως μαχητές. Υπάρχουμε για να μην μείνει ο ηρωικός μας στρατός χωρίς ήρωες. Έχουμε πατρίδα, υπάρχουμε για να υπάρχει πάντα η πατρίδα μας. Υπάρχουμε για να μην μείνει χωρίς μουσουλμάνους η χώρα μας που είναι γεμάτη μουσουλμάνους. Αυτός ήταν ο αγώνας μας από την αρχή!».

    Εκκαθαρίσεις στον τουρκικό στρατό

    «Εναντίον ποιου υψώσατε τα ξίφη σας; Όσοι ύψωσαν ξίφη θα εκκαθαριστούν. Εμείς δεν ήρθαμε εδώ από το πουθενά» είπε ο Τούρκος πρόεδρος μετά τις εικόνες αποφοίτων στρατιωτικών σχολών που ύψωσαν τα ξίφη φωνάζοντας «είμαστε στρατιώτες του Κεμάλ».

    «Θα ήθελα επίσης να γίνει γνωστό αυτό πολύ ξεκάθαρα. Δεν θα επιτρέψουμε να φθαρεί ξανά ο στρατός μας. Πρόσφατα, σε μια συγκεκριμένη τελετή αποφοίτησης, εμφανίστηκαν κάποιοι υβριστές και τράβηξαν ξίφη.

    Eναντίον ποιου υψώνεις αυτά τα ξίφη; Τώρα γίνεται όλη η απαραίτητη έρευνα σχετικά με αυτά και θα εκκαθαριστούν και οι λίγοι αδαείς εκεί. Εμείς δεν ήρθαμε εδώ απο το πουθενά. Μπορεί να είναι 30 άτομα, μπορεί να είναι 50 άτομα, όποιοι κι αν είναι, δεν γίνεται να τους έχουμε στον στρατό μας. Θα τα καθαρίσουμε αυτά τα πράγματα» ανέφερε.

    Σήμερα το ντοκιμαντέρ της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης
    To Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανέφερε ότι το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η επόμενη μέρα», στο οποίο, όπως χαρακτηριστικά λέει, «εξηγούνται αντικειμενικά και με βάση ιστορικά ντοκουμέντα οι διώξεις και τα δεινά που προκάλεσε ο ελληνικός στρατός στο λαό μας κατά την περίοδο του Εθνικού Αγώνα» θα μεταδοθεί σήμερα από το TRT Documentary.

    Διαβάστε επίσης:

    ΗΠΑ: Ισόπαλοι Ντόναλντ Τραμπ και Κάμαλα Χάρις στις προθέσεις ψήφου 

    Νέο κύμα αιτήσεων συνταξιοδότησης έως το τέλος της χρονιάς – Αναλυτικά παραδείγματα για κάθε περίπτωση στο mononews

    Dimand: Ενδιαφέρον Ανδριόπουλου για την παραχώρηση της ΔΕΘ



    ΣΧΟΛΙΑ