• Πολιτική

    Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου: Συνάντηση Ν. Παναγιωτόπουλου και Σ. Βούλτεψη με τον πρέσβη του Ισραήλ, Ν. Κατζ

    • NewsRoom
    η υφυπουργός Σοφία Βούλτεψη, ο πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νόαμ Κατζ, ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος

    η υφυπουργός Σοφία Βούλτεψη, ο πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νόαμ Κατζ, ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος


    Στις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, εστίασε η συνάντηση του υπουργού, Νίκου Παναγιωτόπουλου και της υφυπουργού Σοφίας Βούλτεψη με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νόαμ Κατζ στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κατζ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, τους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο της Γάζας, επισημαίνοντας τις γεωπολιτικές επιπτώσεις που επηρεάζουν την ευρύτερη περιοχή. Συζήτησαν διεξοδικά τις προκλήσεις και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την παρούσα κατάσταση οι οποίες έχουν άμεσο αντίκτυπο στη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ότι, παρά τη δύσκολη συγκυρία λόγω του πολέμου στη Γάζα, δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα. Τόνισε επίσης ότι οι ροές παραμένουν σε ελεγχόμενα επίπεδα, χάρη στην αποτελεσματική διαχείριση και την ενισχυμένη συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους.

    Παράλληλα, αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη σημασία της δημιουργίας νόμιμων και ασφαλών οδών μετανάστευσης, δεδομένου ότι και οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν αυξημένες ανάγκες για την εισαγωγή εργατικού δυναμικού σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη για ένα νομικό πλαίσιο που θα διευκολύνει τη μετανάστευση με ασφαλή και συντεταγμένο τρόπο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των οικονομιών τους και να μειωθεί η παράνομη μετανάστευση.

    Τέλος, συμφωνήθηκε να ενταθούν οι προσπάθειες των δύο χωρών για την προώθηση της συνεργασίας στους τομείς της μετανάστευσης, της ασφάλειας και της οικονομίας, με στόχο την ενίσχυση της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

    Διαβάστε επίσης:

    Άκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα και παράγει και εξάγει

    Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Δεν παραπέμφθηκε η Ελλάδα για καθυστερήσεις πληρωμών προς δικηγόρους οικονομικά αδύναμων

    Λαπίντ: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης λέει πως μια συμφωνία με τη Χαμάς είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ



    ΣΧΟΛΙΑ