• AUTO

    F1 Ιταλία: Ο Νόρις στην pole!

    AUTODROMO NAZIONALE MONZA, ITALY – AUGUST 31: Lando Norris, McLaren MCL38 during the Italian GP at Autodromo Nazionale Monza on Saturday August 31, 2024 in Monza, Italy. (Photo by Simon Galloway / LAT Images)


    Οι McLaren εκκινούν από την 1η σειρά μπροστά από Mercedes και Ferrari. Έβδομος ο Φερστάπεν δεν είχε την ταχύτητα η Red Bull.

    Οι κατατακτήριες δοκιμές του Ιταλικού GP ήταν συναρπαστικές και απρόβλεπτες από την αρχή μέχρι το φινάλε. Με τη θερμοκρασία αέρα στους 34 βαθμούς Κελσίου και τη θερμοκρασία οδοστρώματος στους 50 βαθμούς Κελσίου οι συνθήκες ήταν δύσκολες και για τους θεατές και για τους αθλητές. Πόσο μάλλον που η μαύρη απόχρωση της νέας ασφάλτου τραβούσε ακόμη περισσότερο τη θερμότητα. Το Q1 ήταν αμφίρροπο είχε πολλά λάθη και έκρυβε δράμα για τον πρωτάρη 21χρονο Αργεντίνο οδηγό της Williams, Φράνκο Κολαπίντο που έκανε λάθος στην τελευταία του προσπάθεια και δεν κατάφερε να προκριθεί. Σε αντίθεση με τον έτερο οδηγό της ομάδας, τον πολύπειρο Άλεξ Άλμπον που μπόρεσε να μπει στο Q3 και να καταταγεί 9ος. Από το Q1 αποκλείστηκαν επίσης οι Τσουνόντα, Στρολ, Μπότας και Ζου, σ’ αυτό έπαιξε ρόλο ο Μάγκνουσεν που έχασε την Haas στην τελευταία του προσπάθεια στην Παραμπόλικα, με περίεργο τρόπο. Ταχύτερος όλων στο Q1 ήταν ο Νόρις με τη McLaren. Το Q2 ξεκίνησε με καθυστέρηση καθώς σκούπιζαν τα χαλίκια που έβγαλε στη 2η Λέσμο ο Κολαπίντο. Οι Ferrari έσπευσαν να βγουν πρώτες στην πίστα ήταν ξεκάθαρο όμως ότι δεν είχαν το ρυθμό. Ταχύτερος όλων ήταν ο Χάμιλτον από κοντά οι McLaren. Από τη συνέχεια αποκλείστηκαν οι Αλόνσο, Ρικιάρντο, Μάγκνουσεν και οι δυο Alpine. Στο Q3 από την πρώτη προσπάθεια ήταν ξεκάθαρο πως οι McLaren είχαν σαφές προβάδισμα. Ο Πιάστρι δεν απέφυγε υπερβολές και λάθη που τον περιόρισαν στη 2η θέση. Έτσι η pole – πρώτη της καριέρας του στη Μόντσα – πήγε στο Λάντο Νόρις. Πίσω τους ο Ράσελ με τη Mercedes κατάφερε να περάσει τις Ferrari σε αντίθεση με το Χάμιλτον. Οι Red Bull εκκινούν από την 4η σειρά της εκκίνησης. Ο χρόνος του Νόρις ήταν 1:19.327 και η μέση ωριαία ταχύτητα του ήταν 263km/h. Εντυπωσιακό!

    AUTODROMO NAZIONALE MONZA, ITALY – AUGUST 31: Carlos Sainz, Ferrari SF-24 during the Italian GP at Autodromo Nazionale Monza on Saturday August 31, 2024 in Monza, Italy. (Photo by Simon Galloway / LAT Images)

    Μετά το τέλος των δοκιμών ο poleman τόνισε: «Άλλη μια pole είναι θαυμάσιο.
    Το να έχεις δύο μονοθέσια στην πρώτη σειρά με τόσο αμφίρροπο ανταγωνισμό είναι ευχάριστη έκπληξη. Ο γύρος μου, με πονάει να το πω, δεν ήταν ένας καλός γύρος.
    Είμαι έκπληκτος που είμαι πρώτος τελικά και πολύ χαρούμενος». Ο Όσκαρ Πιάστρι με την άλλη McLaren pου εκκινεί δεύτερος συμπλήρωσε: « Ο πρώτος γύρος στο Q3 ήταν καλός, ο δεύτερος δεν ήταν αρκετά καλός. Απίστευτη προσπάθεια από την ομάδα για να καταφέρουμε το 1-2. Το να ξεκινήσω λίγο πιο μπροστά από την περασμένη εβδομάδα είναι θετικό για μένα, είναι μεγάλη η ευθεία μέχρι τη στροφή 1, οπότε το να ξεκινήσω δεύτερος δεν είναι κακό πράγμα». Ο Ράσελ με τη Mercedes τόνισε: «Σπουδαίο να καταταγώ στην 3η θέση, είναι καλύτερο αποτέλεσμα από ό,τι περίμενα καθώς ήταν μια πραγματικά μάχη στο Q1 και το Q2, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος με την τρίτη θέση. Είμαι αρκετά άνετος για αύριο, θα φάω μερικές πίτσες απόψε και θα ψάξω για ένα καλό αποτέλεσμα».

    Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για αύριο στις 16:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί απευθείας από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+.

    Η τελική κατάταξη ήταν:

    Διαβάστε επίσης:

    Βόλος: Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων λόγω των νεκρών ψαριών στον Παγασητικό Κόλπο

    ΗΠΑ: Η Χάρις ζητάει από τον Τραμπ να συμμετάσχουν στην τηλεμαχία με τα μικρόφωνα ανοιχτά σε όλη τη διάρκειά της

    Παύλος Πολάκης: Αιχμές κατά Κασσελάκη – Επίθεση στη Λίνα Μενδώνη



    ΣΧΟΛΙΑ