• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Oικονομικό κίνητρο επιπλέον 200-600 ευρώ τον μήνα για γιατρούς σε άγονες περιοχές

    Μητσοτάκης


    Την εφαρμογή νέων μέτρων στήριξης για τους ιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) σχολίασε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στα social media.

    Στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπογράφηκε, ο Πρωθυπουργός γνωστοποίησε τη χορήγηση επιπλέον οικονομικών κινήτρων για την προσέλκυση και παραμονή ιατρικού προσωπικού στις περιοχές αυτές.

    Συγκεκριμένα, το νέο επίδομα ξεκινά Οικονομικά κίνητρα για γιατρούς σε άγονες περιοχέςε την ειδικότητα και την κατηγορία της περιοχής όπου θα υπηρετεί ο γιατρός, μπορεί να φτάσει έως τα 600 ευρώ μηνιαίως. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη δέσμευση της κυβέρνησης για την αναβάθμιση του ΕΣΥ, επισημαίνοντας ότι η στήριξη του συστήματος υγείας παραμένει πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνησή του, παρά τις χρόνιες δυσκολίες και παθογένειες.

    Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικότερα στις πολιτικές και τα μέτρα που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στην επικείμενη ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ενώ υπογράμμισε τη σημασία της συνεχούς προσπάθειας για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών.

    Η ανάρτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη:

    «Σε 2 μέρες θα βρεθώ στο βήμα της ΔΕΘ, όπου θα έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές που θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα. Θέλω, όμως, σήμερα να αναφερθώ ξεχωριστά σε κάτι πολύ σημαντικό που έχει να κάνει με την επιβεβλημένη στήριξη των ιατρών του ΕΣΥ.

    »Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε σήμερα, καθιερώνουμε επιπλέον οικονομικό κίνητρο για την προσέλκυση και παραμονή ιατρών σε προβληματικές ή άγονες περιοχές. Το νέο αυτό επίδομα, ανάλογα και με την κατηγορία της περιοχής που θα ασκεί υπηρεσία ο ιατρός, ξεκινά από τα 200 ευρώ και για συγκεκριμένες ειδικότητες μπορεί να φτάσει έως τα 600 ευρώ μηνιαίως.
    Έχω πει πολλές φορές -και δεν θα κουραστώ να το λέω- ότι η στήριξη του ΕΣΥ είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε παθογένειες χρόνων. Όμως δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για ένα καλύτερο ΕΣΥ, αντάξιο των προσδοκιών όλων των πολιτών».



    ΣΧΟΛΙΑ