• Πολιτική

    Νίκη Κασσελάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Με 17 «υπέρ», έναντι 12 «κατά» και 4 «παρών» πέρασε η πρότασή του – Απόντας ο Τσίπρας

    • NewsRoom
    Στέφανος Κασσελάκης - Σωκράτης Φάμελλος

    Στέφανος Κασσελάκης – Σωκράτης Φάμελλος


    Ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε νικητής στην μάχη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, για την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά στη θέση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας.

    Η πρόταση του προέδρου, ο οποίος την παρουσίασε διαδικτυακά μέσω Zoom καθώς βρίσκεται στα Χανιά για τον επικείμενο γάμο του, πέρασε με 17 ψήφους, έναντι 12 «κατά» και 4«παρών».

    Υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι:

    Ακρίτα, Αποστολάκης, Αυλωνίτης, Βεττα,  Γαβρηλος,  Δούρου, Θρασκια,  Κασιμάτη,  Κόκκαλης, Μάλαμας,  Μεϊκόπουλος, Ν. Παππάς, Π. Παππάς, Πούλου, Σαρακιώτης,  Τζάκρη και  Χρηστίδου.

    Αντίθετα, κατά της πρότασης ψήφισαν οι:

    Γεροβασιλη, Γιαννούλης, Καλαματιανός, Κεδίκογλου, Κοντοτόλη, Λινού, Μπάρκας, Νοτοπούλου, Ξανθόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Ψυχογιός και φυσικά ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος είχε ζητήσει και την καταψήφιση.

    «Παρών» δήλωσαν οι: Ζαμπαρας, Καραμέρος (ο οποίος νωρίτερα ζήτησε την αναβολή της ψηφοφορίας), Μαμουλάκης  και Παπαηλιού.

    Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο Αλέξης Τσίπρας και η Πόπη Τσαπανίδου, που δεν έχει ορκιστεί βουλευτής και δεν έχει δικαίωμα ψήφου προς το παρόν.

    Έτσι, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται πλέον ο Νίκος Παππάς, με τον Στέφανο Κασσελάκη να καρατομεί τον Σωκράτη Φάμελλο, με τις εξελίξεις πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ να αναμένονται ραγδαίες, αν κρίνει κανείς από την εκρηκτική συνεδρίαση.

    Διαβάστε επίσης

    Κασσελάκης: Έβαλε τον Νίκο Παππά στη θέση του Φάμελλου ως επικεφαλής της KO – Ζήτησε δημόσια δέσμευση από τους βουλευτές πως θα παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΡΙΖΑ: Αρνείται να φύγει από τη θέση ο Σωκράτης Φάμελλος – Ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση μομφής εναντίον του

    Καζάνι που βράζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Αναβολή της ψηφοφορίας ζήτησαν Κεδίκογλου και Καραμέρος, «αν γίνει θα διαλυθούμε απόψε»



    ΣΧΟΛΙΑ