• Ναυτιλία

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 4,09 εκατ. δολάρια

    Σεμίραμις Παληού

    Σεμίραμις Παληού


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping, της Σεμίραμις Παληού, υπέγραψε συμβόλαιο χρονοναύλωσης με την Cargill για ένα από τα πλοία της.

    Η Aquavita ναύλωσε, το χωρητικότητας 60.508 dwt ultramax bulker DSI Pegasus, κατασκευής 2015, με ακαθάριστη τιμή ναύλωσης 15.250 δολάρια, μείον προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους, για περίοδο τουλάχιστον έως την 1η Ιουνίου 2025, με δυνατότητα επέκτασης την 1η Αυγούστου 2025.

    Η εταιρεία γνωστοποίησε επίσης ότι η ναύλωση αναμένεται να ξεκινήσει στις 4 Σεπτεμβρίου 2024.

    Η απασχόληση του bulker αναμένεται να αποφέρει περίπου 4,09 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστων εσόδων για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονικής ναύλωσης.

    Το πλοίο ναυλώνεται επί του παρόντος στην Reachy Shipping με ακαθάριστη τιμή ναύλωσης 14.000 δολάρια την ημέρα, μείον μια προμήθεια 5,00% που καταβάλλεται σε τρίτους.

    Ο στόλος της Diana Shipping αποτελείται από 38 πλοία ξηρού χύδην φορτίου – τέσσερα newcastlemaxes, οκτώ capesizes, πέντε post-panamaxes, έξι kamsarmaxes, έξι panamaxes και εννέα ultramaxes.

    Η εταιρεία αναμένει επίσης να παραλάβει δύο νεότευκτα πλοία ξηρού χύδην kamsarmax μεθανόλης διπλού καυσίμου έως το δεύτερο εξάμηνο του 2027 και το πρώτο εξάμηνο του 2028, αντίστοιχα.

    Η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου, είναι περίπου 4,4 m dwt με μέση σταθμισμένη ηλικία τα 11,07 έτη.

    Διαβάστε επίσης:

    Καιρός: Έρχονται μπουρίνια και ισχυρές καταιγίδες – Δύσκολο διήμερο

    Πιερρακάκης: Έρχεται το Πιστοποιητικό Πληροφορικής στα Γυμνάσια

    Ποιους υπουργούς συνάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τι συζήτησαν ενόψει ΔΕΘ



    ΣΧΟΛΙΑ