• Ναυτιλία

    Από ένα πλοίο, πήραν τα τρία παιδιά του Άλντο Γκριμάλντι


    Τα παιδιά του αείμνηστου ιταλού εφοπλιστή Aldo Grimaldi, έξι χρόνια μετά τον θάνατο του χάραξαν διαφορετική ναυτιλιακή ρότα.

    Ο Giovanni, η Isabella και η Alessandra αποφάσισαν να αναδιοργανώσουν την εταιρεία Grimaldi Holding, που εξακολουθεί να είναι ιδιοκτήτης τριών πλοίων ro-pax, τα οποία ναυπηγήθηκαν στο Nuovi Cantieri Apuania.

    Το κάθε παιδί του Άλντο Γκριμάλντι θα αναλάβει από ένα πλοίο και κάποια άλλα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

    Επισημαίνεται ότι το καθαρό ενεργητικό της εταιρείας ανερχόταν σε 135 εκατ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου.

    Η συμβολαιογραφική πράξη διάσπασης της εταιρείας έγινε στο γραφείο του συμβολαιογράφου Alberto Giletta, καθώς η συνεδρίαση των μετόχων της Grimaldi Holding ενέκρινε την εκχώρηση μέρους των περιουσιακών στοιχείων στις νεοσύστατες εταιρείες Grimaldi Investments Srl (100 % της Isabella Amelia Grimaldi), της Grimaldi Capital Srl (η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στην Alessandra Grimaldi) και της Grifin (100% ανήκει στον Giovanni Grimaldi).

    Παράλληλα, το μετοχικό κεφάλαιο της Grimaldi Holding μειώνεται από 10 σε 1 εκατ. ευρώ και η δραστηριότητά της γίνεται «συμβουλευτική που απευθύνεται ιδίως σε νεοσύστατες εταιρείες» αντί της παραδοσιακής «ναυτιλιακής δραστηριότητας».

    Αναλυτικότερα, στην εταιρεία Grifin του Giovanni Grimaldi δόθηκε το σκάφος Regina Seaways, που ναυπηγήθηκε το 2010, το οποίο έχει τρέχουσα αξία 37 εκατ. ευρώ και σήμερα λειτουργεί με ναύλωση από τη βορειοευρωπαϊκή ναυτιλιακή εταιρεία Dfds.

    Η Isabella Grimaldi’s με την Grimaldi Investments έγινε η ιδιοκτήτρια του οχηματαγωγού ro-pax Tenacia το 2008, το οποίο είναι αξίας 31,6 εκατομμυρίων ευρώ.

    Η εταιρεία Grimaldi Capital της Alessandra Grimaldi παρέλαβε το πλοίο Forza από το 2010, αξίας 36,9 εκατομμύρια.

    Μεταξύ των άλλων περιουσιακών στοιχείων της Grimaldi Holding περιλαμβάνεται επίσης το κτίριο που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη via XII Ottobre στη Γένοβα, με δύο θέσεις στάθμευσης καθώς και δύο αποθήκες στη via Scarsellini επίσης στην πρωτεύουσα της Λιγουρίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέα επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή γραμμή: Μαστιχάρι Κω – Λέρος

    Ο Εμανουέλε Γκριμάλντι θα συνδέσει την Τεργέστη με την Τουρκία

    Sounion: Επιχείρηση διάσωσης του ελληνόκτητου δεξαμενοπλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα



    ΣΧΟΛΙΑ