• Διεθνής πολιτική

    Γκουτέρες: Ο ΟΗΕ καλεί Ισραήλ και Χεζμπολάχ να παύσουν τις εχθροπραξίες

    • NewsRoom
    Αντόνιο Γκουτέρες, ΓΓ του ΟΗΕ

    Αντόνιο Γκουτέρες, ΓΓ του ΟΗΕ


    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες “ανησυχεί βαθύτατα” για την κλιμάκωση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου και καλεί τις δύο πλευρές να επανέλθουν αμέσως στην παύση των εχθροπραξιών, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίκ.

    “Οι ενέργειες αυτές θέτουν σε κίνδυνο τόσο τον λαό του Λιβάνου όσο και τον λαό του Ισραήλ, και απειλούν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ σε ανακοίνωσή του.

    Νωρίτερα, ο ηγέτης του ισλαμιστικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου Χασάν Νασράλα ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ότι, το κόμμα του στόχευσε βάση των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού, 110 χλμ. εντός του ισραηλινού εδάφους και σε απόσταση 1,5 χλμ. από το Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο της ευρείας κλίμακας επίθεσης που εξαπέλυσε σήμερα το πρωί εναντίον του Ισραήλ.

    Ο “βασικός στόχος της επιχείρησης” ήταν “η βάση του Γκλιλότ”, η μεγαλύτερη ισραηλινή βάση πληροφοριών του στρατού, 110 χλμ. από τα σύνορα”, δήλωσε ο Χασάν Νασράλα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του ομιλίας.

    Διαβάστε επίσης: 

    Πεντάγωνο: Οι ΗΠΑ βοήθησαν το Ισραήλ να παρακολουθεί τις βολές της Χεζμπολάχ του Λιβάνου

    Νασράλα (Χεζμπολάχ): Στοχοθετήσαμε τη μεγαλύτερη ισραηλινή στρατιωτική βάση κοντά στο Τελ Αβίβ

    Ισραήλ: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες σε σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού



    ΣΧΟΛΙΑ