• Διεθνής πολιτική

    Όλαφ Σολτς: Προανήγγειλε απελάσεις μεταναστών μετά τη φονική επίθεση στο Ζόλινγκεν

    • NewsRoom
    Ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς

    Ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς


    Σε νέες απελάσεις μεταναστών δεσμεύθηκε σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, κατά την επίσκεψή του στην πόλη Ζόλινγκεν, όπου τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι την οποία φέρεται να διέπραξε Σύρος μετανάστης με δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος. Ταυτόχρονα προετοίμασε και για άμεση αυτστηροποίηση της νομοθεσίας για τα όπλα.

    Παράλληλα υποσχέθηκε ότι θα λάβει μέτρα για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης.

    «Ήταν τρομοκρατία, τρομοκρατία εναντίον όλων μας», υπογράμμισε ο Σολτς μιλώντας στους δημοσιογράφους από την πόλη αυτή της δυτικής Γερμανίας, αφού άφησε ένα λουλούδι στο σημείο της επίθεσης στη μνήμη των θυμάτων.

    Χαρακτηρίζοντας τον δράστη «περίπτωση Δουβλίνου» τόνισε πως   «θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι όσοι δεν μπορούν και δεν έχουν άδεια να παραμείνουν στη Γερμανία θα επαναπατρίζονται και θα απελαύνονται», ενώ δεν απέφυγε να δηλώσει  «θυμωμένος» με τους ισλαμιστές «που απειλούν την ειρηνική συνύπαρξη όλων μας».

    Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι γερμανικές αρχές σχεδίαζαν να απελάσουν τον 26χρονο Σύρο ύποπτο για την επίθεση στη Βουλγαρία πέρυσι, . Ωστόσο δεν το κατάφεραν διότι ο άνδρας δεν βρισκόταν στο κέντρο υποδοχής όταν οι αρχές προσπάθησαν να εφαρμόσουν την εντολή απέλασης.

    Σε σχέση με τη χρήση όπλων επισήμανε ότι  επιθυμεί «να αυστηροποιηθεί η νομοθεσία για τα όπλα και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα».

    Διαβάστε επίσης:

    Τα τριάντα μεγαλύτερα λιμάνια στον κόσμο αύξησαν 7% την διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων

    Γερμανία: Επιδεινώθηκε το επιχειρηματικό κλίμα τον Αύγουστο

    Ηλεκτροκίνηση: Αλλάζει τα σχέδια των αυτοκινητοβιομηχανιών η πτώση των πωλήσεων – Οι κινήσεις των μεγάλων εταιριών



    ΣΧΟΛΙΑ