• Άρθρα

    Από την «άφθονη διούρηση» του Ανδρέα, στο γαμοπίλαφο του Στέφανου Κασσελάκη

    Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μαγκμπέθ


    Ζούμε στον αστερισμό του γάμου του Στέφανου Κασσελάκη με τον σύντροφό του. Που δεν είναι γάμος διότι η τελετή έχει ήδη γίνει στην Αμερική, αλλά είναι όρκοι πίστης συνοδευόμενοι από τριήμερο κρητικό γλέντι με καμιά 150αριά καλεσμένους από τις ΗΠΑ και από την Κρήτη.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να κρατήσει απόλυτα ιδιωτικές τις στιγμές του γάμου του, και καλά έκανε. Αν και είναι ο ίδιος που έχει κάνει τη ζωή του φύλλο και φτερό μέσω των social media και της τηλεόρασης. 

    Εχουμε μάθει μέχρι και ποια ώρα κάνει την ανάγκη του ο σκύλος τους, η Φάρλι, οπότε τι να λέμε τώρα για απαγορεύσεις.

    Αλλωστε, ο κ. Κασσελάκης δημιούργημα της σοσιαλμιντιακής «δημοκρατίας» είναι. Ξέρει καλά να παίζει το παιχνίδι της επικοινωνίας και γι’ αυτό να είστε σίγουροι.

    Θα δούμε φωτογραφίες και στιγμιότυπα από την τελετή και το γλέντι, απλά θα είναι απολύτως ελεγχόμενες από από τον ίδιο τον πρόεδρο.

    Από την άλλη να ασχολείται όλο το μιντιακό σύστημα της χώρας με τον γάμο που δεν είναι γάμος δεν μπορώ να το καταλάβω. Να έχουν κατέβει στο νησί δεκάδες δημοσιογράφοι, κάμερες, ακόμη και… drones που καταγράφουν από ψηλά τις… ιδιωτικές στιγμές, ούτε αυτό μπορώ να το καταλάβω.

    Και προς τι πρέπει να ασχολούμαστε με μια ιδιωτική στιγμή όταν μείζονα προβλήματα απασχολούν την ελληνική κοινωνία;

    Θα αλλάξει κάτι με την ακρίβεια αν μάθουμε ότι οι καλεσμένοι έφαγαν κολοκυθοανθούς και γαμοπίλαφο;

    Θα βελτιωθεί το αίσθημα ασφάλειας όλων μας αν διαβάσουμε ότι ο ξινόχοντρος και το… ρίφι ήταν γευστικότατα;

    Ή θα πληρώσουμε με χαρά τους λογαριασμούς που ήρθαν μετά τις διακοπές αν δούμε τι φορούσε ο Στέφανος και ο Τάιλερ ή πώς κοιτάζονται στα μάτια από λατρεία;

    Ολα αυτά είναι μιντιακά δημιουργήματα που απέχουν παρασάγγας από τις ανάγκες της κοινωνίας. Και την ευθύνη την έχουν τόσο τα μίντια που επιλέγουν να σπαταλήσουν χιλιάδες ευρώ και ατέλειωτες τηλεοπτικές ώρες για να καλύψουν την τελετή, τα γλέντια, τα κους κους και τα παραπολιτικά, όσο και οι ίδιοι οι διοργανωτές του γάμου που -ακόμη και δια της απαγόρευσης- φτιάχνουν το προφίλ που οι ίδιοι επιθυμούν μέσω της «πώλησης» της ιδιωτικής τους ζωής.

    Και να σας πω και κάτι, επειδή διαβάζω πολλούς Kasselistas στα social media που λένε να αφήσουμε ήσυχο τον πρόεδρο;

    Αν αυτός ο γάμος ήταν… βασιλικός, θα είχε αφοδεύσει η φοράδα στ’ αλώνι από πολλούς που κόπτονται για την ελευθερία του ατόμου να κάνει ό,τι θέλει.

    Για να δούμε τι θα πουν όταν παντρευτεί σύντομα η κόρη του «Κοκού»… Γλίξμπουργκ. Θα έχει ενδιαφέρον τότε;

    Εν πάση περιπτώσει, πολύ ασχολούμαστε με μια ιδιωτική στιγμή που οφείλουν να χαρούν οι ίδιοι και οι καλεσμένοι τους.

    Κανένας λόγος δεν υπάρχει να μαθαίνουμε λεπτομέρειες και να ασχολούμαστε πέρα από τα 15 λεπτά δημοσιότητας του Αντι Γουόρχολ.

    Ευτυχώς δηλαδή που είναι ακόμη διακοπές ο Λιάγκας, η Τατιάνα και οι άλλοι τηλεπανελίστες και θα γλιτώσουμε το σκουπιδαριό.

    Ο μέγιστος συνάδελφος δημοσιογράφος, Νίκος Χασαπόπουλος, μου διηγήθηκε μια ιστορία από τις ημέρες του Χέρφιλντ, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

    Ελεγε τις ειδήσεις στην ΕΡΤ τότε και του ζήτησαν να πει ότι ο τότε πρωθυπουργός είχε «άφθονη διούρηση». Κι επειδή δεν το είπε του επέβαλαν αργία από τη δουλειά του.

    Αλλες εποχές, αλλά κάποιοι πιστεύουν ότι οι ειδήσεις πρέπει να είναι ίδιες. Από την «άφθονη διούρηση» στο γαμοπίλαφο του Κασσελάκη, ένα άρρωστο μιντιακό σύστημα δρόμος.

    Διαβάστε επίσης:

    Πέτρος Τζαννετάκης (Motor Oil): Αρχές του 2025 σε εμπορική λειτουργία η μονάδα ενέργειας στην Κομοτηνή
    Ποιους υπουργούς συνάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τι συζήτησαν ενόψει ΔΕΘ

    Πιερρακάκης: Έρχεται το Πιστοποιητικό Πληροφορικής στα Γυμνάσια
     



    ΣΧΟΛΙΑ