• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Ορκίστηκε βουλευτής Επικρατείας η Πόπη Τσαπανίδου, ενώ πληθαίνουν οι φωνές για προεδρικές κάλπες στο κόμμα

    • NewsRoom
    Πόπη Τσαπανίδου

    Πόπη Τσαπανίδου


    Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ορκίστηκε πριν από λίγο, η Πόπη Τσαπανίδου κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, ενώ ανακοινώθηκε και τυπικά η διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

    Η κυρία Τσαπανίδου έδωσε θρησκευτικό όρκο και ως πρώτη επιλαχούσα της λίστας των υποψήφιων βουλευτών Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. καταλαμβάνει την έδρα του Οθωνα Ηλιόπουλου, ο οποίος παραιτήθηκε του βουλευτικού του αξιώματος.

    Ο προεδρεύων α΄ αντιπρόεδρος Γιάννης Πλακιωτάκης ευχήθηκε στην κυρία Τσαπανίδου εκ μέρους του Σώματος καλή επιτυχία στο έργο της.

    Κληθείσα να σχολιάσει τις εσωκομματικές αιχμές που διατυπώνονται εναντίον της ότι δεν παραιτήθηκε από του δικαιώματός της για να διευκολυνθεί η κάλυψη της θέσης από τον Στέφανο Κασσελάκη παρατήρησε:«Είπαμε πράγματα και στην ανακοίνωση, έχουμε να πούμε πολλά πράγματα και στη συνέχεια», ενώ απαντώντας στην ερώρηση αν φοβάται μήπως την διαγράψουν από τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτή της την επιλογή, η ίδια είπε με νόημα «θα δούμε τι θα γίνει».

    Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές προβεβλημένων στελεχών του κόμματος που ζητούν νέα προσφυγή στις κάλπες για την εκλογή προέδρου. Το θέμα έθεσε με δηλώσεις τις προηγούμενες ημέρες η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία μάλιστα ζήτησε από τον κ. Κασσελάκη να ανοίξει ο ίδιος τις σχετικές διαδικασίες , ενώ υπέρ της προσφυγής στις κάλπες τάχθηκε τελευταία και ο Σωκράτης Φάμελος, ο οποίος με δηλώσεις του υποστήριξε πως δε θέτει θέμα ηγεσίας αλλά θέμα πολιτικής της ηγεσίας.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν ήδη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης , ο οποίος μάλιστα ανέφερε πως «οι εκλογές για την ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να εκτονώσουν την κρίση».

    Επίσης ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ιδιαίτερα επικριτικός προς τον Πρόεδρο του κόμματος, υποστήριξε χθες πως ο κ. Κασσελάκης «δεν θέλει τη βάση και φοβάται τη βάση», ενώ σημείωσε πως  «με ευθύνη της ηγεσίας παράγεται εσωστρέφεια αντί για πολιτική το τελευταίο διάστημα».

    Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη διαγραφή της κυρίας Λινού από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αριθμεί 34 βουλευτές.

    Διαβάστε επίσης:

    Λιανεμπόριο: Μειωμένες πωλήσεις στις εκπτώσεις φέτος για πάνω από τις μισές επιχειρήσεις – Έρευνα ΕΣΕΕ

    Τι αλλάζει στα ευρωπαικά αεροδρόμια από 1ης Σεπτεμβρίου – Τι θα ισχύει για τις χειραποσκευές και τα υγρά

    Κάμαλα Χάρις στο CNN: Στόχευσε στην μεσαία τάξη – Τι είπε για Τράμπ, μετανάστες και Μεσανατολικό



    ΣΧΟΛΙΑ