• Πολιτική

    Θεσσαλονίκη: Στη χρήση του δήμου Θεσσαλονίκης το «Πεδίον του Άρεως» για τα επόμενα 15 χρόνια

    • NewsRoom
    Στέλιος Αγγελούδης, Γιάννης Κεφαλογιάννης Πηγή: www.makthes.gr

    Στέλιος Αγγελούδης, Γιάννης Κεφαλογιάννης Πηγή: www.makthes.gr


    Στην χρήση του δήμου Θεσσαλονίκης επιστρέφει για τα επόμενα 15 χρόνια το πάρκο των 16 στρεμμάτων που βρίσκεται μπροστά από το Γ’ Σώμα Στρατού, όπως τονίστηκε μετά τη σημερινή συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη, με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

    Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο κ. Κεφαλογιάννης ανακοίνωσε την ανανέωση του χρησιδανείου του συγκεκριμένου χώρου, που είναι γνωστό στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης ως «Πάρκο Ανθοκομικής – Πεδίον του Άρεως», ώστε «να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών». Παράλληλα, τόνισε πως «όπου κεντρικό κράτος και αυτοδιοίκηση ενώνουν δυνάμεις μπορούν να έχουν γρήγορα αποτέλεσμα».

    Όσο για το χώρο της «Αγίας Φωτεινής» και τα ΣΟΑ (Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών», στο πλαίσιο της ανάπλασης της ΔΕΘ, ο υφυπουργός είπε πως «προχώρησαν οι διαδικασίες που αφορούσαν τις τελευταίες εκκρεμότητες ώστε μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου να έχει εκκενωθεί ο χώρος προκειμένου να προχωρήσει κι αυτό το μεγάλο έργο που, επίσης, θα είναι προς όφελος των πολιτών και των επισκεπτών».

    Από την πλευρά του ο κ. Αγγελούδης ευχαρίστησε την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας για την αμεσότητα στην επίλυση των θεμάτων και την παραχώρηση του χώρου πρασίνου στον δήμο για τα επόμενα 15 χρόνια. «Έχουμε έναν χώρο που επανέρχεται στον δήμο Θεσσαλονίκης, μετά από μια περίοδο ιδιοκτησιακής εκκρεμότητας», είπε ο δήμαρχος, προσθέτοντας πως πέραν του ότι θα είναι ένα δημόσιο πάρκο πρασίνου θα ξεκινήσει, επίσης, ένα πρόγραμμα ανθοκομικής από άτομα με αναπηρία.

    Λίγο νωρίτερα και κατά την είσοδο στο γραφείο του κ. Αγγελούδη, ο υπουργός τον ενημέρωσε πως επιθεώρησε τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη στο περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην 88η ΔΕΘ με τον δήμαρχο να υπόσχεται πως θα το επισκεφτεί την ημέρα των εγκαινίων.

    Διαβάστε επίσης:

    Βλαντίμιρ Πούτιν: Η Μόσχα «υποστηρίζει» την Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές – «Γελάει τόσο εκφραστικά…»

    Κωστής Χατζηδάκης: Οι 6 παρεμβάσεις για την ενίσχυση του ανταγωνισμού στον τραπεζικό τομέα και μείωση του κόστους συναλλαγών

    FT: Το comeback των ελληνικών τραπεζών απειλείται από το παρελθόν τους;



    ΣΧΟΛΙΑ