• Πολιτική

    Κασσελάκης στην Επιτροπή Καταστατικού: Αλλάζει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ – Καταργείται η Κεντρική Επιτροπή

    • NewsRoom
    Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης


    Αλλαγές δρομολογεί για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης τις οποίες παρουσίασε ο ίδιος στην εισήγηση του στην Επιτροπή Καταστατικού.

    Μεταξύ των αλλαγών που πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεχωρίζει αυτή για την αλλαγή του ονόματος του κόμματος.

    Παράλληλα φαίνεται να πρότεινε αλλαγές που αφαιρούν ισχύ από τους βουλευτές καθώς δεν θα μπορούν να μετέχουν στα κομματικά όργανα εκτός από το Εθνικό Συμβούλιο το οποίο θα αντικαταστήσει την Κεντρική Επιτροπή. Το Εθνικό Συμβούλιο θα απαρτίζεται 150 μέλη. Οι βουλευτές και ευρωβουλευτές θα είναι ex officio μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

    Όσοι συμμετέχουν σε όργανα του κόμματος και επιθυμούν να συμμετέχουν σε εκλογές θα πρέπει να παραιτηθούν από αυτό 24μήνες νωρίτερα.

    Οι Βουλευτές θα έχουν ανώτερο όριο θητειών τις τρεις και θα πρέπει να αλλάζουν εκλογική περιφέρεια εφόσον επιθυμούν να επανεκλεγούν.

    Σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίζουν για κορυφαία θέματα μεταξύ των οποίων και η γραμμή του κόμματος. Επίσης θα έχουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των ψηφοδελτίων όπως συνέβη με τις Ευρωεκλογές του 2024.

    Διαβάστε επίσης:

    Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Το 58% των εγκεκριμένων δανείων αφορά νέα ζευγάρια

    Trastor: Αποκτά τον LABS Tower στη Λευκωσία

    Ξεκινούν οι αιτήσεις για την εξαγορά διακατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου



    ΣΧΟΛΙΑ