• Business

    CVC Capital Partners: Συγκέντρωσε κεφάλαια 7,4 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο

    • Bloomberg
    Rob Lucas, CEO CVC Capital

    Rob Lucas, CEO CVC Capital


    Η CVC Capital Partners άντλησε κεφάλαια ύψους 7,4 δισ. ευρώ (8,2 δισ. δολάρια) κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής εταιρείας private equity ως εισηγμένη εταιρεία.

    Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 27% σε ετήσια βάση σε περίπου 638 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία που καταβάλλουν προμήθειες αυξήθηκαν κατά 45% σε 142 δισ. ευρώ από 98 δισ. ευρώ στο τέλος του 2023, ανέφερε η CVC σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη.

    Η CVC Capital Partners έχει περιθώρια για επιλεκτικές εξαγορές, καθώς επιδιώκει να επεκτείνει τις προσφορές της ως πολυεπίπεδη εταιρεία private equity, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Rob Lucas.

    «Θα έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για άλλες εξελίξεις σε άλλους τομείς; Ναι, θα έχουμε», δήλωσε ο Lucas σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους. «Έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, αλλά θα είμαστε πολύ επιλεκτικοί».

    Η CVC θα είναι ανοιχτή σε ευκαιρίες που παρουσιάζουν «το σωστό μέγεθος, τη σωστή κουλτούρα και τη δυνατότητα να επέκτασης» σε όλο το δίκτυο της εταιρείας, είπε, προσθέτοντας ότι δεν βιάζεται.

    Η εταιρεία private equity έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, εξαγοράζοντας το 2021 την Glendower Capital για να αποκτήσει ερείσματα στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά δευτερογενών επενδύσεων. Πέρυσι απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο στην DIF Capital Partners για να επεκταθεί στις υποδομές.

    Οι μετοχές της CVC άρχισαν να διαπραγματεύεται στο Άμστερνταμ τον Απρίλιο, μετά από την πολυαναμενόμενη IPO της, κατά την οποία συγκέντρωσε 2 δισ. ευρώ μαζί με τους επενδυτές της.

    Η μετοχή έχει σημειώσει άνοδο άνω του 30% από την εισαγωγή της, καθιστώντας τη CVC μία από τις πιο επιτυχημένες μετοχές που έκαναν το ντεμπούτο τους στην Ευρώπη φέτος. Έχει υπεραποδώσει έναντι ομοειδών εταιρειών όπως η σουηδική EQT AB και η εισηγμένη στο Λονδίνο, Bridgepoint Group Plc.

    Προοπτικές για το δεύτερο εξάμηνο

    Η εταιρεία συγκέντρωσε 26 δισεκατομμύρια ευρώ πέρυσι για το μεγαλύτερο ταμείο εξαγορών στον κόσμο – σε αντίθεση με τους ομολόγους της που αναγκάστηκαν να καθυστερήσουν τη συγκέντρωση κεφαλαίων ή να προσαρμόσουν τις προσδοκίες τους. Η εταιρεία ήταν επίσης απασχολημένη με την αξιοποίηση των μετρητών της.

    Η CVC συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα να αποκτήσει μερίδιο στη σουηδική εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Odevo AB.

    Αυτό συνέβη λίγες εβδομάδες μετά τη συμφωνία με μια ομάδα άλλων χρηματοδοτών για την εξαγορά της βρετανικής επενδυτικής πλατφόρμας Hargreaves Lansdown Plc, με αποτίμηση 5,4 δισ. στερλίνες (7,1 δισ. δολάρια).

    Το πρώτο εξάμηνο του έτους αποκόμισε 9,4 δισ. ευρώ από την έξοδο επενδύσεων, ποσό υπερδιπλάσιο από το αντίστοιχο περσινό. Η CVC συμπεριέλαβε τη γερμανική εταιρεία λιανικής πώλησης αρωμάτων Douglas AG σε μία από τις βασικές εξόδους της για φέτος.

    Ωστόσο, δεν αναμένει το ίδιο επίπεδο ρευστοποιήσεων στο δεύτερο εξάμηνο με αυτό του πρώτου εξαμήνου, δήλωσε ο Lucas.

    «Συνεχίζουμε να αναζητούμε ενεργά τις ρευστοποιήσεις, αλλά γνωρίζουμε εξίσου ότι ο χρόνος αυτών μπορεί να είναι αρκετά αβέβαιος», είπε.

     

    Διαβάστε επίσης:

    CVC Capital Partners: Eπενδύει στην σουηδική Odevo, με αποτίμηση άνω των 3 δισ. δολαρίων

    CVC, DSV: Κατέθεσαν προσφορές για τη μονάδα logistics της Deutsche Bahn – Στα 14 δισ. ευρώ η αποτίμηση

    CVC Capital Partners: Πρεμιέρα με κέρδη έως 29% στο Άμστερνταμ – Συγκέντρωσε 2 δισ. ευρώ από την IPO



    ΣΧΟΛΙΑ