• Διεθνής πολιτική

    Κάμαλα Χάρις στο CNN: Στόχευσε στην μεσαία τάξη – Τι είπε για Τράμπ, μετανάστες και Μεσανατολικό

    • NewsRoom
    Η Κάμαλα Χάρις η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

    Η Κάμαλα Χάρις


    Το βλέμμα στη μεσαία τάξη, στην οποία υποσχέθιηκε χείρα βοηθείας από την πρώτη κιόλας ημέρα της ανάληψης των καθηκόντών της, εστίασε η Κάμαλα Χάρις, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος.

    Στην πρώτη της συνέντευξη, αφότου έλαβε το χρίσμα των δημοκρατικών, στο CNN, στην οποία δεν απέφυγε τις επιθέσεις στις πολιτικές του αντιπάλου της, Ντόναλτ Τράμπ,  δήλωσε χαρακτηριστικά «Όταν κοιτάζω τις προσδοκίες, τους στόχους, τις φιλοδοξίες του αμερικανικού λαού, νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι έτοιμοι για μια νέα πορεία προς τα εμπρός, με τρόπο που οι γενιές των Αμερικανών έχουν τροφοδοτηθεί από την ελπίδα και την αισιοδοξία» τόνισε η ίδια.

    Αυτό περιλαμβάνει το σχέδιό της για μια «οικονομία των ευκαιριών», κάτι για το οποίο η Χάρις έχει μιλήσει στην προεκλογική εκστρατεία, ενώ κάνει την προσπάθειά της στους Αμερικανούς – πολλοί από τους οποίους λένε ότι η οικονομία και οι τιμές των καθημερινών ειδών αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα σε αυτές τις εκλογές.

    Στο πλαίσιο της οικονομικής της ατζέντας, η Χάρις δήλωσε στο CNN σε αποκλειστική κοινή συνέντευξη από τη Τζόρτζια με τον κυβερνήτη Τιμ Γουόλτς ότι θα επενδύσει στις μικρές επιχειρήσεις και στην «αμερικανική οικογένεια», καθιστώντας τη στέγαση πιο προσιτή και επεκτείνοντας την έκπτωση φόρου για τα παιδιά.

    Ζητά επίσης την πρώτη ομοσπονδιακή απαγόρευση της αύξησης των τιμών στα τρόφιμα και τα είδη παντοπωλείου – κάτι που, όπως είπε, θα μειώσει τις τιμές των αγαθών.

    Η Χάρις επιτέθηκε στον αντίπαλό της, τον Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι ο πρώην πρόεδρος «προωθεί μια ατζέντα» που «μειώνει τον χαρακτήρα και τη δύναμη αυτού που είμαστε ως Αμερική».

    «Όταν κοιτάζω τις προσδοκίες, τους στόχους, τις φιλοδοξίες του αμερικανικού λαού, νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι έτοιμοι για έναν νέο δρόμο προς τα εμπρός», είπε.

    Ο Γουόλτς δήλωσε ενθουσιασμένος από την ατζέντα που πρότεινε η Χάρις και ότι και οι δύο υποψήφιοι μοιράζονται παρόμοιες αξίες.

    Η Καμάλα Χάρις τόνισε την πρόοδο που σημείωσαν η ίδια και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στον τομέα της οικονομίας, καθώς ο Covid-19 σημείωσε έξαρση σε όλη τη χώρα, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξης της.

    «Η οικονομία είχε καταρρεύσει – σε μεγάλο βαθμό όλα αυτά εξαιτίας της κακής διαχείρισης αυτής της κρίσης από τον Ντόναλντ Τραμπ. Όταν ήρθαμε, η ύψιστη προτεραιότητά μας ήταν να κάνουμε ό,τι μπορούσαμε για να σώσουμε την Αμερική», δήλωσε η ίδια στο CNN, προτού διαφημίσει τις πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν.

    Η Χάρις αναγνώρισε ωστόσο ότι «οι τιμές, ιδίως για τα είδη παντοπωλείου, εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλές».

    Ανέφερε την πρότασή της για την πρώτη ομοσπονδιακή απαγόρευση της αύξησης των τιμών στα τρόφιμα και τα είδη παντοπωλείου, καθώς και ένα σχέδιο που υπόσχεται να παρέχει έως και 25.000 δολάρια σε βοήθεια για προκαταβολή για τους ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας.

    Η Χάρις δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη εκτελέσει αυτά τα σχέδια κατά τη διάρκεια της θητείας της στον Λευκό Οίκο, διότι «έπρεπε να ανακάμψουμε ως οικονομία» από τη θητεία του Τραμπ.

    Η αλλαγή στάσης στο μεταναστευτικό

    Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις έδωσε την Πέμπτη την πιο εκτεταμένη εξήγηση μέχρι σήμερα σχετικά με το γιατί άλλαξε κάποιες από τις θέσεις της για το fracking (αμφιλεγόμενη μέθοδο εξόρυξης υδρογονανθράκων) και τη μετανάστευση, λέγοντας στο CNN ότι οι αξίες της δεν έχουν αλλάξει, αλλά ότι η θητεία της ως αντιπρόεδρος έδωσε νέα προοπτική σε ορισμένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα της χώρας.

    Πιεζόμενη από την δημοσιογράφο σχετικά με τις αναθεωρήσεις της για το fracking και την αποποινικοποίηση της παράνομης διέλευσης των συνόρων, η Χάρις προσπάθησε να εξηγήσει γιατί άλλαξαν οι θέσεις της.

    «Πώς πρέπει να δουν οι ψηφοφόροι κάποιες από τις αλλαγές που κάνατε;» ρώτησε η Μπας τη Χάρις. «Είναι επειδή έχετε πλέον μεγαλύτερη εμπειρία και έχετε μάθει περισσότερα για τις πληροφορίες; Είναι επειδή διεκδικούσατε την προεδρία σε προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών; Και θα πρέπει να αισθάνονται άνετα και σίγουροι ότι αυτά που λέτε τώρα θα είναι η πολιτική σας για το μέλλον;»

    Η Χάρις δήλωσε ότι παρά τις αλλαγές στη θέση της, οι αξίες της δεν έχουν αλλάξει.

    «Νομίζω ότι η πιο σημαντική και σημαντικότερη πτυχή της πολιτικής μου προοπτικής και των αποφάσεών μου είναι ότι οι αξίες μου δεν έχουν αλλάξει», δήλωσε. «Αναφερθήκατε στην Πράσινη Νέα Συμφωνία. Πάντα πίστευα -και έχω εργαστεί πάνω σε αυτό- ότι η κλιματική κρίση είναι πραγματική, ότι είναι ένα επείγον ζήτημα στο οποίο πρέπει να εφαρμόσουμε μετρήσεις που περιλαμβάνουν την τήρηση προθεσμιών γύρω από το χρόνο».

    Η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις επιτέθηκε στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τη διακοπή μιας διακομματικής συμφωνίας νωρίτερα φέτος, ενώ παρέκαμψε μια ερώτηση σχετικά με το γιατί η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις δεν έδρασε νωρίτερα, καθώς τα σύνορα συνεχίζουν να αποτελούν βασικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας.

    «Μέσω διακομματικής εργασίας, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τα πιο συντηρητικά μέλη του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, καταρτίστηκε ένα νομοσχέδιο, το οποίο υποστηρίξαμε, το οποίο υποστηρίζω. Και ο Ντόναλντ Τραμπ πληροφορήθηκε αυτό το νομοσχέδιο που θα συνέβαλε στην εξασφάλιση των συνόρων μας και επειδή πίστευε ότι δεν θα τον βοηθούσε πολιτικά, είπε στους δικούς του στο Κογκρέσο: «Μην το προωθήσετε»», δήλωσε η Χάρις.

    Η Χάρις επιβεβαίωσε αργότερα ότι δεσμεύεται να προωθήσει ξανά τη νομοθεσία, προσθέτοντας ότι «θα φροντίσει να φτάσει στο γραφείο μου και θα την υπογράψω».

    Η Κάμαλα Χάρις διεμήνυσε ότι θα υπάρχουν «συνέπειες» για τους ανθρώπους που εισέρχονται παράτυπα στην επικράτεια των ΗΠΑ εάν εκλεγεί πρόεδρος, κατά τη διάρκεια πολυαναμενόμενης συνέντευξής της στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

    «Πιστεύω πως πρέπει να υπάρχουν συνέπειες. Έχουμε νόμους, που πρέπει να τηρούνται και να επιβάλλονται», δήλωσε ερωτηθείσα για το πολιτικά εκρηκτικό ζήτημα της μετανάστευσης.

    «Ως πρόεδρος θα εγγυηθώ την τήρηση των νόμων μας», εξήγγειλε η πρώην εισαγγελέας.

    Στη συνέχεια η Κάμαλα Χάρις τόνισε ότι θα διορίσει έναν Ρεπουμπλικανό στο υπουργικό της συμβούλιο αν εκλεγεί, αν και δήλωσε ότι δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο όνομα στο μυαλό της.

    «Έχω 68 ημέρες μπροστά μου για τις εκλογές, οπότε δεν βάζω το κάρο μπροστά από το άλογο», είπε. «Αλλά θα το έκανα, νομίζω. Νομίζω ότι είναι πραγματικά σημαντικό. Έχω αφιερώσει την καριέρα μου προσκαλώντας την ποικιλομορφία των απόψεων. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να έχουμε ανθρώπους στο τραπέζι του διαλόγου τη στιγμή που λαμβάνονται κάποιες από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που έχουν διαφορετικές απόψεις, διαφορετικές εμπειρίες. Και νομίζω ότι θα ήταν προς όφελος του αμερικανικού κοινού να έχω στο υπουργικό μου συμβούλιο ένα μέλος που να είναι Ρεπουμπλικάνος».

    Διαβάστε επίσης:

    Ο όμιλος Γκριμάλντι πρόσθεσε το πέμπτο νεότευκτο ro ro

    Εθνική: Κρίσιμο 15θήμερο για τις τελικές αποφάσεις του placement- Τι ποσοστό θα διατεθεί από το 18,39% του ΤΧΣ

    Έτοιμες για ράλι; Ποια μετοχή είναι έτοιμη για απογείωση και ποια είναι τώρα χρυσή ευκαρία



    ΣΧΟΛΙΑ