• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Παππάς στη θέση του Κασσελάκη στη 88η ΔΕΘ

    • NewsRoom
    Νίκος Παππάς

    Νίκος Παππάς


    Οι καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη και την καθαίρεσή του από πρόεδρος του κόμματος, οδηγούν σε αλλαγές στην παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην 88η ΔΕΘ.

    Όπως αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπηθεί στις ΔΕΘ, την ερχόμενη εβδομάδα, από τον νέο πρόεδρο της ΚΟ του κόμματος, Νίκο Παππά.

    Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κασσελάκης είχε ορίσει εκτάκτως τον Νίκο Παππά ως επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθειά του να πλήξει την εσωκομματική αντιπολίτευση εναντίον του, με την απόφασή του να φέρνει μεγάλη ένταση στην ομάδα των βουλευτών. Ο πρώην επικεφαλής της ΚΟ, Σωκράτης Φάμελλος αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη θέση, με την πρόταση να μπαίνει σε ψηφοφορία.

    Εκεί η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη κατάφερε μία πύρρειος νίκη, καθώς η πρόταση πέρασε με οριακή πλειοψηφία, εκμεταλλευόμενη την απουσία του Αλέξη Τσίπρα από τη διαδικασία αλλά και τη μη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτή της Πόπης Τσαπανίδου, η οποία δεν είχε ακόμα ορκιστεί ως βουλευτής. Ουσιαστικά, η πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είχε χάσει την πλειοψηφία στους βουλευτές, προσπαθώντας τις επόμενες ημέρες να ανατρέψει την κατάσταση με τη διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα της Αθηνάς Λινού και της επανεισόδου σε αυτή του Παύλου Πολάκη.

    Από τη στιγμή που πέρασε η πρόταση μομφής, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι πλέον πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Πάντως, ακόμα κι αν ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει για πρώτη φορά στη ΔΕΘ αλλά και να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, δεν αποκλείεται να κάνει κάποια παρέμβαση μέσω των social media. Άλλωστε, όπως δήλωσε νωρίτερα, οι αποφάσεις του θα ανακοινωθούν εκεί που «λογοδοτεί πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ».

    Διαβάστε επίσης

    Στέφανος Κασσελάκης: Λυτρώθηκα, όλοι είδαν τι ζω από τότε που έγινα πρόεδρος – Εγώ λογοδοτώ στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΡΙΖΑ: Νίκη για τους «87», πέρασε η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, καθαιρείται από πρόεδρος

    Μητσοτάκης: Θα εξαντλήσω την τετραετία, θα διαψευστούν όσοι μιλούν για πρόωρες εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ