• Πολιτική

    Θεοχαρόπουλος: «Ο Κασσελάκης αντί να ενώνει διχάζει – Είναι ακατάλληλος για τη θέση που εκλέχτηκε»

    • NewsRoom
    θεοχαροπουλος

    Θανάσης Θεοχαρόπουλος,


    Πληθαίνουν τα στελέχη που θέτουν θέμα ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ, προμηνύοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα κριθεί εκ νέου από τα όργανα του κόμματος, ανεξάρτητα από το εάν ο ίδιος ή όχι θα το επιλέξει.

    «Αυτό το οποίο λέω είναι ότι αυτό το ζήτημα θα το δούμε αναλυτικά στα όργανά του. Αυτό το οποίο λέω πολιτικά είναι ότι με αυτές τις ενέργειες, με όλες τις ενέργειες που περιέγραψα και πολλές άλλες αυτούς τους 11 μήνες, αποδεικνύει ότι είναι ακατάλληλος για τη θέση που εκλέχτηκε. Αυτή είναι η πολιτική μου άποψη» κατέληξε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, μιλώντας στο ΕΡΤ.

    Πάντως, εκτίμησε ότι το θέμα της ηγεσίας έχει ανοίξει τόσο από τον Παύλο Πολάκη, αλλά και από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη ορισμένες στιγμές.

    Σχολιάζοντας τη  χθεσινή, επεισοδιακή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε ιδιαιτέρως επικριτικός στις επιλογές Κασσελάκη κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ηγεσία του κόμματος.

    «Ήταν κατά την άποψή μου άλλο ένα επεισόδιο σε αυτό το οποίο λέω ότι η ηγεσία δυστυχώς παράγει εσωστρέφεια και όχι πολιτική. Ο Στέφανος Κασελάκης αντί να ενώνει, διχάζει. Και με την πρότασή του χθες φάνηκε ότι δίχασε. Δεν χρειάζεται να κάνεις καμιά σπουδαία ανάλυση για να το καταλάβεις. Φαίνεται λοιπόν εδώ πέρα ότι υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα», τόνισε.

    Παράλληλα σχολίασε πως «το να έρθει ξαφνικά μια τέτοια πρόταση δίχασε αντί να ενώσει. Θυμίζω ότι ο Στέφανος Κασελάκης έκανε αναρτήσεις από την Αμερική για τα “μαύρα” του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμηθείτε ότι την προηγούμενη εβδομάδα στοχοποίησε μέσω βίντεο στελέχη του κόμματος. Δηλαδή ο πρόεδρος στοχοποιεί τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας, της Κεντρικής Επιτροπής και ούτω καθεξής με βίντεο με απίστευτες κατηγορίες. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα. Εδώ χρειάζεται να επανέλθει η σοβαρότητα κατά την άποψή μου και αυτό το οποίο συμβαίνει είναι πράγματι πάρα πολύ δυσάρεστο».

    Ο κ. Θεοχαρόπουλος, επισήμενα πως «ο Πρόεδρος, όχι μόνο στα κόμματα και σε οτιδήποτε διοικείς, χρειάζεται να έχει μια ικανότητα συνθέσεων. Αν δεν μπορείς να συνθέσεις, διχάζεις και δεν είσαι αποτελεσματικός με αυτό τον τρόπο. Αυτά είναι απλά πράγματα, τα οποία είναι απλά ζητήματα διοίκησης»πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

    ΣΥΡΙΖΑ: «87» κατά Κασσελάκη – Πλέον δεν ελέγχει την πλειοψηφία της ΚΟ του κόμματός του

    Βούλια Κεχαγιά: Ίσως δεν γίνεται να αποφευχθούν οι εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ

    Υπουργικό Συμβούλιο: Πρώτη συνεδρίαση μετά τις θερινές διακοπές– Τα θέματα που θα συζητηθούν



    ΣΧΟΛΙΑ