• Πολιτική

    Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Οι παροχές στους γιατρούς του ΕΣΥ, οι αλλαγές στην υποβοηθούμενη και τα δωρεάν χειρουργεία

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 88ης ΔΕΘ

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 88ης ΔΕΘ


    Νέες παροχές στους γιατρούς του ΕΣΥ ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, θα ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα ετών των γιατρών του ΕΣΥ.

    «Η αμοιβή των εφημεριών θα φορολογείται αυτοτελώς με συντελεστή 22%, κάτι που θα αυξήσει μεσοσταθμικά τις αμοιβές των γιατρών 130 ευρώ και ενίοτε και περισσότερο», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

    Από τον φόρο, που επέβαλε η κυβέρνηση στα διυλιστήρια, προέκυψε κοινωνικό μέρισμα, που σε ό,τι αφορά στους γιατρούς μεταφράζεται στην αλλαγή φορολογίας των εφημεριών.

    Μητσοτάκης: Νέες παροχές

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ΚΥΑ, που υπεγράφη τις προηγούμενες ημέρες, η οποία αφορά στις απομακρυσμένες και άγονες περιοχές της χώρας.

    Όπως επεσήμανε μιλώντας στην 88η ΔΕΘ: «Η ΚΥΑ δίνει πρόσθετη οικονομική ενίσχυση 7.200 ευρώ τον χρόνο σε γιατρούς, που θα στελεχώσουν δομές υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές. Αυτή είναι η έμπρακτη απάντηση στα πραγματικά προβλήματα του τόπου, αφήνοντας στους άλλους τυφλές διαμαρτυρίες και εύκολες εντυπώσεις».

    Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι θα καταργηθεί ο φόρος 15% στην ασφάλιση υγείας παιδιών ηλικίας έως 18 ετών, ότι θα γίνεται δωρεάν έλεγχος γονιμότητας σε γυναίκες ηλικίας από 30 έως 35 ετών και ότι θα απλοποιηθούν οι καλύψεις του ΕΟΠΥΥ στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

    Ο πρωθυπουργός επανήλθε στο θέμα της Υγείας, ανακοινώνοντας ότι η χώρα αναμένει την τελική επιβεβαίωση για μια σημαντική επιχορήγηση 51 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    «Αυτά τα χρήματα θα δοθούν για δωρεάν, επαναλαμβάνω, δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, ανακουφίζοντας 37.000 συμπολίτες μας».

    Τέλος είπε ότι θα η χώρα θα έχει σύντομα περισσότερους γιατρούς.

    Απολογισμός

    Στην αρχή της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε έναν σύντομο απολογισμό, ξεκινώντας από τις δεσμεύσεις, στις οποίες προέβη πέρυσι από τη Θεσσαλονίκη, τις οποίες τήρησε, όπως τόνισε, κατά γράμμα.

    «Πριν από έναν χρόνο δεσμεύθηκα ότι, παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες, θα στηριχθεί το εισόδημα των γιατρών του ΕΣΥ. Και ανάμεσα στα άλλα αυξήσαμε το ποσό των εφημεριών τους κατά 20%», όπως είπε.

    Διαβάστε επίσης

    Τα 45 μέτρα Μητσοτάκη: Ενίσχυση μισθών και συντάξεων, στήριξη της οικογένειας και των ευάλωτων

    Χάμπεκ: Οι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά



    ΣΧΟΛΙΑ