• Business

    Johnson & Johnson: Αυξάνει στα $9 δισ. το ποσό διακανονισμού για αγωγές κατά του ύποπτου ταλκ

    • NewsRoom
    Tim Schmid,

    Tim Schmid, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Παγκόσμιος Πρόεδρος της Johnson & Johnson MedTech (Πηγή: www.jnj.com)


    Ποσό 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων σχεδιάζει να πληρώσει επιπλέον η Johnson & Johnson, προκειμένου να διευθετήσει χιλιάδες αγωγές στις ΗΠΑ, που ισχυρίζονται ότι η βρεφική της σκόνη και άλλα προϊόντα ταλκ προκάλεσαν καρκίνο, δήλωσαν δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

    Σύμφωνα με το Reuters, το έξτρα ποσό θα αυξήσει το μέγεθος του διακανονισμού σε περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα καταβληθούν μέσα σε ένα διάστημα 25 ετών.

    Τον περασμένο Μάιο, η εταιρεία είχε συμφωνήσει να πληρώσει ποσό-μαμούθ 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Όπως ανακοίνωσε η J&J, κατέληξε σε συμφωνία με τον δικηγόρο των εναγόντων, ο οποίος εκπροσωπεί 12.000 πελάτες.

    Υπενθυμίζεται ότι περίπου το 99% των αγωγών που σχετίζονται με το ταλκ που κατατέθηκαν κατά της J&J και των θυγατρικών, έχουν ως θέμα τον καρκίνο των ωοθηκών.

    Σύμφωνα με την J&J, οι υπόλοιπες εκκρεμείς αγωγές σχετίζονται με έναν σπάνιο καρκίνο που ονομάζεται μεσοθηλίωμα και θα αντιμετωπιστούν εκτός του νέου σχεδίου διευθέτησης.

    Ο φαρμακευτικός κολοσσός είπε ότι έχει ήδη επιλύσει το 95% των αγωγών μεσοθηλιώματος που έχουν κατατεθεί έως σήμερα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από περίπου έναν χρόνο, έγινε γνωστό ότι η εταιρεία εξέταζε το ενδεχόμενο να κάνει μια τρίτη προσπάθεια να χρησιμοποιήσει το άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ, ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν ο διακανονισμός για την διευθέτηση δεκάδων χιλιάδων αγωγών.

    Την ίδια στιγμή, ο κολοσσός της υγειονομικής περίθαλψης ετοιμάζεται να ζητήσει από μια θυγατρική του να κηρύξει πτώχευση, προκειμένου να οριστικοποιήσει τον προτεινόμενο διακανονισμό πριν από το τέλος αυτού του μήνα, αναφέρει το Reuters.

    Σημειώνεται ότι η J&J αντιμετωπίζει αγωγές από περισσότερους από 62.000 ενάγοντες, σύμφωνα με την κατάθεση της εταιρείας.

    Ωστόσο, ο αριθμός διογκώνεται έως και 100.000 όταν υπολογίζονται οι ενάγοντες που δεν έχουν κάνει ακόμη αγωγή, ανέφερε ο Erik Haas, αντιπρόεδρος της J&J.

    Να σημειωθεί επίσης ότι τον Ιούνιο, η εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δαπανήσει έως και 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, για την εξαγορά της κατασκευάστριας ιατρικών συσκευών V-Wave, η οποία διαθέτει μια καινοτόμο συσκευή που βοηθά στην καρδιακή ανεπάρκεια.

    Διαβάστε επίσης: 

    Johnson & Johnson: Πάνω από $1 δισ. για την εξαγορά της V-Wave – Το νέο «όπλο» για την καρδιακή ανεπάρκεια

    Johnson & Johnson: Διευθετεί με $6,5 δισ. αγωγές για το γνωστό ύποπτο ταλκ

    Volkswagen: Εξετάζει κλείσιμο εργοστασίων – Νέος «πονοκέφαλος» για Σολτς



    ΣΧΟΛΙΑ