• Κοινωνία

    ΠΟΜΕΝΣ: Οι προτάσεις της ομοσπονδίας συμπεριελήφθησαν στη νέα πάγια διαταγή του υγειονομικού του ΓΕΣ

    • NewsRoom


    Με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών(Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) ενημερώνει ότι οι προτάσεις της ομoσπονδίας συμπεριελήφθησαν στη νέα πάγια διαταγή της διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΣ «Περί Προληπτικής Ιατρικής στο Μόνιμο και Έφεδρο Προσωπικό του Στρατού Ξηράς», που εκδόθηκε εντός του Αυγούστου και αποσκοπεί στην αναθεώρηση και ενσωμάτωση κατευθυντήριων οδηγιών προληπτικής ιατρικής, σύμφωνα με τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα, στο πλαίσιο της διασφάλισης της υγείας του στρατιωτικού προσωπικού.

    Μια από τις προτάσεις της-αναφέρεται σχετικά- ήταν μετά την ηλικία των 35ετων για τα στελέχη, η καρδιολογική εξέταση να περιλαμβάνει Διαθωρακικό Υπερηχογράφημα Καρδιάς, κάτι που συμπεριληφθεί στην πάγια διαταγή του ΓΕΣ.

    Επίσης, υλοποιήθηκε, έχοντας ξεκινήσει ήδη πιλοτικά, η διαδικτυακή πλέον παρουσία των στελεχών που περνάνε από Α.Σ.Υ.Ε. (Ανωτάτη Στρατιωτική Υγειονομική Επιτροπή), με συντονισμό από το τμήμα της γραμματείας του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαίδευσης, όπου έχει οργανωθεί ειδική αίθουσα με υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Πλέον δίνεται η δυνατότητα στους συνάδελφους που παρακολουθούνται από το 424 ΓΣΝΕ και πρόκειται να περάσουν από Α.Σ.Υ.Ε. το επόμενο χρονικό διάστημα, να περάσουν Α.Σ.Υ.Ε., μέσω τηλεδιάσκεψης από το 424 ΓΣΝΕ. Η τηλεδιάσκεψη θα διενεργείται 2 φορές εβδομαδιαίως σε ειδικό χώρο του νοσοκομείου. Λεπτομέρειες για τη διαδικασία θα βρουν οι ενδιαφερόμενοι στο 424 ΓΣΝΕ.

    Ήταν ένα πάγιο αίτημα που αναδείχθηκε από την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., με σειρά εγγράφων της Ε.Σ.Π.Ε. (Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας) Θεσσαλονίκης και ικανοποιείται, προκειμένου να μειωθεί η ταλαιπωρία, σωματική και οικονομική, που υφίστανται τα στελέχη με την μετακίνηση τους στην Αθήνα με σκοπό την φυσική παρουσία τους στην Α.Σ.Υ.Ε, καταλήγει η ανακοίνωση.

    πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Πληρωμές 69,3 εκ. ευρώ από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου

    Άγγελος Τσέκερης (πρώην διευθυντής Αυγής): «Αφού ξέρει ο αδερφός Κασσελάκης ότι τα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ πληρώνονταν με μαύρο χρήμα, πάω πάσο»

    ΠΟΥ-mpox-ΛΔ Κονγκό: Τα πρώτα εμβόλια θα φτάσουν στις πληγείσες χώρες μέσα στις επόμενες ημέρες



    ΣΧΟΛΙΑ