• Τράπεζες

    Bloomberg: H JP Morgan θα αναλάβει την πώληση ποσοστού της Εθνικής από το ΤΧΣ

    • Bloomberg
    Παύλος Μυλωνάς, CEO Εθνική Τράπεζα

    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας


    Στην πώληση ενός ποσοστού της τάξης του 10% της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αναφέρεται το Bloomberg σε δημοσίευμά του, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα επέλεξε τη JP Morgan για να βοηθήσει τη διαδικασία πώλησης των μετοχών.

    «Σχεδιάζει να δρομολογήσει τη συμφωνία μόλις στις αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με τους ανθρώπους, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι πληροφορίες είναι ιδιωτικές», σημειώνει το ρεπορτάζ του διεθνούς πρακτορείου, το οποίο αναφέρει ότι και άλλοι αμερικανικοί τραπεζικοί κολοσσοί όπως η Goldman Sachs και η Morgan Stanley είναι μεταξύ των τραπεζών που αναμένεται να έχουν ρόλο στην πώληση, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Σημειώνεται ότι η πιθανή πώληση θα μειώσει το μερίδιο του ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα σε περίπου 8%, από περίπου 18% σήμερα.

    Οι εκπρόσωποι του ΤΧΣ, της Εθνικής Τράπεζας, της Goldman Sachs, της JPMorgan και της Morgan Stanley αρνήθηκαν να σχολιάσουν στο Bloomberg.

    Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι είχε προηγηθεί η πώληση του 22% τον περασμένο Νοέμβριο, με το κρατικό ταμείο να συγκεντρώνει 1,06 δισ. ευρώ. Από τότε η τιμή της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας έχει ανέβει.

    «Σε λιγότερο από ένα χρόνο η κυβέρνηση έχει κινηθεί γρήγορα για την αποκρατικοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

    Από τον Οκτώβριο του 2023 το ΤΧΣ έχει πουλήσει ολόκληρο το μερίδιό του στην Eurobank , την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ σχεδιάζει επίσης να μειώσει τη συμμετοχή του στην Attica Bank», σημείωσε το δημοσίευμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Reuters: Το ΤΧΣ προχωρά τον Οκτώβριο στην πώληση ποσοστού 10-13% της Εθνικής Τράπεζας

    J.P. Morgan: Tα νέα trades που προτείνει στα ομόλογα των τραπεζών

    Attica – Παγκρήτια: Το πράσινο φως για μια τράπεζα με ενεργητικό 10 δισ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ