• Business

    Αεροδρόμια: Απογειώθηκε η επιβατική κίνηση σε Ηράκλειο και Χανιά – Νέα ρεκόρ αφίξεων

    • NewsRoom
    ο αερολιμενάρχης του Αεροδρομίου Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης» Γιώργος Πλιάκας

    Ο αερολιμενάρχης του Αεροδρομίου Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης» Γιώργος Πλιάκας


    Αύξηση 6,5% στις πτήσεις εξωτερικού και 11,5% στις πτήσεις εσωτερικού κατέγραψε το πρώτο επτάμηνο του 2024 στο αεροδρόμιο Ηρακλeίου «Νίκος Καζαντζάκης», ενώ στο αεροδρόμιο των Χανίων, «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» ,η αύξηση μέχρι και τον Ιούλιο  υπολογίζεται στο 7,4%.

    Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων φορέων, αναμένετα η χρονιά να κλείσει με νέα ρεκόρ.

    Ειδικότερα, στο “Ν. Καζαντζάκης” από την αρχή της χρονιάς έως και τον μήνα Ιούλιο είχαμε 2 εκατομμύρια διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, με την κίνηση να εμφανίζεται αυξητική κατά 6,5% και 124.000 επιβάτες περισσότερους σε σχέση με το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία του neaKriti. Αντίστοιχα, στο αεροδρόμιο Χανίων μέχρι και τον μήνα Ιούλιο πραγματοποιήθηκαν 848.000 διεθνείς αφίξεις, με την αύξηση να υπολογίζεται στο 7,4%, που αυτό σημαίνει ότι πέρασαν 58.000 περισσότεροι επισκέπτες σε σύγκριση με το 2023.

    Όλα τα παραπάνω προμηνύουν ότι οι στόχοι που είχαν θέσει οι φορείς του τουρισμού από πλευράς προσέλευσης θα έχουν καλυφθεί και με το παραπάνω, δίνοντας παράλληλα το έναυσμα για νέα ρεκόρ μέσα στο 2025.

    Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου από την αρχή της χρονιάς έως και τον μήνα Ιούλιο είχαμε 2 εκατομμύρια διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, με την κίνηση να εμφανίζεται αυξητική κατά 6,5% και 124.000 επιβάτες περισσότερους σε σχέση με το 2023

    Όσον αφορά στις πτήσεις εσωτερικού, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου σημειώθηκε αύξηση 11,5% και προσήλθαν επιπλέον 49.000 επιβάτες, με τις αεροπορικές αφίξεις να ανέρχονται σε 476.000, ενώ στο αεροδρόμιο των Χανίων καταγράφηκαν 255.000 αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση 7,4% και 18.000 περισσότεροι επιβάτες να περνούν από το “Ιωάννης Δασκαλογιάννης”.

    Ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου, Γιώργος Πλιάκας, μιλά για μία εντυπωσιακή χρονιά από πλευράς προσέλευσης στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, το οποίο “βούλιαξε” από κόσμο μέσα στο καλοκαίρι. Μάλιστα, επισημαίνει ότι η κίνηση που καταγράφηκε τον Αύγουστο ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

    «Αρκετά υψηλά ήταν τα ποσοστά αφίξεων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου την καλοκαιρινή περίοδο, ουσιαστικά πλησιάσαμε κοντά στο “ταβάνι”. Τους μήνες με τη μεγαλύτερη τουριστική κινητικότητα, οι πτήσεις ημερησίως ήταν από 150-180, ενώ ο αριθμός των επιβατών υπολογίζεται στους 50.000-60.000.

    Σύμφωνα με τον  αερολιμενάρχη Ηρακλείου, Γιώργος Πλιάκας, τον Αύγουστο είχαμε αύξηση 4,5% στις αφίξεις εξωτερικού και 8% αύξηση στις αφίξεις εσωτερικού σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023.

    Περίπου 750.000 επιβάτες από το εξωτερικό με απευθείας πτήσεις τσάρτερ πέρασαν από το αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης”, ενώ 89.000 επιβάτες προσήλθαν με πτήσεις εσωτερικού.

    Οι περισσότεροι ξένοι επισκέπτες προέρχονται από Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Ελβετία και Πολωνία».

    Διαβάστε επίσης:

    Παγκόσμιο ΑΕΠ: Ρεκόρ συνεισφοράς κατά $11 τρισ. από την ταξιδιωτική βιομηχανία το 2024

    Θεοδωρικάκος: Έρχεται χρηματοδότηση 170 εκατ. ευρώ για στρατηγικές ιδιωτικές επενδύσεις στη βιομηχανία

    Ηλεκτρικό ρεύμα: Στα 1,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα η επιδότηση το Σεπτέμβριο



    ΣΧΟΛΙΑ