• Business

    Πώς οι εκατομμυριούχοι παραμένουν πλούσιοι;

    Ortega

    Amancio Ortega Gaona, ιδιοκτήτης του Ισπανικού Ομίλου Inditex


    Εάν προσπαθείτε να αποκτήσετε περισσότερα χρήματα, η μελέτη των πλουσίων είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε.

    Μερικοί πλούσιοι άνθρωποι γεννήθηκαν μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο χρήματα, ενώ άλλοι εργάστηκαν σκληρά για να φτάσουν στην κορυφή. Ωστόσο, όσοι βρίσκονται εκεί -είτε από τύχη είτε με πολύ κόπο- πολλοί είναι εκείνοι που έχουν βρει τον τρόπο να παραμείνουν πλούσιοι. Το πώς να αποκτήσει κανείς εκατομμύρια είναι ένα πράγμα και το πώς να τα διατηρήσει είναι άλλο. Πολλοί άνθρωποι πλουτίζουν, αλλά μετά από μερικά χρόνια χάνουν ό,τι έχουν, καθώς δεν μπορούν να διαχειριστούν την ξαφνική αλλαγή κατάστασης ή επειδή επένδυσαν στο γρήγορο και βραχυπρόθεσμο κέρδος, χωρίς να έχουν μια καλή στρατηγική.

    Αν είστε ήδη πλούσιοι ή αν σκοπεύετε σύντομα να γίνετε, διαβάστε τους παρακάτω 5 λόγους που οι πλούσιοι παραμένουν πλούσιοι. Το να διατηρήσεις την περιουσία σου ως έχει, είναι μια τέχνη και την κατέχουν λίγοι.

    πλούσιοι

    1. Αποφεύγουν τις τακτικές του να αποκτήσουν χρήματα εύκολα και γρήγορα
    Μια κοινή εσφαλμένη αντίληψη είναι ότι οι πλούσιοι προσπαθούν συνεχώς να γίνονται πλουσιότεροι και, μάλιστα, με ταχύ ρυθμό. Ο Laurie Samay, πιστοποιημένος χρηματοοικονομικός σχεδιαστής, λέει πως: “Στην πραγματικότητα, οι πλούσιοι συνήθως ενδιαφέρονται περισσότερο για τη διατήρηση του πλούτου τους. Αντί να αναλάβουν το το ρίσκο των γρήγορων συστημάτων, ακολουθούν μια αργή και σταθερή προσέγγιση στην επένδυση”.

    2. Έχουν την αποταμίευση ως προτεραιότητα
    Η εξοικονόμηση για συνταξιοδότηση είναι, συνήθως, μια προτεραιότητα, επειδή θέλουν να διατηρήσουν τον σημερινό τρόπο ζωής τους – τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό – και τα επόμενα χρόνια, που δεν θα μπορούν να δουλεύουν. Ο Samay λέει πως: “Αν και είναι δελεαστικό να επικεντρωθούν στη βελτίωση της τρέχουσας οικονομικής τους κατάστασης, ποτέ δεν είναι σοφό να αγνοήσουν τα μελλοντικά οικονομικά τους.”

    3. Φροντίζουν για τους φόρους
    Οι πλούσιοι, συνήθως, υπόκεινται στις υψηλότερες φορολογικές κλίμακες, έτσι συχνά προσπαθούν με διάφορους τρόπους να μειώσουν το φορολογικό τους. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους επιτυγχάνεται αυτός ο στόχος στο επενδυτικό τους χαρτοφυλάκιο, είναι μέσω της διανομής των επενδύσεων σε φορολογητέους, αναβαλλόμενους φόρους και αφορολόγητους λογαριασμούς. Η δημιουργία ενός ισορροπημένου χαρτοφυλακίου απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, αλλά μπορεί πραγματικά να αποδώσει.

    4. Δημιουργούν πολλαπλές πηγές εισοδήματος
    Αν χάσετε απροσδόκητα τη δουλειά σας, θα χρειαστούν μερικοί μήνες για να αποκτήσετε κάποια βασικά χρήματα. Οι πλούσιοι γνωρίζουν καλά αυτό το γεγονός και λαμβάνουν μέτρα για να προστατευθούν. “Όταν δεν εξαρτιέστε από μια πηγή εισοδήματος, δεν θα είναι τόσο καταστροφική η κατάσταση όταν συμβεί κάτι κακό” δήλωσε ο Adam Torres, πιστοποιημένος χρηματοοικονομικός σχεδιαστής. Μιμηθείτε τους πλούσιους με την αναζήτηση πρόσθετων ροών εισοδήματος.

    5. Δημιουργούν ισχυρά οικονομικά σχέδια
    Οι πλούσιοι γνωρίζουν καλά την σημασία της πρόσληψης των κατάλληλων οικονομικών συμβούλων και διαχειριστών. “Χρειάζεται μια ομάδα για να οικοδομήσει πλούτο, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι χρειάζεται μια ομάδα για να μεγαλώσει αυτό τον πλούτο και, κυρίως, για να τον διατηρήσει”, λέει ο Torres. Oι επαγγελματίες μπορούν να βοηθήσουν τους πλούσιους να χαράξουν ένα σχέδιο για να κερδίσουν, αφενός, περισσότερα χρήματα και να κρατήσουν, αφετέρου, αυτά που έχουν σε ένα σταθερό επίπεδο.



    ΣΧΟΛΙΑ