• Business

    Apple: Προχώρησε σε απολύσεις από την ομάδα ψηφιακών υπηρεσιών

    • Bloomberg
    Eduardo H. Cue, ανώτερος αντιπρόεδρος Υπηρεσιών της Apple

    Eduardo H. Cue, ανώτερος αντιπρόεδρος Υπηρεσιών της Apple, φωτογραφία: macrumors.com/


    Η Apple Inc. προχώρησε σε μία σπάνια κίνηση, περικόπτοντας περίπου 100 θέσεις εργασίας από την ομάδα ψηφιακών υπηρεσιών της, στο πλαίσιο της αλλαγής των προτεραιοτήτων του συγκεκριμένου κρίσιμου τμήματος, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος.

    Όπως αναφέρει το Bloomberg, η εταιρεία ενημέρωσε την Τρίτη τους υπαλλήλους που θα επηρεαστούν από τις αλλαγές, οι οποίοι εργάζονταν σε διάφορες ομάδες που υπάγονται στον Ανώτερο Αντιπρόεδρο Eddy Cue.

    Στις απολύσεις περιλαμβάνονται κάποιες θέσεις μηχανικών, ενώ οι μεγαλύτερες περικοπές έγιναν στην ομάδα που ήταν υπεύθυνη για την εφαρμογή Apple Books και το Apple Bookstore. Υπήρξαν επίσης απολύσεις σε άλλες ομάδες υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης αυτής που διαχειρίζεται τα Apple News.

    Το Apple Books αποτελεί λιγότερο σημαντική προτεραιότητα για την εταιρεία. Η εφαρμογή Books αναμένεται να αποκτήσει νέα χαρακτηριστικά με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με τις πηγές.

    Services Have Become Increasingly Vital to Apple Sales | They accounted for more than 22% of revenue in fiscal 2023
    Οι υπηρεσίες γίνονται όλο και πιο ζωτικής σημασίας για τις πωλήσεις της Apple

    Οι απολύσεις είναι σχετικά σπάνιες στην Apple, αν και η εταιρεία έχει κάνει τουλάχιστον τέσσερις γύρους περικοπών θέσεων εργασίας το 2024.

    Νωρίτερα φέτος, απέλυσε εκατοντάδες εργαζομένους όταν σταμάτησε το έργο της για τα αυτοοδηγούμενα οχήματα, καθώς και την προσπάθεια κατασκευής οθονών microLED. Επίσης, έκλεισε ένα τμήμα στο Σαν Ντιέγκο.

    Εκπρόσωπος της εταιρείας με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια αρνήθηκε να σχολιάσει τις περικοπές.

    Οι υπηρεσίες αποτέλεσαν γενικά μοχλό ανάπτυξης για την Apple τα τελευταία χρόνια. Αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 22% των πωλήσεων κατά το πιο πρόσφατο οικονομικό έτος, από λιγότερο από 10% πριν από μια δεκαετία, και η άνοδος αυτή βοήθησε να αμβλυνθεί η κατά καιρούς υποτονική ζήτηση για συσκευές.

    Πολλές από τις περικοπές έγιναν στον οργανισμό των εφαρμογών που διευθύνεται από τον επί μακρόν αντιπρόεδρο Roger Rosner. Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι θα έχουν 60 ημέρες για να βρουν άλλη δουλειά εντός της Apple, πριν απολυθούν. Ορισμένοι από τους υπαλλήλους εργάζονταν σε πολλές ομάδες, οπότε επηρεάστηκαν ουσιαστικά και άλλοι τομείς.

    Ορισμένοι από τους ανταγωνιστές της Apple στη Silicon Valley περικόπτουν πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας, καθώς αντιμετωπίζουν την επιβράδυνση της ανάπτυξης και τη στροφή προς την τεχνητή νοημοσύνη.

    Η Cisco Systems Inc. μειώνει το προσωπικό της κατά περίπου 7%, ενώ η Intel Corp. καταργεί πάνω από 15% του προσωπικού.

    Διαβάστε επίσης:

    Apple: Νέος οικονομικός διευθυντής από 1η Ιανουαρίου

    Apple: Στις 10 Σεπτεμβρίου το ντεμπούτο των νέων iPhones, AirPods και ρολογιών της εταιρείας

    Apple: «Επικίνδυνη» ή «σωτήρια» η ιδέα του επιτραπέζιου ρομπότ;

     



    ΣΧΟΛΙΑ