• Business

    Ελευθέριος Βενιζέλος: Αύξηση 10,5% της επιβατικής κίνησης τον Αύγουστο – Προμηνύεται χρονιά ρεκόρ

    • NewsRoom
    Επιβατική κίνηση στο Αεροδρόμιο Αθηνών (ΔΑΑ)

    Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος


    Συνεχίστηκε και τον Αύγουστο η αύξηση της επιβατικής κίνησης στο Αεροδρόμιο της Αθήνας, Ελευθερίος Βενιζέλος.

    Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Αυγούστου 2024 ανήλθε σε 3,64 εκατ., αυξημένη κατά 10,5% σε σύγκριση με τα επίπεδα του Αυγούστου 2023.

    Συγκεκριμένα, τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση ξεπέρασαν κατά 6,8% και 12,1% τα αντίστοιχα περυσινά μεγέθη.

    Συνολικά, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 21,26 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 13,9%.

    Η επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, παρουσίασαν αύξηση της τάξης των 7,8% και 16,6% αντίστοιχα.

    Νέο ρεκόρ πτήσεων

    Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των οκτώ πρώτων μηνών του 2024 ανήλθε σε 180.594, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 11,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

    Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 5,2% και 17,0% σε σχέση με το 2023.

    Για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όλα δείχνουν πως η φετινή χρονιά οδεύει προς νέο ρεκόρ τόσο σε επίπεδο επιβατικής κίνησης όσο και πτήσεων για την Αθήνα.

     

    Αναμένονται ρεκόρ στον τουρισμό

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τουρισμός παρέμεινε σε ανοδική τροχιά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και καθίσταται πολύ πιθανό, το 2024 να αποτελέσει νέο έτος ρεκόρ για τον κλάδο, όπως επισημαίνει η Alpha Bank στο τελευταίο της Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων.

    Βάσει των πρόσφατα δημοσιευθέντων στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος, οι ταξιδιωτικές αφίξεις και εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 15,5% και 12,2% αντίστοιχα, σε σύγκριση με τις ιστορικά υψηλές επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου του 2023.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Softweb: Ανοίχτηκε στις αγορές της Μέσης Ανατολής

    Samsonite: Δρομολογεί την διπλή εισαγωγή της στην αγορά των ΗΠΑ

    Great Sea Interconnector: Κρίσιμη μέρα για το καλώδιο της Κύπρου – Συνεδριάζει εκτάκτως το Υπουργικό



    ΣΧΟΛΙΑ