• media_Sonia

    Media

    Το δράμα του Ιβάν με το Open, οι νέες περιπέτειες του Κοκλώνη, το θρίλερ με τον Πρετεντέρη, τι ζητά ένας… Φλώρος στον ANT1 και τα περίεργα με εταιρεία παραγωγής και Χάρις Αλεξίου

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    Ιβάν Σαββίδης: Παλινωδίες σε … «Open» space για την πώληση του καναλιού του

    Θα συνιστούσε ένα σίγουρα ποιητικό αλλά μάλλον βαρετά  χιλιοειπωμένο «κλισέ» να παρομοιάσει κανείς το μέλλον του Open με …τοπίο στην ομίχλη.

    Το πολλά υποσχόμενο κανάλι που ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 24 Οκτωβρίου του 2018 αντικαθιστώντας το Epsilon TV (πρώην 902 του KKE) μετά την πώλησή του από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, επιχειρηματία και διαφημιστή Φίλιππο Βρυώνη, δεν απειλείται τώρα από ξαφνικό θάνατο ούτε από αιφνίδια πτώχευση.

    Αυτή η «κολόνια» κρατάει ήδη από το 2019 όταν ο σταθμός – επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του – «ανοίχτηκε» σε πανάκριβο και καλογυαλισμένο πρόγραμμα, ηχηρή και ανταγωνιστική δημοσιογραφική «μαρκίζα» για να φτάσει το 2023 να γίνεται talk of the town της δημοσιογραφικής πιάτσας παραδίδοντας σε απόγνωση τα «όπλα» της ψυχαγωγίας στον Νίκο Κοκλώνη – που ωστόσο παρέμειναν …άσφαιρα – με τον ενημερωτικό του βραχίονα να αποδυναμώνεται φυλλορροώντας από πόρους και στελέχη παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Χρήστου Παναγιωτόπουλου.

    Ενώ το πωλητήριο εβδομάδα την εβδομάδα εκτίθεται σε όλο και περισσότερους επενδυτές, φαίνεται ότι ματαιώθηκε και η πιο πρόσφατη προσπάθεια εν μέσω θέρους για μεταβίβασή του σε fund πιθανότατα συμφερόντων του εφοπλιστή Μάριου Ηλιόπουλου που αρνήθηκε πέραν του τιμήματος να αναλάβει και τα χρέη ύψους 7 εκατ. ευρώ.

    Έτσι το ελαφρύ ξεσκόνισμα του head of terms που έχει στείλει το κανάλι στον Βαγγέλη Μαρινάκη της alter ego media συνιστά «μονόδρομο» για τον πρόεδρο της διαχειρίστριας εταιρείας Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. Αρτούρ Ντιβαντιάν και τον CEO Γρηγόρη Σαββίδη, ενώ στο «πακέτο» της αντιπρότασης φέρεται να εντάσσεται και ο Διονύσης Παναγιωτάκης ιδιοκτήτης του One Channel και της εταιρείας παραγωγών Primavisione ο οποίος σε περίπτωση που η πώληση πραγματοποιηθεί θα αναλάβει τη διοίκηση προκειμένου να βγάλει από τον οικονομικό βάλτο το κανάλι για το οποίο θα επενδυθούν 50 εκατ. ευρώ αναλαμβάνοντας και τις οφειλές της τάξεως των 7 εκατ. ευρώ.

    Άλλα 15 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε οφειλές που  βαρύνουν τις εταιρείες του Νίκου Κοκλώνη με τον οποίο η Ραδιοτηλεοπτική που ελέγχει το κανάλι βρίσκεται σε διαιτητικό δικαστήριο για τη λύση της συνεργασίας τους επί της παραγωγής και αξιοποίησης (εμπορικής) του ψυχαγωγικού προγράμματος.

    Το αδιέξοδο στα οικονομικά είναι ορατό παρά το γεγονός ότι έχουν επενδυθεί 120 εκατ. ευρώ από τον Ρωσοπόντιο επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη από το 2018 έως σήμερα.

    Ήδη τον περασμένο Ιούλιο η εταιρεία που διαχειρίζεται το κανάλι (Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.) έλαβε ομολογιακό δάνειο από τη μητρική εταιρεία Dimera Media Investments με έδρα τη Λευκωσία, ύψους 1.850.0000 € με σκοπό την καταβολή άμεσων βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων.

    Open: Ταλανίζεται ο ειδησεογραφικός τομέας, στο Mega η Σοφία Φασουλάκη, στο ΣΚΑΙ η Ρέμβη και ο Ιγνατίου

    Μπορεί το ταμείο του καναλιού να είναι σταθερά μείον αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ένα αποδεκτό budget σε μηνιαία βάση για τη συντήρηση του ενημερωτικού βραχίονα.

    Το οποίο φαίνεται να είναι σε τέτοιο βαθμό ανελαστικό, «τούβλο» μπετοναρισμένο, που να μην αντέχει ούτε καν μια μικρή παρέκκλιση για να διατηρήσει, να διακρατήσει το προσωπικό που έχει ταυτιστεί με το κανάλι και τις δημοσιογραφικές του επιτυχίες. Και που δέχεται προτάσεις από τον ανταγωνισμό με σαφέστατα θελκτικότερες απολαβές.

    Η Σοφία Φασουλάκη, με υψηλό βαθμό loyalty προς τον σταθμό είχε συγκεντρώσει 100 ημέρες άδειας χωρίς να αποτυπώνεται αυτό στον τραπεζικό της λογαριασμό.

    Η ολική επαναφορά της στο Mega ήταν μονόδρομος προκειμένου να αναλάβει το κυβερνητικό ρεπορτάζ.

    Παράλληλα και η Ευλαμπία Ρέβη, γέννημα-θρέμμα του σταθμού, η οποία επρόκειτο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να κάνει πρεμιέρα στην πρωινή ζώνη με τον Σπύρο Χαριτάτο «αυτομόλησε» στο Φάληρο, καθώς δέχτηκε πρόταση συνεργασίας νωρίς φέτος το καλοκαίρι από τον ΣΚΑΪ για την παρουσίαση καθημερινής ζωντανής ταξιδιωτικής εκπομπής.

    Τρόπος του λέγειν «ταξιδιωτική» καθώς πρόκειται για καθαρά ενημερωτική εκπομπή με ρεπορτάζ από την περιφέρεια, η οποία θα ανήκει μεν στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα που έχει ένα δυνατό budget που διαχειρίζεται η Άλκηστη Μαραγκουδάκη, ωστόσο θα βρίσκεται εκτός του ραντάρ των καθηκόντων του γενικού διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του ΣΚΑΙ, Βασίλη Παπαδρόσου.

    Προ ημερών ο ΣΚΑΙ ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον Μιχάλη Ιγνατίου, ο οποίος μέχρι προσφάτως ήταν στο δυναμικό του Open, από συστάσεως του. Εκεί θα βρει και τον αλλοτινό του συνάδελφο στο κανάλι της Παιανίας, οικονομικό ρεπόρτερ Βαγγέλη Δουράκη, αλλά και τον Λευτέρη Θεοδωρακόπουλο και τη σκηνοθέτη ειδήσεων Χρύσα Λαγού.

    Στο Mega μετακινήθηκε ο ρεπόρτερ Γιάννης Ρήγος, όπως επίσης και η Μαργαρίτα Κούζα. Η Ιουλία Βελισσαράτου, η οποία έκανε διεθνή στο Open, έχει ενταχθεί πλέον στο τμήμα των Διεθνών Ειδήσεων της ΕΡΤ.

    Η τύχη του Νίκου Κοκλώνη, οι νέες  δικαστικές περιπέτειες και οι ερμητικά κλειστοί λογαριασμοί

    Ενώ ως παραγωγός και performer ο Νίκος Κοκλώνης συνεχίζει να κρατά σφιχτά στη γροθιά του το «κοκαλάκι της νυχτερίδας», συνεργαζόμενος με όσους καναλάρχες μιλούν ελληνικά πλην του Γιάννη Αλαφούζου του ΣΚΑΙ που έχει «παντρευτεί» επιχειρηματικά τον Τούρκο παραγωγό Ατζούν Ιλίτζαλι, στα δικά του εταιρικά θέματα αντιμετωπίζει αν όχι ανυπέρβλητες, σίγουρα ισχυρές προκλήσεις.

    Την περασμένη εβδομάδα παρατάθηκε η δέσμευση των τραπεζικών του λογαριασμών λόγω της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος του ίδιου και συνεργατών του από την Οικονομική Εισαγγελία.

    Με το υπ’ αριθμ. 2634 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας παρατείνεται η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του, πέραν του 18μηνου που ήδη ισχύει, προκειμένου να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον εν μέσω της έρευνας που είναι ακόμη σε εξέλιξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες ενέργειες που διενεργείται για εταιρείες του παραγωγού και παρουσιαστή.

    Η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων έχει αρχίσει με διάταξη του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ε.τ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη, τον Φεβρουάριο του 2023.

    Από τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών εξαιρέθηκε ο λογαριασμός μισθοδοσίας, ώστε να καταβάλλονται κανονικά τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους των εταιρειών του (Barking Well Media).

    Το πόρισμα της Αρχής διέταξε τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, κινητών και ακινήτων του τηλεοπτικού παραγωγού, έξι συνεργατών του και 13 εταιριών συμφερόντων του, καθώς φαίνεται πως υπήρξαν ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων.

    Η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί εδώ και 18 μήνες λόγω της συνθετότητας της υπόθεσης, με αποτέλεσμα να τεθεί νομικό ζήτημα ως προς το ανώτατο χρονικό διάστημα δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών υπόπτων για αξιόποινες πράξεις. Σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, τίθεται ανώτατο όριο δέσμευσης λογαριασμών στους 9 + 9 μήνες και κατά συνέπεια οι εισαγγελικές Αρχές και οι υπηρεσίες που συνδράμουν οφείλουν να ολοκληρώσουν την έρευνα εντός των 18 μηνών, διαφορετικά οι λογαριασμοί, οι θυρίδες και τα ακίνητα των κατηγορουμένων αποδεσμεύονται, ανεξάρτητα από την πορεία της υπόθεσης.

    Όμως, με βάση τη νομολογία και σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου σε έτερη υπόθεση, η δέσμευση για το ζήτημα της έρευνας ξεπλύματος μαύρου χρήματος μπορεί να ακολουθεί από τις διατάξεις του ΚΠΔ και με σχετική πρόταση των οικονομικών εισαγγελέων να διαρκέσει έως και πέντε χρόνια…

    Νατάσα Γιάμαλη: Κάτι περισσότερο από εκπομπάρχης στο Mega τα Σαββατοκύριακα…

    Το Mega έχει επιδοθεί σε μεγάλο κυνήγι δημοσιότητας για να προβάλει το νέο του απόκτημα που ακούει στο όνομα της Νατάσας Γιάμαλη, μεταγραφή από το Kontra. O τίτλος της νέας εκπομπής της Αναστασίας Γιάμαλη στο κανάλι, είναι «Εξελίξεις Τώρα»!

    Ωστόσο η δημοσιογράφος που έκανε καριέρα με έντονο αντιπολιτευτικό σχόλιο στο κανάλι του Ανδρέα Κουρή, δεν θα εμφανίζεται μόνο τα Σαββατοκύριακα με τη δική της ενημερωτική εκπομπή, έχοντας πάρει μαζί της από το Kontra τους Κυριάκο Δημάγγελο και Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλο, αλλά θα έχει ρόλο σχολιάστριας και στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

    Ένα ακόμη πεδίο αξιοποίησής της από τα ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη θα είναι η νέα «Ελευθεροτυπία» αν και εφόσον εκδοθεί.

    Ποια εταιρεία παραγωγής αναλαμβάνει την εκπομπή της Χάρις Αλεξίου της ΕΡΤ για τα 100 χρόνια ελληνικό τραγούδι;

    Στο μεταίχμιο μεταξύ της φούριας του Σαββάτου και της έναρξης των διακοπών του Αυγούστου για την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, το Δ.Σ. της ΕΡΤ εγκρίνει και ανακοινώνει μια εκπομπή που σίγουρα θα λατρέψουν οι Έλληνες.

    Ένα ντοκιμαντέρ 12 επεισοδίων για τα 100 χρόνια ελληνική δισκογραφία με «ξεναγό» τη Χάρις Αλεξίου σε σκηνοθεσία  Μαρίας Σκόκα και σενάριο Δημήτρη Χαλιώτη και Νίκου Ακτύπη.

    Η ομάδα των συνεργατών είναι ένας κι ένας, από τους διευθυντές φωτογραφίας (Δημήτρης Κατσαΐτης, Στέλιος Ορφανίδης), τη μοντέζ (Ευγενία Παπαγεωργίου) και σκηνογράφο (Rosa Karac) έως και τους συμβούλους περιεχομένου (Σιδερής Πρίντεζης, Αλέξανδρος Καραμαλίκης), την αρχισυντάκτρια (Τασούλα Επτακοίλη), την επιμελήτρια από δημοσιογραφικής πλευράς (Κυριακή Μπεϊόγλου), τον σύμβουλο παραγωγής (Πασχάλης Μουχταρίδης), τον ερευνητή (Θάνος Κουτσανδρέας), την οργάνωση Παραγωγής (Βασιλική Πατρούμπα) και την εκτέλεση Παραγωγής (Ελένη Χ. Αφεντάκη).

    Η τελευταία η οποία δεν είναι πρώτη φορά που συνεργάζεται με την ΕΡΤ είχε αναλάβει με τη δική της εταιρεία τη μικτή παραγωγή «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ» (9.11.2023).

    Ωστόσο στην περίπτωση της εκπομπής της Χάρις Αλεξίου θα πλαισιώνεται από την εταιρεία παραγωγής By The Sea Productions που φέρεται να είναι δική της αν και ομώνυμη εταιρεία έχει έδρα τη Νοτιοδυτική Αγγλία που ειδικεύεται στις Μουσικές συναυλίες και στο μουσικό θέατρο.

    Τέλος καλό όλα καλά με τον Γιάννη Πρετεντέρη στα ΜΜΕ του Β.Μαρινάκη-γιατί δοκιμάστηκε η σχέση τους-Αλλαγές στη διοικητική ομάδα

    Όποιος ασχολήθηκε με το θέμα του προσωρινού ρήγματος στις σχέσεις της Άλτερ Έγκο ΜΜΕ με τον Γιάννη Πρετεντέρη κάνοντας λόγο για αποχώρηση του δημοσιογράφου επειδή έγραψε ό,τι έγραψε για τα Τέμπη, ξέχασε προφανώς να …θυμηθεί ότι δεν πρόκειται για έναν απλό δημοσιογράφο του ομίλου αλλά για τον εκδότη του «Βήματος».

    Ναι, το άρθρο του στο Βήμα την περασμένη Κυριακή δέχθηκε τα φίλια πυρά του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου (διευθυντής ψηφιακών Μέσων της alter ego media) με άρθρο του που είχε τίτλο «Πίσω στα θρανία – Κάποιοι πρέπει να μάθουν από την αρχή την αλφαβήτα της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της δημοσιογραφίας».

    Στη συνέχεια ήρθε το σχόλιο του Νίκου Πλακιά («Η λογική @jpretenteris ξέρεις τι λέει; Ότι εγώ για την δολοφονία των παιδιών μου θα εγκαλέσω και θα απειλήσω τον οποιοδήποτε θεωρώ υπεύθυνο γι αυτήν) και φυσικά η σκληρή απάντηση της επικεφαλής της ομάδας των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη, Μαρίας Καρυστιανού.

    Αλλά κάτι επειδή το αίμα νερό δεν γίνεται, κάτι που διέρρευσε ότι δήθεν το Μαξίμου «ονειρεύτηκε» τον Πρετεντέρη για επόμενο πρόεδρο της ΕΡΤ Α.Ε., η κρίση αποσοβήθηκε και τέλος καλό όλα καλά.

    ΥΓ. Στα ΜΜΕ του ομίλου θα συμβούν και αλλαγές. Ο Γ.Μαντέλας αποχωρεί από τη θέση του διευθυντή του Βήματος για να παραμείνει διευθυντής των «Νέων» ενώ τη θέση του θα καταλάβει ο Περικλής Δημητρολόπουλος, σήμερα διευθυντής σύνταξης του «Βήματος».

    Πού επενδύει ο μηντιακός βραχίονας των επιχειρήσεων Μαρινάκη;

    Τώρα η alter ego media γυρίζει σελίδα και επενδύει σε τρεις πυλώνες: ενδεχομένως στην ενσάρκωση ενός παλιού project, του υβριδικού Mega24, σε έναν ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό και σε δυνατό πρόγραμμα για το Mega που περιλαμβάνει και το νέο απόκτημα, τον Λάκη Λαζόπουλο και το Τσαντίρι του.

    Παράλληλα ο όμιλος επενδύει σε πρωτοπόρες τεχνολογίες, όπως συστήματα αυτοματισμού και διαχείρισης media υλικού, VR και AR. Το MEGA, αξιοποιεί αυτά τα συστήματα, ενώ παράλληλα αναπτύσσονται ρομποτικά συστήματα λήψης εικόνας και cloud editing στα στούντιο του ομίλου.

    Επιπλέον, η Alter Ego Media ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που εισήγαγε την τεχνητή νοημοσύνη, επιτρέποντας στους αναγνώστες του tovima.gr να ακούνε άρθρα μέσω της τεχνολογίας AI.

    Στον τομέα των podcasts, η Alter Ego Media επενδύει στην παραγωγή του καθημερινού ενημερωτικού podcast «ΤΟ ΒΗΜΑ Σήμερα», το οποίο κέρδισε βραβείο στα DiMe Awards 2024.

    Παράλληλα, το In.gr, εγκαινιάζει νέες υπηρεσίες, όπως τα inGames και inTickets, επεκτείνοντας τις δυνατότητές του πέρα από την παραδοσιακή ενημέρωση και ψυχαγωγία.

    Τελικά συνέφερε τον Αυτιά και τη Μελέτη να γίνουν ευρωβουλευτές;

    Σίγουρα οι απολαβές των ευρωβουλευτών είναι ελκυστικές αλλά στην περίπτωση του Γιώργου Αυτιά και της Ελεονόρας Μελέτη η στάθμιση του συμφέροντος πρέπει να ήταν βασανιστική. Σύμφωνα με τις δηλώσεις Ιδιωτικών Συμφερόντων των Ευρωβουλευτών (Ιούλιος 2024) η

    Ελεονώρα Μελέτη έπαιρνε 16.000€/μήνα από το MEGA για εκπομπή με τηλεθέαση 5%. Άλλα 38.500€ από τη συγγραφή ενός βιβλίου και 30.000€/έτος από διαφημίσεις στα social media (2021-Ιούνιος 2024). Παράλληλα είχε συμμετοχή στις εταιρίες ΕΛΜΑΡ ΙΚΕ και Saluwaves.

    Ο Γιώργος Αυτιάς ελάμβανε 11.000€ τον μήνα από τον ΣΚΑΪ και 50€/ώρα από το ΙΕΚ Όμηρος.  Ο Νίκος Αναδιώτης ελάμβανε 90.000 ευρώ από τη συμμετοχή του στο “I’m A Celebrity Get Me Out Of Here!” του ΣΚΑΪ και της Acun Medya. Άλλα 21.162€ από το Instagram συνολικά από το 2021 μέχρι σήμερα και 1.440€ ως γυμναστής συνολικά για τα έτη 2022-2023.

    Υπερεξουσίες για τον Γιάννη Αλαφούζο-τι θα κάνει ο Ζούλας

    Η θέση που υποτίθεται θα καταλάβει ο Κωνσταντίνος Ζούλας στον ΣΚΑΙ, αυτή του CEO είναι ήδη κατειλημμένη. Ανέλαβε σχετικά καθήκοντα μαζί με αυτά του προέδρου που είχε ήδη, ο Γιάννης Αλαφούζος από τις 30 Ιουλίου οπότε έγινε το απόλυτο «αφεντικό» της «Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε.». επομένως ή θα παραχωρήσει τη μια ιδιότητα ή θα δοθεί άλλος ρόλος και στην ουσία ο Κ.Ζούλας να αναλάβει καθήκοντα αντίστοιχα με αυτά που είχε στο παρελθόν ο Κ.Κιμπουρόπουλος.

    Στη θέση του αντιπροέδρου εκλέχθηκε ο Γιάννης Σπανολιός και ως μέλη οι Αγγελική Κακαουνάκη, Δήμητρα Κοντογώγου και Αλέξανδρος Γιαννούλας. Πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που βρίσκονται και στα Δ,Σ, των υπόλοιπων ραδιοσταθμών του ομίλου, με την θητεία τους να λήγει το 2029.

    Σε επίπεδο προγράμματος, μετά την επιστροφή της ενημέρωσης στις πρώτες ώρες της καθημερινής μεσημεριανής του ζώνης, με την εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε και της Μαρίας Αναστασοπούλου, ο ΣΚΑΪ επαναφέρει και τα αθλητικά στο πρόγραμμά του ενώ το ντοκιμαντέρ και η δημοσιογραφική έρευνα θα θυμίζουν τον παλιό καλό ΣΚΑΙ.

    Οι αλλαγές στον ΣΚΑΪ, δεν περιορίζονται μόνο στην τηλεοπτική και τη ραδιοφωνική του συχνότητα.

    Το site skaitv.gr για το πρόγραμμα της τηλεόρασης απορροφήθηκε από το ενημερωτικό skai.gr. Αυτόνομο παραμένει -προς το παρόν- το skairadio.gr, για το πρόγραμμα του ραδιοφώνου.

    Ο Σταμάτης Μαλέλης, η Ράνια Τζίμα και η «πόρτα» στον Άδωνι Γεωργιάδη

    Με αφορμή τον ντόρο που προκλήθηκε από την απόφαση για αύξηση της τιμής των φαρμάκων ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει στο Mega προκειμένου να τον φιλοξενήσουν στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης – προφανώς, επειδή του αρνήθηκαν σε αυτήν τη φάση να βγει στο δελτίο – θεώρησε σκόπιμο να το δημοσιοποιήσει ότι πήρε τηλέφωνο, μαζί με την άρνηση του σταθμού…

    Συγκεκριμένα λοιπόν ο υπουργός Υγείας έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ταγκάροντας τον Σταμάτη Μαλέλη και τη Ράνια Τζίμα:

    «Δεδομένου ότι το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του @MegaTvOfficial @MegaGegonota δείχνει εξαιρετικό ενδιαφέρον -και καλά κάνει- για τα θέματα της Υγείας και του ΕΣΥ, ζητήσαμε σήμερα, εάν θα ήταν δυνατόν, να υπάρξει εκεί ζωντανά μία δική μου παρέμβαση, ώστε να ακουστούν και οι θέσεις του Υπουργείου Υγείας επί των καταγγελλομένων. Δεν χώραγε όμως κάτι τέτοιο στο πρόγραμμά τους, οπότε αναμένω την πρόσκλησή τους, όποτε το κρίνουν σκόπιμο. Η ορθή ενημέρωση του κοινού στα τόσο σοβαρά θέματα της υγείας παραμένει το ζητούμενο».

    Στρατηγέ (Φλώρε) τι ζητούσες στη Λάρισα, εσύ ένας Υδραίος;

    Η είδηση ότι επέρχεται συμφωνία μεταξύ του Θοδωρή Κυριακού και του στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ώστε ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ να τεθεί στη δούλεψη της K Group του διεθνή ομίλου επενδύσεων της οικογένειας Κυριακού, προκαλεί αίσθηση.

    Για όσους αναρωτηθούν τι σχέση έχει ένας πρώην Α/ΓΕΕΘΑ που μπορεί να γνωρίζει καλά από εξοπλισμούς και άμυνα αλλά καθόλου από τηλεοπτικές παραγωγές, το militaire.gr υπενθυμίζει ότι ο όμιλος Antenna επί ημερών του μεγάλου του καπετάνιου Μίνωα Κυριακού είχε δείξει και αποδείξει τη μεγάλη εμπιστοσύνη του σε Ανώτατους Αξιωματικούς.

    Όλοι του Πολεμικού Ναυτικού: οι Αντιναύαρχοι Δεμέστιχας, Φωστιέρης και Ισμαηλάκος είχαν ενταχθεί στο επιτελείο του Μίνωα Κυριακού, ενός επιχειρηματία που έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση. Που ακριβώς θα δραστηριοποιηθεί ακόμη δεν είναι γνωστό.

    Αναζητώντας διευθυντή στον Alpha και στον ΑΝΤ1

    Σε αναζήτηση διευθυντή/τριας ειδήσεων  βρίσκεται ο Alpha και επίσημα μετά την αποχώρηση της Άρτεμις Δήμου από τη θέση.

    Παράλληλα και ο ΑΝΤ1 αναζητά πρόσωπο για αντίστοιχο ρόλο.

    Η Νηγηριανή Κατερίνα Νουάνζε νέο πρόσωπο στα δελτία του ΑΝΤ1

    Η Κατερίνα Νουάνζε είναι το νέο πρόσωπο στα δελτία ειδήσεων του ΑΝΤ1, καθώς παρουσιάζει την ενότητα Art News στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

    Η Κατερίνα Νουάνζε γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991 και κατάγεται από τη Νιγηρία, μεγάλωσε στην Κυψέλη και αποφοίτησε από το 60ό Λύκειο Αθηνών

    Ο Κυριακού εμπιστεύεται τα ραδιόφωνά του σε δύο γυναίκες

    Τα ραδιόφωνα του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ στην Ελλάδα, ενισχύουν τη διοικητική τους ομάδα, αναβαθμίζοντας δύο στελέχη τους, τη Δέσποινα Κρητικού και τη Μαργαρίτα Λοΐζου.

    Η Δέσποινα Κρητικού αναλαμβάνει τη θέση της Διευθύντριας Προγράμματος των Ραδιοφωνικών σταθμών του Ομίλου.

    Από τη νέα της θέση, η Δέσποινα Κρητικού θα συμβάλλει στην εξέλιξη και την ανάπτυξη των ραδιοφωνικών σταθμών easy 97.2 και ΡΥΘΜΟΣ 94.9, ενώ θα συνεχίσει, ως ραδιοφωνική παραγωγός, να βρίσκεται στον αέρα του easy 97.2 κάθε Σάββατο μεσημέρι 12:00 – 15:00.

    Η καταξιωμένη ραδιοφωνική παραγωγός με μακρά πορεία στο χώρο των media, αποτελεί μέλος του δυναμικού του easy 97.2 από τον Απρίλιο του 2016 ενώ μέχρι πρότινος κατείχε τον ρόλο της Audio & Content Manager του σταθμού.

    Η σταδιοδρομία της ξεκίνησε στο Ραδιο1 88 FM στη  Ρόδο, όπου και ανέπτυξε τις δεξιότητές της στη ραδιοφωνική παραγωγή και προώθηση, συνεισφέροντας σημαντικά στη διαμόρφωση του προγράμματος και της ταυτότητας του σταθμού. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Marketing & Management.

    H Μαργαρίτα Λοΐζου αναλαμβάνει τη θέση της Music Manager του ραδιοφωνικού σταθμού ΡΥΘΜΟΣ 94.9.

    Η Μαργαρίτα Λοΐζου, διαθέτει πολυετή εμπειρία στον χώρο των media, έχοντας εργαστεί για πολλά χρόνια στο ραδιόφωνο στη διαμόρφωση του προγράμματος αλλά και ως ραδιοφωνική παραγωγός. Μέχρι πρόσφατα κατείχε τη θέση της Audio & Content Manager του ΡΥΘΜΟΥ 94.9, όπου συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση και τη στρατηγική του περιεχομένου του σταθμού.

    Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακό στην Αισθητική και Φιλοσοφία της Μουσικής. Οι γνώσεις και η εμπειρία που αποκόμισε στον τομέα της μουσικής, υπήρξαν ιδιαίτερα σημαντικές για την πορεία του σταθμού. Η Μαργαρίτα Λοΐζου παραμένει στο τιμόνι της καθημερινής της εκπομπής 10:00 – 14:00 στον easy 97.2.

    Ξαναρίχνει τα ζάρια το Talk Radio – Από 2 Σεπτεμβρίου το νέο πρόγραμμα και προσεχώς επιστροφή στο βαφτιστικό όνομα

    Το Talk Radio εγκαινιάζει το νέο του πρόγραμμα στις 2 Σεπτεμβρίου 2024. Το καθημερινό πρόγραμμα υπόσχεται να καλύψει όλες τις προτιμήσεις των ακροατών με ποικίλη θεματολογία και διαφορετικά στυλ παρουσίασης αλλά είναι προφανής η αμηχανία του Ρ/Σ να πείσει ότι όλη αυτή η επένδυση στο νέο στυλ και η το rebranding έχει βγάλει τον σταθμό από τη δεκαετία του 60. Οπότε είναι πιθανή η επιστροφή στον παλιό τίτλο Alpha.

    Άλλωστε και σήμερα ο τίτλος είναι Talk by Alpha, σαν να πρόκειται για sponsored by παροχή υπηρεσίας.

    Η μέρα ξεκινά στις 06:00 με τους Δημήτρη Γκόλια και Ντίνα Μόσχου, ακολουθούμενους από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο στις 08:00. Από τις 09:00 έως τις 11:00, ο Τάκης Χατζής και η Αθηναΐς Νέγκα δίνουν το δικό τους στίγμα. Στη συνέχεια, ο Γιώργος Ευγενίδης αναλαμβάνει στις 11:00, ενώ ο Δημήτρης Παπανώτας τον διαδέχεται στις 12:00.

    Η Λίνα Κλείτου αναλαμβάνει το μεσημεριανό Magazino στις 13:00, ενώ στις 14:00 ο Γρηγόρης Ψαριανός παίρνει το μικρόφωνο. Ο Δημήτρης Αλφιέρης και η Έλσα Ψαρίδη συνεχίζουν από τις 15:00 έως τις 16:00. Από τις 16:00, η Φωτεινή Πιπιλή παρουσιάζει το δικό της πρόγραμμα μέχρι τις 18:00, εκτός Παρασκευής που τη θέση της παίρνει ο Νικόλας Καμακάρης. Ο Ανδρέας Πετρόπουλος αναλαμβάνει τη βραδινή ζώνη στις 18:00 και ο Γιώργος Παπατριανταφύλου ακολουθεί στις 20:00.

    Τα Σαββατοκύριακα ξεκινούν με την Έλλη Σπυροπούλου στις 06:00 και την Αγγελική Λάζου στις 08:00. Ο Σπύρος Λάμπρου και η Άννα Σταματιάδου αναλαμβάνουν στις 10:00, ενώ ο Γιάννης Τριάντης ακολουθεί στις 12:00. Ο Νικόλας Καμακάρης συνεχίζει στις 13:00 και η Βίκυ Καρατζαφέρη στις 15:00. Ο Χάρης Ντιγριντάκης αναλαμβάνει στις 16:00, με τη Μαρία Νικόλτσιου να ακολουθεί στις 17:00.

    Ποιος φοβάται τον Λάκη Λαζόπουλο;

    Παλαιότερα πολλοί.

    Σήμερα η σάτιρά του που θα ενσωματωθεί στο πρόγραμμα του Mega μέσα από το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» μπορεί να ενοχλήσει κάποια κυβερνητικά στελέχη.

    Σίγουρα και την αντιπολίτευση.

    Θα τον θυμηθούν οι παλαιότεροι αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα τον γνωρίσουν οι νεότεροι. Οι οποίοι έχουν ως γνωστόν γυρίσει την πλάτη στην TV.

    Σε διπλό και τριπλό ταμπλό οι τηλεοπτικοί αστέρες: Περιζήτητοι ή άλλοθι για μικρότερες απολαβές;

    Η νέα τηλεοπτική σεζόν 2024-2025 φέρνει μαζί της πολλές ανατροπές και καινοτομίες, καθώς πολλοί ηθοποιοί και παρουσιαστές αναλαμβάνουν διπλούς και τριπλούς ρόλους, είτε επειδή είναι περιζήτητοι είτε επειδή τα κανάλι δεν διαθέτουν πόρους για αποκλειστικότητες υψηλών κασέ.

    Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, για ακόμη μια χρονιά, παραμένει στον ΑΝΤ1 και θα έχει τριπλό ρόλο, παρουσιάζοντας το “The 2night Show”, το τηλεπαιχνίδι “Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος”, και τη νέα ταξιδιωτική εκπομπή “The Road Show”. Ο Σάκης Τανιμανίδης θα συνεχίσει επίσης στον ΑΝΤ1 με το “Dragons’ Den” και μια νέα ταξιδιωτική εκπομπή μαζί με τον Γιώργο Μαυρίδη με τίτλο “S&G Reunion”.

    Η Μαρία Κίτσου θα πρωταγωνιστήσει σε δύο διαφορετικές σειρές, στο “Η Μάγισσα-Φλεγόμενη Καρδιά” του ΑΝΤ1 και στο “Να με λες μαμά” του ALPHA.

    Ο Φάνης Μουρατίδης θα συνεχίσει με τον τρίτο κύκλο της σειράς “Maestro” και θα αναλάβει την παρουσίαση του “Money Drop” στον ALPHA.

    Ο Γιώργος Λιανός θα διατηρήσει την πολυάσχολη παρουσία του, παρουσιάζοντας το “The Voice” και το “Survivor” στον ΣΚΑΪ.

    Ο Τάσος Ιορδανίδης θα εμφανιστεί στη σειρά “Η Γη της Ελιάς” στο MEGA και θα συμπαρουσιάσει μια πρωινή εκπομπή το Σαββατοκύριακο στην ΕΡΤ.

    Η Ευγενία Σαμαρά, μετά τη σειρά “Σασμός”, θα πρωταγωνιστήσει στη νέα κωμική σειρά “Έχω Παιδιά” στο MEGA και θα συνεχίσει στο “Switch” στην ΕΡΤ1.

    Ο Νίκος Κουρής θα έχει διπλό ρόλο στις σειρές “ΙQ 160” στο STAR και “Παιχνίδια Εκδίκησης” στον ΑΝΤ1.

    Ο Ανδρέας Γεωργίου, η Βάνα Δημητρίου και ο Κούλλης Νικολάου θα συνεχίσουν με τις σειρές “Famagusta”, “Η Γη της Ελιάς”, και “Ταμπού”.

    Ο Ιωάννης Παπαζήσης θα πρωταγωνιστήσει στη σειρά “Η Μαρία που έγινε Κάλλας” στην ΕΡΤ, στο “Μαύροι Πίνακες” στο STAR, και στο “Ο Γιατρός” στον ALPHA.

    Ο Γιώργος Καραμίχος θα συνεχίσει με το “Πες τη Λέξη” και τη σειρά “Έρημη Χώρα” στην ΕΡΤ.

    Η Χάρις Αλεξίου θα έχει διπλό ρόλο στο “Maestro” και στην εκπομπή “Ιστορίες Δισκογραφίας” στην ΕΡΤ, ενώ ο Ανδρέας Μικρούτσικος αναμένεται να συμμετέχει σε δύο εκπομπές στο MEGA.

    Τέλος, ο Στέφανος Μιχαήλ θα πρωταγωνιστήσει στη σειρά “Η Γη της Ελιάς” και στο “Famagusta”.

    Ο Βασίλης Σκουρής νέος διευθυντής προγράμματος στα Παραπολιτικά 90,1

    Ο πολιτικός συντάκτης Βασίλης Σκουρής, με ραδιοφωνική παρουσία στον Alpha 9,89, στον “Real Fm” ως διευθυντής πολιτικού ρεπορτάζ και διευθυντικά καθήκοντα στους ραδιοσταθμούς 24/7 και Κανάλι 1,  αναλαμβάνει τη διεύθυνση προγράμματος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

    Τα τελευταία δύο χρόνια συμπαρουσιάζει με τον Σωτήρη Ξενάκη την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», που μεταδίδεται καθημερινές από τις επτά έως τις εννέα το πρωί.

    Γιατί τα κανάλια το γύρισαν στα αστυνομικά δράματα;

    Το αστυνομικό δράμα έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή και εξελισσόμενα τηλεοπτικά είδη, με το κοινό να αναζητά όλο και πιο σοφιστικέ σειρές που επικεντρώνονται στο έγκλημα και την αστυνομική δράση. Η νέα τηλεοπτική σεζόν 2024-2025 υπόσχεται να ικανοποιήσει αυτή την ανάγκη που γέννησαν οι πλατφόρμες τύπου Netflix, με πολλές νέες σειρές που φέρνουν φρέσκες ιστορίες και ένταση.

    Η ΕΡΤ1 παρουσιάζει τη σειρά «Το δίχτυ», σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, με έξι αυτοτελείς αστυνομικές ιστορίες που αποκαλύπτουν τις πτυχές της σύγχρονης κοινωνίας. Πρωταγωνιστούν γνωστοί ηθοποιοί όπως η Άννα–Μαρία Παπαχαραλάμπους και ο Θοδωρής Αθερίδης.

    Ο ΑΝΤ1 εισάγει τα «Παιχνίδια εκδίκησης», μια προσαρμογή της αγγλικής σειράς «Doctor Foster», εμπνευσμένη από τον μύθο της Μήδειας, με πρωταγωνιστές τους Μαριλίτα Λαμπροπούλου και Νίκο Κουρή. Παράλληλα, ο Alpha προσφέρει τρεις αστυνομικές σειρές, συμπεριλαμβανομένων των «Τιμωρός» και «Διάφανη αγάπη», που εξερευνούν θέματα εκδίκησης και δικαιοσύνης.

    Το Star προσθέτει στο πρόγραμμα του την αστυνομική σειρά μυστηρίου «Μαύροι πίνακες», που εμπνέεται από τους πίνακες του Γκόγια και επικεντρώνεται σε έναν κατά συρροή δολοφόνο. Το Mega παρουσιάζει το «Ταμπού», με έναν άξονα γύρω από την ανακάλυψη ενός πτώματος στη λίμνη των Ιωαννίνων, ενώ συνεχίζεται και ο επιτυχημένος «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

    ΕΡΤ: Ο Μαγγηριάδης αναλαμβάνει το δελτίο ειδήσεων των 6 στη θέση του Κουβαρά

    Τη νέα δομή των δελτίων ειδήσεων και το πρόγραμμα όπως θα παρουσιάζεται καθημερινά από τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε η ΕΡΤ. Η μεγάλη αλλαγή γίνεται με το κεντρικό δελτίο των 18:00, το οποίο πλέον θα παρουσιάζει ο Απόστολος Μαγγηριάδης, με τον Γιώργο Κουβαρά να διατηρεί την εβδομαδιαία εκπομπή του και ένα ρόλο σχολιαστή. Ο Μαγγηριάδης θα διατηρήσει και τις εκπομπές «Επίλογος» και «ΕΡΤ Talks», αναβαθμιζόμενος στο νέο κάδρο της κρατικής τηλεόρασης. Το Σαββατοκύριακο τη σκυτάλη στην παρουσίαση του δελτίου θα παίρνει ο Γιάννης Μούτσιος.

    Παράλληλα, το βραδινό αναλυτικό δελτίο στις 21:00, με όλη την ειδησεογραφία της ημέρας θα παρουσιάζει καθημερινά η Αντριάνα Παρασκευοπούλου και το Σαββατοκύριακο η Βούλα Μαλλά.

    Το πρώτο αναλυτικό δελτίο της ημέρας θα μεταδίδεται στις 09:00, καθημερινά με την Αλεξάνδρα Δουβαρά και το Σαββατοκύριακο με τη Σοφία Κωνσταντινίδου. Στις 15:00 θα ενημερώνει καθημερινά για όλες τις εξελίξεις η Χρύσα Παπασταύρου και κάθε Σάββατο και Κυριακή, η Σμαράγδα Αγορογιάννη. Το τελευταίο αναλυτικό δελτίο της ημέρας θα παρουσιάζει, στις 24:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή, η Χρύσα Ρουμελιώτη και κάθε Σάββατο και Κυριακή η Ελένη Χρονά.

    Ο Γιώργος Κουβαράς θα εξακολουθήσει να παρουσιάζει και να επιμελείται την εβδομαδιαία εκπομπή «Στο κέντρο», με δύο ώρες κάθε εβδομάδα με συνεντεύξεις, αναλύσεις και σχολιασμούς για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Παράλληλα, σε ρόλο σχολιαστή, θα αναλύει και θα δίνει τις προεκτάσεις των σημαντικότερων ειδήσεων στα αναλυτικά δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ.

    Προχωράει η επένδυση του ΑΝΤ1 σε νέες εγκαταστάσεις

    Ο ΑΝΤΕΝΝΑ προχωράει στο σχέδιο μετεγκατάστασης του ομίλου σε ένα νέο ακίνητο στο Κηφισιά, στο οποίο θα βρίσκονται όλες οι εταιρείες του ομίλου, μαζί με νέα στούντιο που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ενημερωτικών προγραμμάτων του ΑΝΤ1.

    Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις ραδιοφωνικές μετρήσεις

    Στις 10 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία της πρόσκλησης ενδιαφέροντος της ΕΙΙΡΑ για τις εταιρείες μετρήσεων που θα θελήσουν να λάβουν μέρος στη σχετική διαγωνιστική διαδικασία. Σήμερα την έρευνα πραγματοποιεί η MRB Hellas σε συνεργασία με την Global Link.

    Το Netflix αγάπησε το ελληνικό πρόγραμμα

    Το Netflix έχει επεκτείνει τη συλλογή του με ελληνικές σειρές, προσφέροντας στους Έλληνες θεατές έναν συνδυασμό δραματικών και συναισθηματικών ιστοριών. Μία από τις νέες προσθήκες είναι το “Famagusta”, που αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού που χάνει το μωρό του την ημέρα της εισβολής και αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον τόπο του. Η σειρά συνδυάζει το δράμα και το μυστήριο, με πρωταγωνιστές όπως ο Γρηγόρης Βαλτινός και ο Γιάννης Μπέζος.

    Το “Maestro” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή. Η σειρά ακολουθεί έναν μουσικό που αναλαμβάνει να διευθύνει ένα φεστιβάλ σε ένα γραφικό νησί, μπλέκοντας σε έναν ανεπιθύμητο έρωτα και στα προβλήματα των ντόπιων. Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, και Φάνης Μουρατίδης.

    Η σειρά “Σέρρες” παρουσιάζει την ιστορία ενός γκέι άντρα που αναλαμβάνει τη φροντίδα του αποξενωμένου πατέρα του, προσπαθώντας να γεφυρώσει τις διαφορές τους. Με πρωταγωνιστές τον Πάνο Νάτση και τον Γιώργο Γάλλο, η σειρά εξερευνά θέματα οικογενειακών σχέσεων και αποδοχής.

    Τέλος, το “Σώσε Με” είναι μια δραματική σειρά που ακολουθεί την επιστροφή μιας καλλιτέχνιδας στον τόπο της για το μνημόσυνο του πατέρα της, και την προσπάθειά της να βρει τη χαμένη της αδερφή. Με πρωταγωνιστές την Έλενα Μαυρίδου και τη Δανάη Σκιάδη, η σειρά αποκαλύπτει σκοτεινά μυστικά και κρυμμένες αλήθειες.

    Στο ΕΣΡ ο Απόστολος Κοψιάλης για το βίντεο με τον ευρωβουλευτή Φειδία και τις …γόπες τσιγάρων στο Σύνταγμα

    Στο ΕΣΡ η υπόθεση  με το βίντεο του Απόστολου Κοψιάλη  και του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Φειδία από την Πλατεία Συντάγματος. Οι δύο άνδρες είχαν δώσει 50 ευρώ σε έναν νεαρό από τον οποίο ζήτησαν να πλησιάσει δύο κοπέλες που κάπνιζαν, να πάρει τη γόπα του τσιγάρου , να τη μασίσει και να τη φτύσει μπροστά τους.

    Στην πρόσκληση σε απολογία αναφέρεται με τα αρχικά του μόνο ο Α. Κοψιάλης, όμως άμεσα εμπλεκόμενος είναι ο ευρωβουλευτής της Κύπρου.  Μετά την κατακραυγή  που υπήρξε το επίμαχο βίντεο αφαιρέθηκε από το Internet.

    Στη συνεδρίαση της 3ης  Σεπτεμβρίου  ο Α. Κοψιάλης μέσω της εκπομπής “Ιδιωτική κατακραυγή” στο YouTube καλείται για :

    – Προσβολή της ανθρώπινης αξίας: άρθρο 2 παρ. 1 και άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος , άρθρο 3 παρ. 1 του Κανονισμού ΕΣΡ 2/1991,

    – Προσβολή του αγαθού της ανθρώπινης υγείας: άρθρο 5 παρ. 5 και 21 παρ. 3 του Συντάγματος.

    -Προσβολή της ηθικής και πνευματικής ανάπτυξης των ανηλίκων: άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος, άρθρο 9 παρ. 1 του Ν. 4779/2021, άρθρο 9 παρ. 2 και 3 του Κανονισμού ΕΣΡ 2/1991)

    Ιωάννα Μάνδρου: Αποχώρηση από την Καθημερινή – Τι γίνεται με ΣΚΑΪ;

    Η δικαστική συντάκτρια, Ιωάννα Μάνδρου, πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την εφημερίδα Καθημερινή, στην οποία γράφει τα τελευταία 15 χρόνια.

    Όσο για την παραμονή της στον όμιλο ΣΚΑΪ με τον οποίο παράλληλα συνεργάζεται μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι αν και επιθυμία της Διεύθυνσης είναι να παραμείνει κανονικά ασχέτως της συνεργασίας της με την εφημερίδα που έτσι κι αλλιώς υπόκειται σε διαφορετικό ιδιοκτησιακό καθεστώς.

    ΣΚΑΪ – Live You: Πυρετώδεις προετοιμασίες Αναστασοπούλου-Πορτοσάλτε με μικρή καθυστέρηση

    Με μια εβδομάδα καθυστέρηση από το υπόλοιπο ενημερωτικό πρόγραμμα του ΣΚΑΪ πρόκειται να μπει στη μάχη του ανταγωνισμού η νέα ενημερωτική εκπομπή του καναλιού του Ν. Φαλήρου με την Άρη Πορτοσάλτε και την Μαρία Αναστασοπούλου και τίτλο “Live you”.

    Θανάσης Πάτρας και Δημήτρης Πανόπουλος το νέο δίδυμο του ΑΝΤ1

    Το όνομα της εκπομπής θα είναι “The Weekenders” και αρχισυντάκτρια η Μαρία Αχούλια ενώ δεύτερος αρχισυντάκτης, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της ψυχαγωγικής ενότητας, δηλαδή του μεγαλύτερου μέρους της εκπομπής, θα είναι ο Παναγιώτης Χέλλας.

    Η εκπομπή θα ξεκινάει στις 9 το πρωί και θα διαρκεί τέσσερις ώρες, ενώ θα χωρίζεται σε δύο ενότητες, την ενημέρωση και την ψυχαγωγία. Η Δέσποινα Καμπούρη θα δίνει την γυναικεία, ματιά στην εκπομπή με έμφαση στα της μητρότητας, η Εβελίνα Νικόλιζα θα δίνει τον ρυθμό με δική της στήλη με fun video, ενώ ο Μίλτος Μακρίδης θα συμμετέχει επίσης στο νέο infotainment μαγκαζίνο.

    Πού θα γίνει η επόμενη Eurovision;

    Την Παρασκευή 30/8 το πρωί ανακοινώθηκε από τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ελβετίας SSR SRG η πόλη που θα φιλοξενήσει τον 69ο διαγωνισμό της Eurovision 2025, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 17 Μαΐου. Η πόλη αυτή θα είναι η Βασιλεία, η τρίτη ελβετική πόλη που θα έχει την τιμή αυτή μετά το Λουγκάνο το 1956 και την Λωζάνη το 1989.

    Στα Παραπολιτικά 90.1 ο Αλέξανδρος Κλώσσας

    Επιστροφή στο ραδιόφωνο για τον Αλέξανδρο Κλώσσα. Ο οικονομικός συντάκτης και παρουσιαστής -μέχρι την προηγούμενη σεζόν – του Attica ξεκινά εκπομπές στα Παραπολιτικά 90.1 την ερχόμενη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνοντας το (πολύ) πρωινό δίωρο 5 με 7. Κατά το παρελθόν ο Αλέξανδρος Κλώσσας είχε θητεύσει σε ραδιόφωνα όπως το «24/7» 88.6 και ο 105.5 Στο Κόκκινο.

    Στο ERTflix το ελληνικό και το διεθνές Euronews

    Στο μπουκέτο των καναλιών του ERTflix εντάχθηκε το Euronews.

    Τόσο η ελληνική όσο και η διεθνής έκδοση του ενημερωτικού δικτύου, είναι πλέον διαθέσιμες όλο το 24ωρο μέσα από την streaming πλατφόρμα της ΕΡΤ, παράλληλα με την αναμετάδοση ενός μικρού μέρους του προγράμματός του από το ΕΡΤ News, σε διάφορες ώρες.

    • Η ταινία «Restart» της Tanweer επιδοτείται από το ΕΚΟΜΕ με 480.000 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός των επιλέξιμων δαπανών ανέρχεται σε 1.200.900 ευρώ. Η επιχορήγηση θα συμβάλει στην υλοποίηση της κινηματογραφικής παραγωγής.
    • Η σειρά «Αμφιβολίες» του Alpha, παραγωγής Green Pixel, εντάχθηκε στην επιδότηση του ΕΚΟΜΕ. Με προϋπολογισμό 2.877.400 ευρώ για τα 180 επεισόδια, θα λάβει επιχορήγηση 1.150.960 ευρώ, που αποτελεί το 40% των επιλέξιμων δαπανών.
    • Η σειρά του ΑΝΤ1 «Εκτός Υπηρεσίας», με προϋπολογισμό 1.926.400 ευρώ, θα λάβει επιδότηση 770.560 ευρώ από το ΕΚΟΜΕ. Η παραγωγή περιλαμβάνει 40 επεισόδια και η χρηματοδότηση καλύπτει το 40% των επιλέξιμων δαπανών.
    • Η τρίτη δόση επιχορήγησης 2.100.000 ευρώ του ΑΠΕ-ΜΠΕ εγκρίθηκε από τον αρμόδιο υπουργό Παύλο Μαρινάκη. Παράλληλα, εγκρίθηκε πρόσθετη επιχορήγηση 158.000 ευρώ, με απόφαση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ.
    • Στον ΣΚΑΪ, το Survivor θα προβληθεί νωρίτερα από το Exatlon τη νέα σεζόν. Θα είναι ανανεωμένο, με έντονο το στοιχείο της επιβίωσης και καθημερινούς παίκτες, ενώ το Tempting Fortune και το The Voice θα συμπληρώσουν το πρόγραμμα της prime time.
    • Ο κύκλος εργασιών του Μακεδονία TV το 2023 ανήλθε σε 7.062.157 ευρώ, ενώ το 2022 ήταν 3.645.275 ευρώ. Οι ζημίες προ φόρων μειώθηκαν στα 1.065.279 ευρώ το 2023, έναντι 3.508.233 ευρώ το 2022. Το προσωπικό αυξήθηκε σε 52 άτομα.
    • Ο Ατζούν Ιλιτζαλί, παραγωγός reality παγκοσμίως και στην Ελλάδα, αγόρασε το 50% του Sport1 στη Γερμανία. Έχει μακρά καριέρα στην τηλεοπτική ψυχαγωγία, ξεκινώντας ως αθλητικός συντάκτης και φτάνοντας να ελέγχει σημαντικό κομμάτι της βιομηχανίας.
    • Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ετοιμάζει τον τρίτο κύκλο του «Maestro» για το Netflix, που θα προβληθεί ταυτόχρονα και από το Mega. Η πλατφόρμα θα προβάλει επίσης την ταινία του «Αν», ενώ εξετάζεται η παραγωγή νέας ταινίας από τον ίδιο.
    • Η COSMOTE TV έφτασε τους 687.000 συνδρομητές το δεύτερο τρίμηνο του 2024, σημειώνοντας αύξηση 6,2%. Η νέα συμφωνία μεταξύ ΟΤΕ και NOVA ενισχύει το αθλητικό περιεχόμενο και αναμένεται να οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα.
    • Mega: Το κανάλι κατασκευάζει νέα στούντιο για τις ανάγκες των εκπομπών του και σχεδιάζει ένα νέο χορευτικό σόου για τη σεζόν 2024-2025 με τίτλο “Dance Dance Dance”. Στο σόου, διαγωνιζόμενοι θα παρουσιάζουν εμβληματικές χορογραφίες από ταινίες και βίντεο κλιπ.
    • ACTION 24: Το κανάλι προετοιμάζει ένα ανανεωμένο πρόγραμμα για τη σεζόν 2024-2025, με νέα πρόσωπα και εκπομπές. Ξεκινώντας από νωρίς το πρωί, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημέρωση, αθλητικά, ψυχαγωγία και συνεντεύξεις με πρόσωπα της επικαιρότητας.