• AUTO

    F1: Ο Φράνκο Κολαπίντο στη Williams


    Ο 21χρονος Αργεντίνος θα αντικαταστήσει το Λόγκαν Σάρτζαντ αρχής γενομένης από το Ιταλικό Grand Prix αυτή την Κυριακή.

    Η Williams ανακοίνωσε ότι ο οδηγός της ακαδημίας της και οδηγός στην F2, Φράνκο Κολαπίντο, θα αγωνιστεί στο υπόλοιπο της σεζόν για τη Βρετανική ομάδα, αντικαθιστώντας το Λόγκαν Σάρτζαντ αρχής γενομένης από το Ιταλικό Grand Prix. Υπενθυμίζουμε για την Williams οδηγεί και ο Άλεξ Άλμπον. Ο Κολαπίντο εντάχθηκε στην Ακαδημία Οδηγών της Williams Racing στις αρχές του 2023 και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη F1 στο φετινό Βρετανικό Grand Prix στο FP1- παίρνοντας μια πρώτη γεύση από την FW46. Νικητής αγώνων στις πιο μικρές κατηγορίες, ο 21χρονος αγωνιζόταν στη δεύτερη σεζόν του στο πρωτάθλημα F2, κατέχοντας την έκτη θέση στη βαθμολογία του 2024 με μια νίκη αγώνα και δύο δεύτερες θέσεις στο όνομά του.

    Θα γίνει ο πρώτος Αργεντινός οδηγός στην F1 μετά τις τελευταίες εμφανίσεις του Γκαστόν Ματσακάνε για την Prost το 2001 και μόνο ο δεύτερος Αργεντινός που θα οδηγήσει για τη Williams, μετά τον συμπατριώτη του Κάρλος Ρόιτμαν. Ο Κολαπίντο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Σαββατοκύριακο της F1 με τη Williams στο Σίλβερστον νωρίτερα αυτή τη σεζόν. Η Williams εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να “ευχαριστήσει το Σάρτζαντ για τη σκληρή δουλειά και τη συμβολή του τα τελευταία δύο χρόνια”, προσθέτοντας ότι “θα παραμείνει στην οικογένεια Williams και θα τον υποστηρίξουμε για να συνεχίσει την καριέρα του, στους αγώνες”.
    Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τον Αμερικανό, ο οποίος στο Ολλανδικό Grand Prix το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο FP3 κατέστρεψε τη Williams. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε μάθει πως θα αντικατασταθεί από τον Σάινθ του χρόνου.

    FILE PHOTO: Argentine Formula Two driver Franco Colapinto addresses the audience during an event with his sponsor Gulf, in Buenos Aires, Argentina August 12, 2024. Juan Lopetegui/Gulf/Handout via REUTERS/File photo

    Μιλώντας σχετικά ο Κολαπίντο δήλωσε: “Είναι τιμή μου να κάνω το ντεμπούτο μου στη Formula 1 με τη Williams – αυτό είναι όνειρο. Η ομάδα έχει τόσο καταπληκτική ιστορία και μια αποστολή να επιστρέψει στην κορυφή, στην οποία ανυπομονώ να είμαι μέρος. Η είσοδος στη F1 στη μέση της σεζόν είναι μια τεράστια πρόκληση, αλλά είμαι έτοιμος και πλήρως συγκεντρωμένος στο να δουλέψω όσο πιο σκληρά μπορώ με τον Άλμπον και την ομάδα για έχουμε επιτυχία”.

    Ο διευθυντής της Williams, Τζέιμς Βόλβς, πρόσθεσε: “Η αντικατάσταση ενός οδηγού στη μέση της σεζόν δεν είναι μια απόφαση που πήραμε εύκολα, αλλά πιστεύουμε ότι αυτό δίνει στη Williams την καλύτερη ευκαιρία να διεκδικήσει βαθμούς στο υπόλοιπο της σεζόν. Πιστεύουμε στην επένδυση, στην Ακαδημία Οδηγών, της Williams Racing και ο Φράνκο έχει την ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει στους τελευταίους εννέα γύρους της σεζόν. Αυτό είναι αναμφίβολα εξαιρετικά δύσκολο για τον Λόγκαν, ο οποίος έδωσε τα πάντα όσο βρίσκεται στη Williams, και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε για όλη τη σκληρή δουλειά και τη θετική στάση του. Παραμένει ένας ταλαντούχος οδηγός και θα τον υποστηρίξουμε να συνεχίσει την καριέρα του στους αγώνες στο μέλλον».

    Διαβάστε επίσης:

    ΗΠΑ: Στα δικαστήρια και πάλι το Tik Tok μετά από νέα απόφαση

    Γαλλία: Στον ανακριτή μεταφέρεται ο ιδιοκτήτης του Telegram Πάβελ Ντούροφ

    Κασσελάκης: Δεν είμαι εισαγγελέας αλλά έπρεπε να είχαμε ερευνήσει κάποια πράγματα πριν βάλουμε στα ψηφοδέλτια τη Λινού



    ΣΧΟΛΙΑ