• Κοινωνία

    Μύκονος: Βραζιλιάνες που εξωθούνταν στην πορνεία, καυτά ραντεβού με πελάτες και «ροζ» κοκαϊνη

    • NewsRoom
    Το νησί της Μυκόνου

    Το νησί της Μυκόνου


    Τρεις γυναίκες, θύματα εγκληματικής οργάνωσης εμπορίας ανθρώπων που δραστηριοποιούνταν στη Μύκονο, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 27ης Αυγούστου 2024 από ειδικό κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου.

    Είχε προηγηθεί κατάλληλη έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι η εγκληματική ομάδα, αποτελούμενη από τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 31, 32 και 41 ετών, προέβαινε στην προαγωγή στην πορνεία γυναικών στη Μύκονο, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.

    Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, για να πετύχουν τον σκοπό τους, κανόνιζαν τα ραντεβού μέσω «γραφείου» που λειτουργούσε σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, όπου εμφανίζονταν σχετικές αγγελίες με τα στοιχεία των εκδιδόμενων γυναικών, το τηλέφωνο του «γραφείου» καθώς και το χρηματικό αντίτιμο για τις ερωτικές υπηρεσίες.

    Ειδικότερα, η χρηματική αμοιβή καθορίζονταν ανάλογα με τη διάρκεια του ραντεβού, το οποίο μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε χώρο της εγκληματικής ομάδας («incall» ραντεβού) ή στην οικία των πελατών ή σε ξενοδοχεία που επιλέγουν οι πελάτες («outcall» ραντεβού).

    Ως προς τον ρόλο καθενός από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ο 31χρονος ήταν ο υπεύθυνος – συντονιστής των ραντεβού ενώ οι άλλοι δύο λειτουργούσαν ως οδηγοί.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας έχει καταγωγή από την Κρήτη και οι άλλοι δύο είναι ομογενείς από τη Γερμανία ενώ τα κορίτσια που εξωθούνταν στην πορνεία προέρχονται από τη Βραζιλία.

    Η σπείρα έφερνε από τη Λατινική Αμερική τις καυτές Βραζιλιάνες και έκλεινε τα ραντεβού με πελάτες οι οποίοι προσέφεραν ποσά από 400 ευρώ μέχρι και μερικές χιλιάδες.

    Στην υπόθεση φαίνεται να εμπλέκεται κάποιο άτομο που μίλησε στην Αστυνομία για το κύκλωμα και γι’ αυτό έγινε το «ντου» στη Μύκονο.

    Η δικογραφία αναφέρει: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα, περιήλθαν πληροφορίες στην υπηρεσία μας αναφορικά με τη λειτουργία «γραφείου» ερωτικών ραντεβού που δραστηριοποιείται μέσω της ιστοσελίδας (σ.σ αναφέρεται στο σάιτ) στην οποία είναι καταχωρημένες αγγελίες αλλοδαπών εκδιδομένων γυναικών.

    Οι συγκεκριμένες εκδιδόμενες φέρονταν να πραγματοποιούν ερωτικά ραντεβού έναντι χρηματικής αμοιβής, η οποία καθορίζεται ανάλογα με τη χρονική διάρκεια αυτού είτε σε χώρο των εκδιδομένων («incall» ραντεβού) είτε στις οικίες των «πελατών» ή σε ξενοδοχεία που επιλέγουν οι πελάτες («outcall» ραντεβού).

    Μάλιστα, σε αυτά τα ραντεβού, τις εκδιδόμενες φέρονταν να μεταφέρουν δύο άγνωστοι άνδρες, οδηγώντας εκ περιτροπής οχημα μάρκας «FIAT» μοντέλου «PANDA» χρώματος λευκού. Από την έρευνα της Υπηρεσίας μας στο διαδίκτυο, επιβεβαιώθηκε ότι στην προαναφερόμενη ιστοσελίδα εμφανίζονται ημίγυμνες φωτογραφίες γυναικών κυρίως από χώρες της Λατινικής Αμερικής, κάτω από τις οποίες προβάλλονται: το όνομα τους, οι ερωτικές υπηρεσίες που προσφέρει η καθεμία, το τηλέφωνο επικοινωνίας του «γραφείου» και το χρηματικό ποσό που αναλογεί στην κάθε ερωτική συνεύρεση».

    Τι έκανε η Αστυνομία

    Για τον τερματισμό της δράσης τους οργανώθηκε και υλοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού σε δύο διαφορετικά ξενοδοχεία, από τα οποία το ένα χρησιμοποιούνταν από την εγκληματική ομάδα για την πραγματοποίηση incall ραντεβού.

    Το ένα ξενοδοχείο βρίσκεται στον Ορνό και είναι πολυτελές και το δεύτερο βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο. Το ερωτικό ραντεβού που κλείστηκε οδήγησε στην επιχείρηση της Αστυνομίας και την εξάρθρωση του κυκλώματος.

    Από την έρευνα προέκυψαν και ποσότητες ναρκωτικών, που έδιναν στις Βραζιλιάνες.

    Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν ο 31χρονος και ο 32χρονος, οι οποίοι μετέφεραν με αυτοκίνητο δύο γυναίκες θύματα της οργάνωσης, ενώ στο ξενοδοχείο όπου πραγματοποιούνταν incall ραντεβού εντοπίστηκε ακόμη μία γυναίκα.

    Από τις έρευνες που ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    το χρηματικό ποσό των -3.015- ευρώ και -70- λιρών Βρετανίας,
    ποσότητες κάνναβης, κοκαΐνης και ροζ κοκαΐνης,
    -4- κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
    Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
    Στις τρεις γυναίκες παρασχέθηκε αρωγή και προστασία, με τη συνδρομή της εξειδικευμένης MKO σε ζητήματα εμπορίας ανθρώπων “OUR GREECE”.

    Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τα voucher βιβλίων

    Πολιτική Προστασία: Έκτακτη σύσκεψη ενόψει της κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα

    Χρυσοχοΐδης: Προανήγγειλε «τεχνικές παρεμβάσεις» και ενίσχυση του ΒΟΑΚ με υπερσύγχρονες κάμερες



    ΣΧΟΛΙΑ