• Business

    efood: Δυναμική επέκταση με στόλο 5.000 διανομέων και 21.000 καταστήματα

    • NewsRoom

    Το efood αποτελεί το απόλυτο success story. Πριν από 13 χρόνια, το 2011, έφερε την επανάσταση στην εξυπηρέτηση των πελατών με κατ’ οίκων διανομές. Η αξιοποίηση της τεχνολογίας έδωσε λύσεις για κάθε πρόβλημα και οι online παραγγελίες αρχικά φαγητού και στη συνέχεια πολλών άλλων προϊόντων, εξέλιξε τις υπηρεσίες που παρέχει η επιχείρηση.

    Το 1967 ο πελάτης έπαιρνε τηλέφωνο αντί να πάει στο μπακάλικο και περίμενε την παραγγελία του σπίτι.

    Από την πρώτη παραγγελία, που άλλαξε την καθημερινότητα των περισσότερων καταναλωτών, έχουν αλλάξει πολλά στον τομέα του delivery, με το efood να πρωτοπορεί, να εξελίσσεται και να ανακαλύπτει νέες υπηρεσίες και να μεγαλώνει ημέρα με την ημέρα. Τα νούμερα είναι αδιαμφισβήτητο στοιχείο για την πορεία της κορυφαίας εταιρείας στον κλάδο. Πλέον, το efood επεκτείνει το στόλο διανομής του σε περισσότερους από 5.000 εργαζόμενους, μπορώντας έτσι να εξυπηρετήσει χιλιάδες πελάτες καθημερινά σε όλη την Ελλάδα. Η αύξηση του στόλου φτάνει το 20% το πρώτο τρίμηνο του 2024.

    Είναι αξιοσημείωτο ότι λόγω της συνεχούς ανάπτυξης του delivered by efood, δηλαδή της υπηρεσίας διανομής μέσω του στόλου της εταιρείας, έχει δημιουργηθεί ένα θετικό αντίκτυπο και στην αγορά εργασίας, με τις αιτήσεις για εργασία στο efood από διανομείς να ξεπερνούν σήμερα τις 5.000.

    Περισσότεροι από 5000 διανομείς και 21000 καταστήματα

    Η ολοκλήρωση του πρώτου εξαμήνου του 2024, αποτυπώνει για το efood μια σημαντική εδραίωση και επέκταση της υπηρεσίας delivered by efood. Αυτή η υπηρεσία, που ξεκίνησε το 2020, παρέχει στα καταστήματα τη δυνατότητα να αξιοποιούν τον στόλο του efood για τις διανομές τους, μειώνοντας τα λειτουργικά τους κόστη ή – σε πολλές περιπτώσεις – δημιουργώντας για πρώτη φορά την επιλογή παράδοσης των προϊόντων τους. Η καινοτομία αυτή έχει επιτρέψει σε χιλιάδες επιχειρήσεις να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητά τους σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά, όπου η ταχύτητα και η αξιοπιστία της παράδοσης είναι πλέον κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας.

    Τα 21.000 καταστήματα που συνεργάζονται με το efood, διασπείρονται σε περισσότερες από 100 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Τα 10.000 από αυτά, που βρίσκονται σε 22 πόλεις, επιλέγουν ενεργά να χρησιμοποιούν τον στόλο του efood για τη διανομή των προϊόντων τους. Αυτή η μαζική αποδοχή της υπηρεσίας delivered by efood αποδεικνύει τη δυναμική της πλατφόρμας και τη συνεχή ανάπτυξη του δικτύου της.
    Το efood έχει καταφέρει να ενσωματώσει πλήρως τις ανάγκες της αγοράς και να προσφέρει λύσεις που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις των συνεργαζόμενων καταστημάτων και των πελατών τους. Με την αύξηση του στόλου των διανομέων και την εντυπωσιακή διείσδυση της πλατφόρμας σε ολόκληρη τη χώρα, το efood συνεχίζει να θέτει τα θεμέλια για ένα πιο ενοποιημένο και αποτελεσματικό σύστημα διανομής, το οποίο προσαρμόζεται και εξελίσσεται διαρκώς για να ανταποκρίνεται στις νέες προκλήσεις και ευκαιρίες της αγοράς.

    Διευρύνοντας τα όριά του και ενσωματώνοντας συνεχώς νέες λειτουργίες και δυνατότητες, το efood συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία που διαγράφει από την αρχή της δημιουργίας του αποτυπώνοντας μέσα από τη δική του εξέλιξη την αλλαγή της ίδιας της ελληνικής αγοράς. Η σταθερή αύξηση του αριθμού των διανομέων και των καταστημάτων που ενσωματώνονται στην πλατφόρμα επιβεβαιώνει την ισχυρή θέση του efood ως ηγέτη στην αγορά του delivery, ενώ παράλληλα θέτει τις βάσεις για την επόμενη φάση ανάπτυξης και εξέλιξης της εταιρείας.