• Business

    Intralot: Το μεγάλο στοίχημα με τις λοταρίες στις ΗΠΑ και η θυγατρική στην Τουρκία

    • NewsRoom
    O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRACOM (Intralot) κ. Σωκράτης Κόκκαλης

    O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRACOM κ. Σωκράτης Κόκκαλης


    To μεγάλο στοίχημα της Intralot είναι να κερδίσει το συμβόλαιο για τα VLTs στο Ιλινόι των Ηνωμένων Πολιτειών, με την προσφορά να έχει κατατεθεί στις αρχές Αυγούστου.

    Την ίδια στιγμή σημαντική για την εταιρεία είναι η τουρκική αγορά, όπου έχει τα μάτια της στραμμένα η Intralot, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Νίκο Νικολακόπουλο ο οποίος είχε χθες τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου.

    Αναφερόμενος στις ΗΠΑ τόνισε επίσης ότι εκτός από το Ιλινόι θα κατατεθούν προσφορές για τις λοταρίες σε Μέριλαντ και Μιζούρι και αν κερδίσει αυτά τα συμβόλαια τότε θα εκτιναχθούν τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας.

    Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί και ο ανάδοχος έργου στην Αυστραλία, ένας διαγωνισμός που αφορά στον τεχνολογικό εξοπλισμό της εκεί λοταρίας.

    Οσο για την Τουρκία, ο κ. Νικολακόπουλος εκτίμησε ότι στο β’ εξάμηνο περιμένει καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα από τη θυγατρική Bilyoner.

    Να σημειωθεί ότι χθες η εταιρεία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα εξαμήνου.

    Κατά το Α’ εξάμηνο του 2024, τα έσοδα του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα €173,6 εκατ. (-0,9% σε σχέση με πέρυσι, περιλαμβανομένης της επίπτωσης €-10,3 εκατ. λόγω μεταβολής συναλλαγματικής ισοτιμίας στην Αργεντινή τον Δεκέμβριο του 2023).

    – Κατά την ίδια περίοδο, τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα €59,5 εκατ. (-5,3% συγκριτικά με την περασμένη χρονιά), ενώ το περιθώριο EBITDA ανήλθε στο 34,3%.

    – Τα κέρδη EBT ανήλθαν σε €6,1 εκατ. κατά το Α’ εξάμηνο του 2024 (-62,8%) και το ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/Ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) διαμορφώθηκε στα €4,6 εκατ. κέρδη, υψηλότερο κατά 4,4% σε σχέση με το Α’ εξάμηνο του 2023.

    – Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές για το Α’ εξάμηνο του 2024 διαμορφώθηκαν στα €45,0 εκατ.

    – Οι Επενδύσεις του Ομίλου κατά το Α’ εξάμηνο του 2024 ανήλθαν στα €11,7 εκατ.

    Τα Ταμειακά Διαθέσιμα και Ισοδύναμα του Ομίλου στο τέλος του Α΄ εξαμήνου του 2024 ανήλθαν στα €85,4 εκατ.

    – Ο Προσαρμοσμένος Καθαρός Δανεισμός ανήλθε στα €338,2 εκατ. στο τέλος του Α’ εξαμήνου του 2024, μειωμένος κατά €142,3 εκατ. σε σύγκριση με το Α’ εξάμηνο του 2023.

    – O προσαρμοσμένος δείκτης Καθαρής Μόχλευσης στο τέλος του Α’ εξαμήνου του 2024 διαμορφώθηκε στο 2,7x. Την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ο δείκτης Καθαρής Μόχλευσης διαμορφώθηκε στο 3,7x.

    Διαβάστε επίσης:

    Ελένη Βρεττού (Attica Bank): Ιστορική στιγμή η ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Παγκρήτια
    Φόροι και εισφορές: Οι 3+1 παρεμβάσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες
    Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: «Μισή» συμφωνία – Παράταση της αγωνίας ως την Παρασκευή
     



    ΣΧΟΛΙΑ