• Business

    Εθνική Ασφαλιστική: Εθελούσια έξοδος με ανώτατο όριο αποζημίωσης τις 180.000 ευρώ

    • NewsRoom
    Δημήτρης Μαζαράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής

    Δημήτρης Μαζαράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής


    Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων, το δεύτερο μετά την αλλαγή μετοχικής σύνθεσης, ανακοίνωσε η Εθνική Ασφαλιστική υπό την ηγεσία του νέου της CEO, Δημήτρη Μαζαράκη.

    Οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής που έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους και έχουν έχει 15 πλήρη έτη υπηρεσίας στην εταιρεία θα μπορούν αν συμμετέχουν από την Τρίτη 17 Αυγούστου έως και τις 20 Σεπτεμβρίου στην εθελουσία έξοδο, η οποία έχει στόχο την ανανέωση και ενίσχυση του δυναμικού της επιχείρησης.

    Η Βασική Αποζημίωση ορίζεται ίση με 30 μικτούς μηνιαίους μισθούς.

    Παρέχονται επίσης, ασφαλιστικές εισφορές 4 ετών. Δίνεται ποσό επιπλέον της βασικής αποζημίωσης σε όσους έχουν συμπληρώσει το 54° έτος της ηλικίας τους με ημερομηνία αναφοράς την 31/10/2024.

    Δίνεται επίσης προσαύξηση τεσσάρων μισθών για κάθε παιδί μέχρι 25 ετών πλέον της βασικής αποζημίωσης.

    Για τους συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εργαζόμενους που δεν θα έχουν θεμελιώσει δικαίωμα λήψεως σύνταξης γήρατος (πλήρους ή μειωμένης), κατά την αποχώρησή τους, θα υπάρξει ασφαλιστική κάλυψη για παροχές υγείας, με Ομαδικό Συμβόλαιο, μέχρι τη θεμελίωση δικαιώματος λήψεως σύνταξης γήρατος και με μέγιστη διάρκεια τα πέντε. Τα ασφάλιστρα του Ομαδικού Συμβολαίου θα καλύπτονται από την Εταιρεία.

    Η εταιρία μπορεί να μην αποδεχθεί την αίτηση συμμετοχής κάποιου εργαζόμενου, ενώ το το ανώτατο όριο αποζημίωσης ορίζεται στις 180.000 ευρώ.

    Στο πρόγραμμα δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι εργαζόμενοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην Εταιρία με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου.

    Για την υπαγωγή στο Πρόγραμμα, η ηλικιακή βάση και ο χρόνος υπηρεσίας στην Εταιρία πρέπει να είναι συμπληρωμένα με ημερομηνία αναφοράς 31/10/2024.

    Στον χρόνο υπηρεσίας συμπεριλαμβάνονται τα έτη υπηρεσίας σε απορροφηθείσες /συγχωνευθείσες εταιρίες από την Εθνική Ασφαλιστική, βάσει σύμβασης εξαρτημένης εργασίας ή σύμβασης εμμίσθου εντολής οποιαδήποτε μορφής, υπό τον όρο ότι οι εργαζόμενοι για τα έτη αυτά δεν έχουν λάβει ή δεν διεκδικούν δικαστικά οποιαδήποτε αποζημίωση λόγω λύσης της σχέσης εξαρτημένης εργασίας ή της σύμβασης εμμίσθου εντολής από την Εθνική Ασφαλιστική.

    Διαβάστε επίσης

    Εθνική Ασφαλιστική: Απόλυτη προτεραιότητα στις αποζημιώσεις για τους πληγέντες

    Εθνική Ασφαλιστική: Νέος CEO από σήμερα ο Δημήτρης Μαζαράκης

    Εθνική Ασφαλιστική: Αλλαγή σελίδας, νέος CEO – Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Gauci



    ΣΧΟΛΙΑ