• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμη η αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού, σε κλίμα γενικευμένης αμφισβήτησης Κασσελάκη

    • NewsRoom
    Βούλα Κεχαγιά

    Όποιος θέλει αλλαγή ηγεσίας να κινήσει τις διαδικασίες, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου, Βούλα Κεχαγιά


    Σε καθοριστική για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να εξελιχθεί η αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού, δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα αμφισβητείται έντονα από πολλά και προβεβλημένα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Στέφανος Κασσελάκης, που πρόκειται να συναντηθεί σήμερα με την νεολαία του κόμματος,

    Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, έριξε το γάντι στα στελέχη που αμφισβητούν την ηγεσία, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι όποιος θέλει αλλαγή μπορεί να κινήσει τις διαδικασίες, ενώ ο βουλευτής του κόμματος, Πέτρος Παππάς, έκανε λόγο, επίσης σήμερα για «έτος Παθών για το ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του».

    Αναφερόμενη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής , η κα Κεχαγιά, με δηλώσεις της νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, τη χαρακτήρισε  κρίσιμη για μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ  κάλεσε όλα τα στελέχη να θέσουν ανοιχτά ενώπιον της ΚΕ όλα τα θέματα και να πάρουν τα πράγματα μια σειρά, αν είναι να κινηθούν κάποιες διαδικασίες.

    Σημείωσε ότι τα στελέχη θα πρέπει καταστατικά να κινήσουν διαδικασίες, όπως θεσμικά εξελέγη ο Στέφανος Κασσελάκης πρόεδρος του κόμματος πριν από 1 χρόνο με εντολή για 3 χρόνια με βάση το καταστατικό.

    «Εάν υπάρξουν θέματα, θα γίνουν όλα θεσμικά και καταστατικά» τόνισε η κ. Κεχαγιά και συμπλήρωσε πως ο πρόεδρος λέει αν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης να μπει καταστατικά.

    «Πρέπει όλοι να σεβαστούμε το καταστατικό, όποιος θέτει θέμα ηγεσίας πρέπει να επιδιώξει να κινήσει διαδικασίες όπως προβλέπει το καταστατικό. Όποιος θέλει, μπορεί να βάλει στην κεντρική επιτροπή όλα τα θέματα» είπε.

    Συνέχισε λέγοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσουμε με τα σενάρια ότι φεύγουν βουλευτές από το κόμμα, αυτά τα ακούμε από πέρυσι. «Δεν έχω δει να φεύγουν και εύχομαι να μην συμβεί» πρόσθεσε η κ. Κεχαγιά.

    Η ίδια παραδέχτηκε ότι «βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει ίσως τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του. Δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Είμαστε σε κρίσιμη φάση και κοροϊδευόμαστε αν κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Να μιλήσουν όλοι ανοιχτά στην ΚΕ και να δούμε πώς μπορούμε να συνεχίσουμε».

    Υπογράμμισε ότι το ζητούμενο δεν είναι μια νέα διάσπαση, αλλά να δείξουμε στην κοινωνία ότι είμαστε η λύση για τα προβλήματα της κοινωνίας. «Έχουμε πρόγραμμα και θα το δείτε στη ΔΕΘ» τόνισε.

    Η κ. Κεχαγιά, επίσης, παραδέχτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ταλανίζεται από τα εσωκομματικά του. «Έχουμε κουράσει και κάποιοι έχουν κουραστεί μέσα στο κόμμα» ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντέξει.

    Για την Πόπη Τσαπανίδου είπε ότι έχει ορκιστεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και την καλωσορίζουμε. Όπως είπε, δεν υπήρχε σχεδιασμός με την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου, ο οποίος δεν παραιτήθηκε με την προοπτική να πάει η έδρα στον κ. Κασσελάκη, είχε εγγενείς δυσκολίες με την ιδιότητά του στο πανεπιστήμιο.

    Πρόσθεσε ότι πολιτικά όλα τα κόμματα θα ήθελαν τον πρόεδρό τους στη Βουλή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συντελούνταν παραβίαση της συνταγματικής διάταξης.

    Πέτρος Παππάς: Ζούμε το έτος των παθών

    «Θα πω με μια λίγο χιουμοριστική διάθεση, η Εβδομάδα των Παθών τουλάχιστον κράτησε μια εβδομάδα. Εδώ μιλάμε για το έτος των παθών πλέον για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον πρόεδρό του, ο οποίος από την πρώτη μέρα δεν αφέθηκε να ανοίξει πολιτική περπατησιά. Αμφισβητείται καθημερινά και διαρκώς».

    Αυτή την απάντηση έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς στο σχόλιο της Ευαγγελίας Μπαλτατζή, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8  ότι κάποιοι χαρακτηρίζουν την τρέχουσα εβδομάδα, ως την Εβδομάδα των Παθών του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.

    «Ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να εκφράσει την επιταγή την οποία έλαβε από τη βάση του κόμματος, να κάνει ένα κόμμα τελείως διαφορετικό. Τελείως, λέγοντας, εννοώντας τις δομές και τη λειτουργία, όχι προφανώς σε βασικές ιδεολογικές αρχές του. (…) Ήταν ένα κόμμα το οποίο νοσούσε, νοσούσε οργανωτικά, νοσούσε οικονομικά, όπως αποδεικνύεται από τα πράγματα. (…

    Φτάνουμε λοιπόν τέλος πάντων εδώ πέρα στη σημερινή πραγματικότητα, ενώ ενάμιση μήνα πριν, όσοι φτάσαμε και όπως φτάσαμε, είχαμε συνομολογήσει ότι πρέπει να πάμε σε ένα συνέδριο για να αλλάξουμε πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ, όσα αλλάξουμε, όσα αποφασίσουμε κοινά και κατέθεσε και κάποιες ιδέες ο Πρόεδρος» ανέφερε αρχικά ο κ. Παππάς.

    Διαβάστε επίσης:

    Παύλος Μαρινάκης για ρεύμα: Σκοπός να παραμένουν οι τιμές κάτω από τα 15 λεπτά ανά μεγαβατώρα

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Στα 3 δισ. ευρώ οι επενδύσεις για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

    Μαρινάκης: Χαιρετίζουμε την αποφυλάκιση Μπελέρη – Δεν ξεχνάμε τι έγινε τους προηγούμενους 16 μήνες



    ΣΧΟΛΙΑ