• Κοινωνία

    Στην Εισαγγελεία ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ – Παραδίδει ντοκουμέντα για τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης

    • NewsRoom


    Εγγραφα που αποδεικνύουν ότι υπήρχε συνεργασία μεταξύ του δήμου Κασσάνδρας  και του 58χρονου επιχειρηματία που διατηρούσε το λούνα παρκ,καταθέτει, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ο πατέρας του άτυχου νεαρού που σκοτώθηκε σ΄αυτό , στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής,  ο οποίος διάβηκε νωρίτερα το κατώφλι του  δικαστικού μεγάρου Πολυγύρου.

    Συνοδευόμενος από τον γιο του, που ήταν μαζί με τον 19χρονο Γιάννη στο μοιραίο «crazy dance», ο κ. Καμπαϊλής, όπως μετέδωσε το Mega, είπε πως θα δώσει στην εισαγγελέα όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την ακαταλληλότητα του παιχνιδιού, το οποίο οδήγησε στον θάνατο τον γιο του.

    «Σήμερα πιστεύουμε ότι θα πείσουμε την εισαγγελέα, ώστε να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διώξεις. Το παλικάρι μου με ακολουθεί (σ.σ. ο γιος του που βρίσκεται δίπλα του και ήταν μαζί με τον άτυχο 19χρονο). Είναι ο μόνος που ξέρει τι έχει συμβεί. Θα καταθέσω όλα τα έγγραφα που συμπληρωματικά αποδεικνύουν τη συμμετοχή ανθρώπων και καταστάσεων. Αρκετών. Λίγη υπομονή και θα μας δει σε λίγο η εισαγγελέας», ανέφερε ο κ. Καμπαϊλής.

    Σύμφωνα με τον πατέρα του 19χρονου, κατέχει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι υπήρχε συνεργασία μεταξύ του δήμου Κασσάνδρας αλλά και του 58χρονου επιχειρηματία που διατηρούσε το λούνα παρκ.

    Δεν θέτει θέμα οικονομικού σκανδάλου, καθώς οι δήμοι μπορούν να κάνουν απευθείας αναθέσεις σε επιχειρηματίες μέχρι 30.000 ευρώ.

    Ωστόσο, θέτει το ζήτημα ότι ο δήμος γνωρίζει τον επιχειρηματία, έχει δοσοληψίες και γνώριζαν για το εάν είχε ή όχι άδειες η επιχείρηση.

    Υπενθυμίζεται πως προ ημερών ήρθε στη  δημοσιότητα το έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας με το οποίο ειδοποιούσε από τις 9 Ιουλίου τον Δήμο Κασσάνδρας σχετικά με το μοιραίο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος, όταν αποκολλήθηκε παιχνίδι στο οποίο επέβαινε μαζί με τον αδελφό του.

    Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, το έγγραφο του αστυνομικού τμήματος Κασσανδρείας, με ημερομηνία 9 Ιουλίου, απευθύνεται προς τον τοπικό Δήμο, ενημερώνοντας τον πως το λούνα παρκ δεν έχει γνωστοποιήσει τη λειτουργία του, όπως απαιτείται.
    Με βάση το έγγραφο, ο έλεγχος της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου, όταν και διαπιστώθηκε πως στερείται σχετικής γνωμοδότησης. Μάλιστα, το έγγραφο είχε επικολληθεί στην επιχείρηση, ως συνοδευτικό με έγγραφο του δήμου Κασσάνδρας.

    Σύμφωνα με τον νόμο, ο Δήμος θα έπρεπε να κινηθεί νομικά και να σφραγίσει το συγκεκριμένο λούνα παρκ.

    Σε χθεσινή της ανακοίνωση η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, είχε υποστηρίξει πως ο δήμος ήταν ενήμερος από «τα μέσα Ιούλιου» για τη μη γνωστοποίηση της λειτουργίας του λούνα παρκ, ως όφειλε, και πως το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Κοινοχρήστων Χώρων και Αδειών Καταστημάτων του Δήμου εκκίνησε τις διοικητικές κυρώσεις «εντός των νόμιμων προθεσμιών», οι οποίες οδήγησαν τελικά στη σφράγιση της επιχείρησης, στις 20 Αυγούστου, μετά την τραγωδία.

    Νωρίτερα σήμερα, κηδεύτηκε σε κλίμα οδύνης ο 19χρονος. Υπενθυμίζεται πως ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με εγγύηση, μέχρι τη δίκη τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Χαλκιδική: Στη δημοσιότητα το έγγραφο της ΕΛΑΣ που ειδοποιούσε τον Δήμο Κασσάνδρας για το μοιραίο λούνα παρκ

    Χαλκιδική: Το λούνα παρκ που έχασε τη ζωη του ο 19χρονος είχε αποκλειστεί από πανηγύρι – Δεν είχε πιστοποίηση

    Χαλκιδική: Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης όπου πνίγηκε η 8χρονη



    ΣΧΟΛΙΑ