• Business

    Τάσος Γαϊτάνης: Η ΒιοΚαινοτόμα Ελλάδα είναι μια υπόθεση που αφορά όλους

    • NewsRoom
    ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Τάσος Γαϊτάνης

    ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Τάσος Γαϊτάνης


    Την ανάγκη ενδυνάμωσης της συνεργασίας της βιοϊατρικής έρευνας με τη βιομηχανία, που αποτελεί προτεραιότητά της ελληνικής κυβέρνησης, ενόψει της κατάθεσης της Εθνικής Στρατηγικής για την Έρευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Καινοτομία, τόνισε ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Τάσος Γαϊτάνης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Biomedicine, Bioinformatics & Biotechnology Forum 2024.

    Αναφερόμενος στη ΒιοΚαινοτόμα Ελλάδα, όπως σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωση, ο κ.Γαϊτάνης, δήλωσε πως είναι μια υπόθεση που αφορά όλους και που μπορεί να συντελέσει σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ώστε να δώσει προοπτική σε ολόκληρη την κοινωνία. Ενώ όσον αφορά στην καινοτομία, όπως υποστήριξε, είναι μια υπόθεση που πρέπει να είναι κοινή για όλους.

    Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι: «Η καινοτομία δεν διατάσσεται. Αναπτύσσεται στα κατάλληλα περιβάλλοντα. Και ένα τέτοιο περιβάλλον προϋποθέτει συνεργασίες, καλή επικοινωνία και δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών ώστε πολλοί και διαφορετικοί φορείς και επιχειρήσεις να βρεθούν μαζί, να ωσμοθούν και να δημιουργήσουν».

    Τέλος, κάνοντας λόγο για τις προτεραιότητες του στην Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, ο κ. Γαϊτάνης, δήλωσε ότι: «Πρέπει να ολοκληρώσουμε την Εθνική Στρατηγική για την Έρευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Καινοτομία και η οποία θα γίνει αντικείμενο διαβούλευσης. Να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε όλα τα έργα που είναι ενταγμένα στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και να δώσουμε έμφαση στις εμβληματικές δράσεις που στοχεύουν στη σύνδεση του επιστημονικού και του παραγωγικού ιστού. Ακόμη, πρέπει να ολοκληρώσουμε τη δράση για τη λειτουργία των Κέντρων Ικανοτήτων, να ενισχύσουμε το Elevate Greece ώστε να συμβάλλει στην ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, όλα τα θέματα που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό των ερευνητικών κέντρων της χώρας μας. Επιδίωξή μας, είναι να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο που θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους να εργαζόμαστε γνωρίζοντας τους εθνικούς στόχους και επιδιώκοντας την εκπλήρωση τους».

    Διαβάστε επίσης:

    Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε Βαϊοχώρι Βόλβης και Βόιο Κοζάνης

    Βορειοανατολική Αττική: Σήμερα οι πρώτες πληρωμές στους πληγέντες των πυρκαγιών, ιδιώτες και επιχειρήσεις

    Τσάπαλος: Διαπραγματεύσεις για επιπλέον κοινωνική στήριξη



    ΣΧΟΛΙΑ