• Business

    OpenAI: Κοντά σε γύρο χρηματοδότησης με αποτίμηση άνω των 100 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg
    Σαμ Άλτμαν, Διευθύνων σύμβουλος OpenAI

    Σαμ Άλτμαν, Διευθύνων σύμβουλος OpenAI


    Η OpenAI βρίσκεται πολύ κοντά στην άντληση κεφαλαίων με αποτίμηση άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε έναν γύρο χρηματοδότησης του οποίου ηγείται η Thrive Capital, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg.

    Η Thrive θα επενδύσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο γύρο, δήλωσε πηγή.  Η επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της OpenAI, Sarah Friar, ενημέρωσε τους υπαλλήλους σε υπόμνημα την Τετάρτη ότι η εταιρεία αναζητά νέα κεφάλαια, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

    Η OpenAI βρισκόταν σε πρώιμες συζητήσεις για την άντληση χρηματοδότησης με αποτίμηση τουλάχιστον 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Δεκέμβριο, είχαν αποκαλύψει στο Bloomberg News άτομα με γνώση του θέματος στα τέλη του περασμένου έτους.

    Η χρηματοδότηση θα δημιουργούσε μία από τις πιο πολύτιμες νεοφυείς επιχειρήσεις στον κόσμο που υποστηρίζονται από επιχειρηματικά κεφάλαια, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη ζήτηση για τη δημιουργία λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης, αφού η OpenAI κατέκτησε το ενδιαφέρον του κοινού με το εύχρηστο chatbot, ChatGPT.

    Η επιτυχία της OpenAI, η οποία υποστηρίζεται από τη Microsoft Corp., πυροδότησε επίσης έναν αγώνα εξασφάλισης εξοπλισμού μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας, οι οποίες ενσωματώνουν την τεχνολογία AI στα προϊόντα τους και χρηματοδοτούν άλλες πολλά υποσχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις.

    Στο υπόμνημά της προς τους υπαλλήλους, η Friar δήλωσε ότι η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει την ανάγκη για υπολογιστική ισχύ και άλλα λειτουργικά έξοδα, ανέφεραν οι πηγές.

    Είπε επίσης στο προσωπικό ότι η εταιρεία σκοπεύει να πραγματοποιήσει εκδήλωση προσφορών, όπου οι εργαζόμενοι θα μπορούν να πουλήσουν μέρος των μετοχών τους, αργότερα φέτος. Πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις αυτές βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Τεχνητή νοημοσύνη: Mega deal OpenAI με Vogue – Τι προβλέπει

    Γουόρεν Μπάφετ: Η Berkshire Hathaway ξεπέρασε το 1 τρισ. σε κεφαλαιοποίηση

    Hyundai: Θα διπλασιάσει τη σειρά υβριδικών αυτοκινήτων – Επαναγορά μετοχών ύψους 3 δισ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ