• Ναυτιλία

    Επίσκεψη Στυλιανίδη στην ΑΕΝ Μηχανιώνας

    Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης

    Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης


    Στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας στην Μηχανιώνα θα μεταβεί σήμερα στις 11:00 ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, όπου θα ενημερωθεί από τον Διοικητή για τη λειτουργία της σχολής, το πρόγραμμα σπουδών των σπουδαστών που φοιτούν στην ΑΕΝ και θα ξεναγηθεί στους χώρους της σχολής.

    Στη συνέχεια, στις 14:00, θα επισκεφθεί το Εθνικό Κέντρο Τεχνολογικής Ανάπτυξης – Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ) το οποίο αποτελεί θεσμικό εταίρο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στη Θέρμη. Το ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ, έχει ως βασικό στόχο τη διεξαγωγή και υποστήριξη της εφαρμοσμένης έρευνας στον Τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα και ειδικότερα σε θέματα λειτουργίας, οργάνωσης, προγραμματισμού, προτυποποίησης, οικονομικής ανάλυσης, διαχείρισης, τεχνολογίας μεταφορικών μέσων και επιπτώσεων των χερσαίων, θαλάσσιων, εναέριων και συνδυασμένων μεταφορών.

    Στις 16:00, θα πραγματοποιήσει επιβίβαση στο Πλωτό Περιπολικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νικόλαο Παναγιωτόπουλο. Το πλωτό περιπολικό Λ.Σ –ΕΛ.ΑΚΤ. θα βρίσκεται απέναντι από το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου (Λευκός Πύργος) και θα είναι επισκέψιμο στο κοινό σήμερα 08.09.2024, από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 17:30 έως τις 21:00.

    Τέλος, ο κ. Στυλιανίδης ολοκληρώνει την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ, με τον χαιρετισμό του στην έναρξη της θεματικής συζήτησης (workshop) που θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στο περίπτερο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Χώρος ιδιαίτερης προβολής – Stand 02) στον χώρο της ΔΕΘ, με θέμα «Το Κοινωνικό Πρόσωπο του Λ.Σ.». Στη θεματική συζήτηση θα παρέμβουν ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Αρχηγός του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης και στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

    Στον κύκλο των επισκέψεων ο κ. Υπουργός θα συνοδεύεται από τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη και τον Αρχηγό του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη.

    Διαβάστε επίσης:

    Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος: Την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού την οραματιστήκαμε και την κάναμε πράξη

    Πέθανε ο Κύπριος εφοπλιστής Χαράλαμπος Μυλωνάς

    «Καράβια και Λιμάνια» της Ζήνας Λιναρδάκη



    ΣΧΟΛΙΑ