• Διεθνής πολιτική

    Μεσανατολικό: Υπέρ της Χεζμπολάχ η Χαμάς – «Χαστούκι» για την ισραηλινή κυβέρνηση

    • NewsRoom
    Χαμάς

    Χαμάς


    Το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, που πολεμά εναντίον του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, χαιρέτισε την ευρεία επίθεση του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ εναντίον ισραηλινών θέσεων, εκτιμώντας ότι πρόκειται για «μια ισχυρή απάντηση» και «ένα χαστούκι» για την ισραηλινή κυβέρνηση.

    «Υπογραμμίζουμε ότι αυτή η ισχυρή και στοχευμένη απάντηση, σε μεγάλο βάθος στην επικράτεια της σιωνιστικής οντότητας, είναι ένα χαστούκι για την ισραηλινή κυβέρνηση», επεσήμανε η Χαμάς σε ανακοίνωσή της.

    Από την πλευρά του το Ισραήλ επεσήμανε ότι απέτρεψε «μεγάλο μέρος» της επίθεσης της Χεζμπολάχ και ότι εξαπέλυσαν πολλά πλήγματα εναντίον του Λιβάνου.

    Υπενθυμίζεται ότι μαζική επίθεση εναντίον του Ισραήλ εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ, με την οργάνωση να κάνει λόγο για πάνω από 320 πυραύλους κατά 11 στρατιωτικών βάσεων σε ένα πρώτο κύμα.

    Από τη μεριά τους οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα πως εξαπέλυσαν προληπτικά δεκάδες αεροπορικούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο, διότι εντόπισαν προετοιμασίες του ένοπλου λιβανικού κινήματος Χεζμπολάχ, συμμάχου της παλαιστινιακής Χαμάς, για επίθεση «ευρείας κλίμακας» εναντίον του Ισραήλ, όπου ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 48 ώρες.

    Η Χεζμπολάχ από την πλευρά της έκανε γνωστό ότι προχώρησε σε «επίθεση με μεγάλο αριθμό drones» και «320 ρουκέτες τύπου Κατιούσα» εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, ειδικά εναντίον «σημαντικού στρατιωτικού στόχου», χωρίς να διευκρινίσει ποιον, και κατόπιν πως ολοκλήρωσε την «πρώτη φάση» των αντιποίνων της για τη δολοφονία του Φουάντ Σουκρ, ηγετικού στελέχους του στρατιωτικού της βραχίονα, στο πλαίσιο της οποίας επλήγησαν 11 ισραηλινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπως ισχυρίστηκε.

    Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν από την άλλη πως οι περισσότεροι βομβαρδισμοί τους -έγιναν τουλάχιστον 40, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ- έπληξαν στόχους στον νότιο Λίβανο προς το παρόν, διεμήνυσαν ωστόσο ότι θα πλήξουν οποιαδήποτε τοποθεσία όπου θεωρούν πως υφίσταται απειλή. Πρόσθεσαν πως καταμέτρησαν «πάνω από 150» βλήματα που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο.

    Διαβάστε επίσης: 

    Οι Χούθι απειλούν εκ νέου να επιτεθούν στο Ισραήλ

    Χασάν Νασράλα: Ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ σήμερα στις 18:00 για την επίθεση στο Ισραήλ

    Μπενιαμίν Νετανιάχου: Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας



    ΣΧΟΛΙΑ