• Πολιτική

    Γραφάκος: Λύνουμε ένα πρόβλημα ετών με τη διαχείριση των δεματοποιημένων απορριμμάτων στο Ποτόκι Ηλείας

    • NewsRoom

    Μανώλης Γραφάκος


    Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει ότι εκδόθηκε η απόφαση χρηματοδότησης, ύψους 700.667,47 ευρώ, για τη διαχείριση των δεματοποιημένων απορριμμάτων στη θέση Ποτόκι του Δήμου Πύργου, στην Πελοπόννησο.

    Ειδικότερα, το έργο αφορά στην παροχή υπηρεσίας απομάκρυνσης δεματοποιημένων απορριμμάτων, καθώς και εδαφικού υλικού αλλοιωμένου ή ρυπασμένου με Αστικά Στερεά Απόβλητα (ΑΣΑ), από την περιοχή Ποτόκι του Δήμου Πύργου στον ΧΥΤΑ Τριανταφυλλιάς.

    Εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας: «Διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων» του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΤΠΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

    Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, κ. Μανώλης Γραφάκος, δήλωσε: «Με το συγκεκριμένο έργο λύνουμε ένα ακόμα σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα, που έχει προκληθεί από την απαράδεκτη διαχείριση του παρελθόντος, σε ό,τι αφορά στα απορρίμματα.

    Περίπου 100.000 κυβικά δεματοποιημένων απορριμμάτων που είχαν εναποτεθεί παράνομα στο Ποτόκι Ηλείας για περισσότερα από 10 χρόνια, δημιουργώντας οξύ πρόβλημα στην περιοχή, θα απομακρυνθούν σύντομα μετά από το συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Αποβλήτων και τη χρηματοδότηση που ενέκρινε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

    Σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή Πύργου συντάχθηκε η σχετική μελέτη και βάση αυτής εγκρίθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Θ. Σκυλακάκη η χρηματοδότηση των 700.667,47 ευρώ.

    Έτσι, στο πλαίσιο του έργου θα απομακρυνθούν τα απόβλητα από το χώρο, ο οποίος πλέον δεν θα έχει ρυπαντικό φορτίο και τα απόβλητα θα οδηγηθούν στο ΧΥΤΑ της Τριανταφυλλιάς».

    Διαβάστε επίσης: 

    Κομισιόν: 101,5 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για τις πλημμύρες του 2023

    Βασίλης Κικίλιας: Μέσα στο πρώτο 15νθημερο του Σεπτεμβρίου οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες της Αττικής

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στις 30 Νοεμβρίου του 2024



    ΣΧΟΛΙΑ