• Πολιτική

    ΥΠΕΝ: Διευκρινήσεις για δύο άρθρα στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο

    • NewsRoom
    Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

    Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας


    Σε διευκρινίσεις ως προς τα άρθρα 64 και 65 του υπό δημόσια διαβούλευση σχεδίου νόμου προχώρησαν πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

    Όπως σημειώνεται, κανένα εκ των δύο άρθρων δεν συνδέεται με το άνοιγμα ή μη της κατηγορίας 5 των αυθαιρέτων. Επίσης και στις δύο περιπτώσεις εφαρμόζεται η «κόκκινη γραμμή» της 28ης.7.2011 για την οποία το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας παραμένει αμετακίνητο.

    Οι εν λόγω ρυθμίσεις επιλύουν ειδικότερα ζητήματα για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

    Ειδικότερα:

    Το άρθρο «64 – Διόρθωση σφάλματος περί υφιστάμενων τουριστικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται εγκατεστημένες σε ακίνητα του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων του Ταμείου Αξιοποίησης του Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» αφορά μόνο σε περιπτώσεις που διαθέτουν προγενέστερες του από 1.3.2004 πδ διαπιστωτικές πράξεις νομιμότητας κτιριακών εγκαταστάσεων του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

    Το άρθρο «65 – Ειδικές περιπτώσεις υπαγωγών κατασκευών ακινήτων δημόσιου ενδιαφέροντος – Τροποποίηση άρθρου 114 ν. 4495/2017»  αφορά μόνο σε τμήματα κτιρίων τα οποία βρίσκονται σε ακίνητα δημοσίου ενδιαφέροντος και βρίσκονται εντός περιοχών της περ. ζ της παρ. 2 του αρ. 89 του ν. 4495/2017 όπου δηλαδή υφίσταντο περιορισμοί λόγω θέσης για την υπαγωγή. Οι περιορισμοί που σχετίζονται με το είδος της κατηγορίας αυθαιρέτου (π.χ. παύση δυνατότητας υπαγωγών αυθαιρέτων κατηγορίας 5) όπως και αυτοί της «κόκκινης γραμμής» της 28ης. 7.2011 εξακολουθούν να εφαρμόζονται καθότι πάντοτε, όπως και στις άλλες περιπτώσεις του άρθρου όπου πραγματοποιείται η προσθήκη, γίνεται σωρευτική εφαρμογή των διατάξεων.

    Διαβάστε επίσης

    Ζοζέπ Μπορέλ: Η απόφαση για άρση των περιορισμών στα όπλα για την Ουκρανία είναι αρμοδιότητα του κάθε κράτους-μέλους

    Cenergy: Στις 2 Οκτωβρίου η έκτακτη ΓΣ για την ΑΜΚ των 200 εκ. ευρώ

    Profile: Κάλυψη του Κοινού Ομολογιακού Δανείου της Profile Technologies



    ΣΧΟΛΙΑ