• Πολιτική

    Επίθεση Κασσελάκη στον πρωθυπουργό για τον ΒΟΑΚ: “Κοροϊδία από χρόνο σε χρόνο”

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης


    Αθέτηση παλαιότερων υποσχέσεών του για τον Βόρειο Οδικό ‘Αξονα της Κρήτης (ΒΟΑΚ), χρεώνει στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Στο βίντεο, ο κ. Κασσελάκης λέει: “Πάμε να δούμε τι αξία έχουν οι δεσμεύσεις ενός πρωθυπουργού: ΒΟΑΚ. Δηλαδή Βόρειος Οδικός ‘Αξονας Κρήτης. Όταν δημιουργήθηκε υπήρχαν 50.000 οχήματα στο νησί. Σήμερα αγγίζουν το ένα εκατομμύριο. Στους δεκάδες νεκρούς, πριν από λίγες μέρες, προστέθηκαν 3 νέα παιδιά. 19, 20 και 15 ετών που δούλευαν σε έναν γάμο στον οποίο συμπωματικά είχε καλεστεί και ο πρωθυπουργός. Τι είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός; 2017: ‘Ο ΒΟΑΚ θα γίνει. Σας δίνω τον λόγο μου και εγώ όπως ξέρετε τον λόγο μου τον κρατώ’. 2021: ‘Η Κρήτη θα αποκτήσει τον δρόμο που της αξίζει’. 2024: ‘Ο ΒΟΑΚ είναι προσωπικό μου στοίχημα’.

    Κοροϊδία από χρόνο σε χρόνο. Η αλήθεια; Όλα τα εργοτάξια σταματημένα και ένας δρόμος καρμανιόλα. Ήδη φέτος έχουν σκοτωθεί 39 άνθρωποι. Και αυτό το έγκλημα που βιώνουμε απαιτεί μόνο ένα πράγμα από εμάς. Να ξυπνήσουμε. Δεν είναι η αποτυχία η μοίρα του ελληνικού λαού”.

    Με τις μητέρες των θυμάτων στο δυστύχημα στον ΒΟΑΚ συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

    Με τις μητέρες των τριών νεαρών θυμάτων του πρόσφατου τροχαίου δυστυχήματος στον ΒΟΑΚ, συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, στο νοσοκομείο Χανίων, όπου νοσηλεύεται η τέταρτη επιβαίνουσα στο όχημα, η 22χρονη Μαρία. Μετά τη συνάντηση, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε την εξής δήλωση στα μέσα ενημέρωσης, από τα γραφεία της ΝΕ Χανίων:

    «Είμαι συγκλονισμένος από αυτά τα οποία άκουσα. Πρόκειται για ένα ζήτημα δικαιοσύνης, απέναντι σε αυτό που βίωσαν αυτές οι οικογένειες, που είναι ένας συνδυασμός εργασιακής εκμετάλλευσης των παιδιών τους και εγκληματικής κυβερνητικής ευθύνης για τον ΒΟΑΚ. Και καλό είναι τα πράγματα να λέγονται με το όνομά τους. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν παιδιά και δη ανήλικα, 15χρονα, σε εκδήλωση σε γάμο πολιτικών παραγόντων και να μην μιλάει κανείς. Αυτή τη στιγμή, οι οικογένειες αδυνατούν να βρουν μάρτυρες, από τον φόβο για αντίποινα, για να πουν πότε έφυγαν τα παιδιά τους από τον χώρο εργασίας.

    Παιδιά που φτάνουν 12 το μεσημέρι και φεύγουν 3:00 και 5:00 τα ξημερώματα. Κοπέλα που είναι αυτή τη στιγμή στη ΜΕΘ, έφτασε στις τρεις το μεσημέρι και πήρε τηλέφωνο την μητέρα της 8:00 το πρωί ότι έφευγε από τη δουλειά. Και όλα αυτά για 80 ευρώ την ημέρα. Αυτό είναι το μεροκάματο των παιδιών που σκοτώθηκαν σε μια καρμανιόλα, που είναι ο ΒΟΑΚ.

    Δεν μπορούμε να ανεχθούμε αυτή την κατάσταση. Δεν μπορεί αυτή η χώρα να είναι ανάλγητη, είτε είναι για τα παιδιά σε αυτό το τροχαίο, είτε για τα παιδιά στα Τέμπη. Πρέπει κάποια στιγμή να ξυπνήσουμε και να καταλάβουμε ότι η αποτυχία δεν είναι η μοίρα του ελληνικού λαού. Υπάρχουν ευθύνες και πολιτειακές και φυσικά από όσους εργοδότες εκμεταλλεύονται αυτά τα φτωχά παιδιά που προσπαθούν να βγάλουν ένα μεροκάματο. Αν ήμουν σε μια τέτοια εκδήλωση, στην οποία όπως καταλαβαίνω ήταν και ο πρωθυπουργός, και έβλεπα μικρής ηλικίας παιδιά στο service, θα ρωτούσα, «πόσο χρονών είστε;». Δεκαπεντάχρονα παιδιά ήταν εκεί. Κανείς δεν ρώτησε; Θα κουκουλωθεί και αυτό; Θα λοιδορηθούν οι οικογένειες, ότι δήθεν αυτά τα παιδιά πήγαν σε πανηγύρι μετά;”.

    Ο κ. Κασσελάκης καλεί όσους “έχουν γνώση από τη συγκεκριμένη υπόθεση, να μιλήσουν. Να είναι μάρτυρες στο πλευρό των οικογενειών αυτών των θυμάτων και συγχρόνως να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη, ούτε από υλικό που μπορεί να υπάρχει από κάμερες, ούτε από ανθρώπους που έχουν γνώση αυτού του γεγονότος. Είναι απαράδεκτο ο Θοδωρής, που σκοτώθηκε, να μη δικαιούται έξοδα κηδείας από αυτό το κράτος επειδή δεν είχε αρκετά ένσημα ως φοιτητής”.

    Ο κ. Κασσελάκης κάνει αναφορά και στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: “Τα άλλα ζητήματα τα όποια απασχολούν την κοινή γνώμη, περί εσωκομματικής διαφωνίας και ούτω καθεξής, είναι ανούσια μπροστά σε αυτό που διακυβεύεται στη χώρα μας. Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε, ο καθένας και η καθεμία ξεχωριστά, ότι έχουμε ευθύνη απέναντι στους πολίτες που μας έχουν εμπιστευτεί. Μπορεί να είναι το παιδί σας σε αυτό το αυτοκίνητο. Αν προέρχεστε από οικογένεια που δεν είναι εύπορη, είναι πολύ πιθανό να είναι το παιδί σας. Κοινωνική ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, ενσυναίσθηση, είναι αξίες που αρμόζουν στη σύγχρονη Αριστερά, και εγώ δεσμεύομαι ότι το κόμμα, το οποίο με έχει τιμήσει στη θέση στην οποία είμαι, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα παλέψει γι’ αυτά τα παιδιά. Και καλώ και όλους σας να σταθείτε στο πλευρό τους”.

    Διαβάστε επίσης:
    Νέα επίθεση κατά εμπορικού πλοίου στην Υεμένη – Πλοίαρχος ανέφερε κινήσεις σκαφών και drone κοντά στο πλοίο του

    Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο μεγαλύτερος βομβαρδισμός από τη Ρωσία από την έναρξη της σύγκρουσης – Δείτε βίντεο

    Ευρωαγορές: Με οριακές απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα – Στη Μέση Ανατολή η προσοχή των αγορών



    ΣΧΟΛΙΑ