• AUTO

    Άρχισαν οι παραδόσεις του Volvo EX90!


    Το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX90 είναι έτοιμο και καθ´ οδόν: η πρώτη παρτίδα του κορυφαίου SUV κατευθύνεται ήδη σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

    Οι πρώτοι πελάτες θα παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους πριν από το τέλος αυτού του μήνα. Το EX90 είναι η νέα ναυαρχίδα της Volvo Cars και θέτει νέα πρότυπα για την στους τομείς της ασφάλειας, της βιωσιμότητας και της ανθρωποκεντρικής τεχνολογίας που κάνει τις ζωές των ανθρώπων πιο εύκολες και πιο απολαυστικές.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo, Τζιμ Ρόουαν, δοκίμασε εξονυχιστικά το EX90 τις τελευταίες εβδομάδες. Συνοδευόμενος από στελέχη της εταιρείας, πραγματοποίησε ένα ταξίδι με το EX90, διασχίζοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες – από το εργοστάσιο του Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας μέχρι την Καλιφόρνια.

    Μιλώντας σχετικά ο Ρόουαν, τόνισε: «Με βάση αυτό το ταξίδι, μπορώ να πω με σιγουριά ότι το EX90 είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που κατασκευάσαμε ποτέ. Έχοντάς το οδηγήσει για 950 km διασχίζοντας τρεις πολιτείες στις ΗΠΑ, σε διάφορες συνθήκες οδήγησης και οδικές επιφάνειες, έχω μόνο θετικές αναμνήσεις.

    Όσον αφορά στη φόρτιση, στο κράτημα, στην άνεση, στην ησυχία στην καμπίνα και το εντυπωσιακό ηχοσύστημα, στην αξιοπιστία, στην τεχνολογία και στην αίσθηση του User Interface (Περιβάλλον Χρήστη) – δεν έχω οδηγήσει ποτέ ένα Volvo σαν αυτό. Το EX90 είναι η αρχή μιας νέας εποχής που ξεκινά τώρα για τη Volvo Cars».

    Το EX90 αντιπροσωπεύει επίσης μία αλλαγή παραδείγματος για την εταιρεία, ως το πρώτο μοντέλο Volvo που βασίζεται σε έναν κεντρικό υπολογιστή. Ο in-car υπολογιστής AI βασίζεται στην πλατφόρμα NVIDIA DRIVE.

    Αυτό το κεντρικό σύστημα, με την προσθήκη της Snapdragon Cockpit Platform από την Qualcomm Technologies Inc. και του εσωτερικά εξελιγμένου λογισμικού από τους μηχανικούς της Volvo Cars, συνεργάζονται απρόσκοπτα για να εκτελέσουν τις σημαντικές λειτουργίες του αυτοκινήτου, από την ασφάλεια και το σύστημα infotainment έως τη διαχείριση της μπαταρίας.

    Το αποτέλεσμα είναι μία εμπειρία πιο απρόσκοπτη και με πιο άμεση απόκριση. Γεννημένο έξυπνο και συνδεδεμένο μέσω ενσωματωμένων υπηρεσιών και εφαρμογών Google, το EX90 εξοπλίζεται με μία σειρά αισθητήρων, που περιλαμβάνουν ραντάρ, κάμερες και ένα lidar που παρέχεται από τη Luminar για επαυξημένη ασφάλεια.

    Η συλλογή δεδομένων από τους αισθητήρες, σε συνεργασία με τη συνεχώς ενεργή σύνδεση 5G και τις τακτικές ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις λογισμικού, επιτρέπουν στη Volvo να βελτιώνει συνεχώς τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και να αναπτύσσει τη λειτουργικότητά του με την πάροδο του χρόνου.

    Με άλλα λόγια, το EX90 σχεδιάστηκε για να ωριμάζει και να εξελίσσεται. «Το Volvo EX90 ενσαρκώνει το μέλλον μας ως κατασκευαστή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με αυτοκίνητα που συνεχώς γίνονται καλύτερα καθώς περνά ο χρόνος, χάρη σε ενημερώσεις κεντρικού υπολογιστή και λογισμικού», λέει ο Ρόουαν.

    «Αποτελεί απόδειξη των παγκόσμιων δυνατοτήτων μηχανολογικής εξέλιξης που διαθέτουμε και επιβεβαιώνει την ηγετική μας θέση στην εν εξελίξει τεχνολογική μετάβαση που πραγματοποιείται στον κλάδο του αυτοκινήτου.»

    Το EX90 βασίζεται στη νέας γενιάς τεχνολογική βάση, σχεδιάστηκε ως αμιγώς ηλεκτρικό και έχει αυτονομία οδήγησης έως 600 km. Είναι σχεδιασμένο για να είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο της Volvo, με πληθώρα συστημάτων παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας νέας γενιάς και λογισμικό που λαμβάνει πληροφορίες από μία δέσμη προηγμένων αισθητήρων.

    Το EX90 είναι ένα αυτοκίνητο που επιδεικνύει πολλές πρωτιές. Είναι το πρώτο Volvo που εξοπλίζεται με lidar, καθώς και το πρώτο με σύστημα κεντρικού υπολογιστή. Είναι επίσης το πρώτο Volvo που σχεδιάστηκε για να παρέχει δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης, επιτρέποντας στους πελάτες να συνεισφέρουν σε ένα πιο σταθερό δίκτυο και σε μεγαλύτερη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας από την κοινωνία.

    Επίσης, είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που προσφέρει τη λειτουργία Abbey Road Studios, που περιλαμβάνεται στο προαιρετικό κορυφαίο ηχοσύστημα Bowers & Wilkins.

    Η παραγωγή του EX90 ξεκίνησε νωρίτερα φέτος στο εργοστάσιό μας έξω από το Τσάρλεστον, στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ. Η μονάδα διαθέτει ικανότητα παραγωγής 150.000 αυτοκινήτων ανά έτος.

    Τα πρόσφατα χρόνια, πραγματοποιήσαμε εκτεταμένες επενδύσεις στις εγκαταστάσεις της, ανανεώνοντας και επεκτείνοντας το τμήμα αμαξωμάτων και το βαφείο. Το εργοστάσιο σήμερα διαθέτει επίσης μία υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής μπαταριών. Με αυτές τις επενδύσεις, οι εγκαταστάσεις μας στις ΗΠΑ είναι άρτια προετοιμασμένες για το ξεκίνημα αυτής της νέας εποχής.

    Διαβάστε επίσης:

    F1: Papaya Rules!

    Δυναμικά αξεσουάρ για τη νέα BMW X3!

    Ιδού το νέο Audi Q5!



    ΣΧΟΛΙΑ