• Business

    Warren Buffett: Έχει εισπράξει σχεδόν 7 δισ. δολάρια από τις πωλήσεις μετοχών της Bank of America

    • Bloomberg
    Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway

    Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway


    Ο Warren Buffett συνέχισε τις ρευστοποιήσεις μετοχών της Bank of America (BofA) μέσα στον Σεπτέμβριο, αποκομίζοντας συνολικά 6,97 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που ξεκίνησε το μπαράζ των πωλήσεων στα μέσα Ιουλίου.

    Στον τελευταίο γύρο συναλλαγών, που γνωστοποιήθηκε την Πέμπτη, η εταιρεία του μεγαλοεπενδυτή Berkshire Hathaway, ρευστοποίησε μετοχές αξίας 760 εκατ. δολαρίων από την Τρίτη.

    Παρόλα αυτά, η Berkshire παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Bank of America, με ποσοστό περίπου 11%, που αποτιμάται σε 34,7 δισ. δολάρια, με βάση την τελευταία τιμή κλεισίματος.

    Εάν η Berkshire συνεχίσει να πουλάει, το μερίδιό της στη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε σύντομα να διολισθήσει κάτω από το όριο του 10% που απαιτεί από τον όμιλό να γνωστοποιεί τις συναλλαγές εντός λίγων ημερών.

    Μόλις υποχωρήσει κάτω από αυτό, ο Buffett μπορεί να περιμένει εβδομάδες για να γνωστοποιήσει τις συναλλαγές – παρέχοντας όπως συνηθίζεται πληροφορίες μετά από κάθε τρίμηνο.

    Ο 94χρονος άρχισε να χτίζει την επένδυση της Berkshire στην Bank of America με μια συμφωνία ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2011, που αφορούσε προνομιούχες μετοχές και δικαιώματα προαίρεσης. Ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην τράπεζα, η οποία τότε κατέγραφε απώλειες που σχετίζονταν με κόκκινα δάνεια, στον απόηχο μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

    Μετά από χρόνια αύξησης του ποσοστού του, κατά την διάρκεια των οποίων επαίνεσε αρκετές φορές την ηγεσία της τράπεζας, ο Buffett δεν έχει δώσει καμία δημόσια εξήγηση για την απόφασή του να αποσυρθεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Warren Buffett: Οι μυστικές κινήσεις του μεγαλοεπενδυτή στην εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων BYD

    Greg Abel: Ποιος είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Buffett, που μιλά γι’ αυτόν όλη η Wall Street

    Γουόρεν Μπάφετ: Η Berkshire Hathaway ξεπέρασε το 1 τρισ. σε κεφαλαιοποίηση



    ΣΧΟΛΙΑ