• Διεθνής πολιτική

    Ιταλία: Σάλος με τον φερόμενο διορισμό influencer ως άμισθης συμβούλου του υπουργού Πολιτισμού

    • NewsRoom

    Η influencer Μαρία Ροζάρια Μπότσια με τον Ιταλό υπουργό Πολιτισμού Τζενάρο Σαντοζουλιάνο


    Κνετρικό θέμα της ιταλικής πολιτικής επικαιρότητας στην Ιταλία έχει αποτελέσει η επαγγελματική σχέση του υπουργού Πολιτισμού της χώρας Τζενάρο Σαντοζουλιάνο με την influencer Μαρία Ροζάρια Μπότσια, 42 ετών, η οποία κατάγεται από την Πομπηία.

    Την προηγούμενη εβδομάδα, η Μπότσια θέλησε, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να ευχαριστήσει τον Σαντζουλιάνο για το ότι «αποφάσισε να την επιλέξει ως σύμβουλο για σημαντικά και μεγάλου βάρους γεγονότα».

    Οι σύμβουλοι του υπουργού έσπευσαν να  διέψευσαν την είδηση, αλλά η απευθείας ενδιαφερόμενη άρχισε να αναρτά σειρά φωτογραφιών στις οποίες εικονίζεται μαζί με τον Σαντζουλιάνο σε διάφορες επισκέψεις του.

    Μεταξύ αυτών και στην Πομπηία, όπου αναμένεται να μεταβούν οι υπουργοί Πολιτισμού της ομάδας G7, στη σύνοδο που θα οργανωθεί σε τρεις εβδομάδες στην Κάτω Ιταλία.

    Αμέσως τέθηκαν ερωτήματα απο τα μέσα ενημέρωσης αλλά και την από την αντιπολίτευση, σχετικά με το κατά πόσο η  Μαρία Ροζάρια Μπότσια -η οποία έχει πτυχίο οικονομικών επιστημών-  μπορεί να γνωρίζει απόρρητες πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με την ασφάλεια των υπουργών που θα πάρουν μέρος στην σύνοδο.

    Το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού το διέψευσε κατηγορηματικά. Παράλληλα διέψευσε και το ότι υπεγράφη τελικά ο διορισμός της influencer και «ειδικής σε θέματα μόδας» ως άμισθης συμβούλου του υπουργού.

     Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, σε τηλεοπτική της συνέντευξη αναφέρθηκε χθες, στο ζήτημα που έχει προκύψει και υπογράμμισε ότι «o επικεφαλής του υπουργείου Πολιτισμού της εγγυήθηκε πως το συγκεκριμένο άτομο δεν είχε πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα -με ιδιαίτερη αναφορά στη συνεδρίαση των υπουργών πολιτισμού της G7- και ότι κυρίως δεν ξοδεύτηκε ούτε ένα ευρώ από τα δημόσια χρήματα των Ιταλών πολιτών, πάντα με αναφορά στο άτομο αυτό».

    «Oι αποδείξεις» της influencer

    Η Μαρία Ροζάρια Μπότσια, όμως, χθες βράδυ ανήρτησε δυο σελίδες από έγγραφα που αφορούν το πρόγραμμα των εργασιών της G7 στη Νάπολη και την Πομπηία. Σήμερα, δε, πρόσθεσε ότι για τις επισκέψεις και τις μετακινήσεις της «δεν πλήρωσε η ίδια ποτέ ούτε ένα ευρώ» και ότι «όλα τα ταξίδια οργανώθηκαν από τον επικεφαλής της γραμματείας του υπουργού».

    Η αντιπολίτευση ζήτησε από τον Ιταλό υπουργό Πολιτισμού να προσέλθει την ερχόμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο της Ρώμης για να εξηγήσει λεπτομερώς τι ακριβώς συνέβη και ποια ήταν η επαγγελματική σχέση του με την Μαρία Ροζάρια Μπότσια.

    O Τζενάρο Σαντζουλιάνο, από την πλευρά του, σε σημερινή του επιστολή που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα La Stampa, αναφέρει ότι «πρόκειται για μιντιακή θύελλα όπου δυσκολεύεται κανείς να ξεχωρίσει τις ψευδείς ειδήσεις από τα πραγματικά συμβάντα, τα οποία πάντως πρέπει να παρουσιαστούν στην πραγματική τους διάσταση».

    «Θέλω να υπογραμμίσω, δε, ότι το υπουργείο μας δεν ξόδεψε ποτέ ούτε ένα ευρώ, ούτε για έναν καφέ, για τα ταξίδια και την διαμονή της κυρίας Μπότσια» και ότι «η επίσκεψη στο αρχαιολογικό πάρκο της Πομπηίας δεν είχε ως αντικείμενο την G7 πολιτισμού», κατέληξε ο Ιταλός υπουργός.

    Οι αναρτήσεις της influencer

    Διαβάστε επίσης:

    ΗΠΑ: Κάμαλα Χάρις και Τζο Μπάιντεν μαζί σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια (video)

    Υπό πίεση ο Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ο Μπάιντεν τον κατηγορεί ότι «δεν πράττει αρκετά» για συμφωνία στη Γάζα

    Ισπανία: Ανακοινώνει τον νέο διοικητή της κεντρικής της τράπεζας την Τετάρτη



    ΣΧΟΛΙΑ